Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem pies jeszcze nie jest gotowy do adopcji.
Tzn z mojej strony nie wydam psa który tak boi się ludzi.
Raz popełniłam taki błąd... gorzko pożałowałam przez co placzę po nocach do dzisiaj.

Madallena z tego co opisujesz wynika że Kropa trkatuje dom - 4 ściany jako swój azyl.
Musisz jej pokazać spacer - podwórko - otoczenie z jak najlepszej strony tak by sunia się w końcu przekonala.
Na tyle ile możesz spędzaj z sunią i swoimi psiakami więcej czasu na spacerkach np. na zabawie ze swoimi psiakami.

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, dla niej dom to azyl i szczescie i bezpieczenstwo. Tu sie czuje znakomicie i najchetniej nie wychodzilaby stad.
Jutro pojde z nimi na dlugi spacer. Wezme tez duuuzo parowek i naszprycuje ja nimi na spacerze. bede zbierala wszystkie smakolyki i dawala jej wylacznie na spacerach. Chyba dobry pomysl, zeby ja przekonac, ze na dworze jest fajie ;)

Posted

Najlepszy pomysl.
Jak poczuje się bezpiecznie na dworze to i zacznie się tam tez załatwiać.
W domu czuje się bezpiecznie... dlatego się tam załatwia ; )

Posted

Spi teraz...oczywiscie, ze nie kolo mnie. No prawie, bo kolo mnie lezy Pysiek a ona zaraz kolo niego ;)
ehh malenka. Co Ci zrobili, ze Ty az tak okropnie boisz sie czlowieka ;(

Jutro jade z nia do weta! pewnie przezyje i to na maxa!

DZIEWCZYNY! Kropka potrzebuje pieniedzy na weta! :( Prosimy o pomoc!

Posted

O nie! ja nie bede nic piekla! Jak upieke, ona na bank nie przekona sie, ze dwor jest fajny!!!

Ale gdyby ktoras z cioteczek miala ochote upiec cos Kropce, najpierw musze ja tego sprobowac :P Karkowke wole :) poprosze trzy porcje :)

Posted

PORAŻKA: kupy i siku. Bankrutuje na gazetach :) Dzieki Kago za podklady!

SUKCES: Ona sie USMIECHA! NA serio sie usmiecha! POostaram sie machnac jej foty podczas usmiechu! to wyglada przepieknie!

Dzisiaj dostala tylko i wylacznie kurza lapke (smakolyk) w domu. Parowki pokrojone na male kawaleczki dostaje na spacerze. Merda ogonkiem. Smiesznie jest jak Nana wyczuje parowe i leci po nia. Za kazdym razem robi SIAD. I wyobrazcie sobie teraz wielka siedzaca Nane a obok mala siedzaca Kropke :) Cuod!

Posted

Madallena, jutro porobię dla Kropki ogłoszenia, nie mogłam się wyrobić, a w weekend nie miałam czasu.

A tak na marginesie, na wątku Dozi http://www.dogomania.pl/threads/179007-Los-siAE-do-niej-uA-miechnAE-A-Najpierw-dostaA-a-szansAE-a-teraz-JUA-W-DS-DziAE-ki-wszystkim?p=14264763#post14264763
dziewczyny napisały że jeszcze dzwonią ludzie w sprawie małej, a ona już jest w DS. Więc tak sobie pomyślałam, że może musiałabyś podać którejś z tamtych dziewczyn namiary na siebie, żeby kierowały do Ciebie takie osoby i może innym mikrusom się uda.

Posted

Akrum, bardzo dziekuje :) czekamy na ogloszenia :)
z Dozi to bardzo dobry pomysl. Nie ma mnie na watku, bo troche ..... eh, niewazne. Dasz im moj numer w razie czego? Bede wdzieczna. Tylko kurna, niech Warszawa i okolice dzwonia. Nie chce jej nigdzie wywozic...

WIADOMOSC DNIA: po godzinnym spacerku z parowkami...wracajac do domu..... KROPKA ZROBILA KUPE NA SPACERZE!!!!! :):):)

Zeby nie bylo zbyt wesolo, po nocy rowniez byla niespodzianka na i obok podkladu (2 siku, 1 kupa) ale dzisiaj na spacerze! SZOK normalnie! :)

Ozdwyczailam sie od tego, ze pies potrafi robic kupe na spacerze (w przypadku Kropki) i kopara normalnie mi opadala jak zobaczylam ja wygieta w pol :):)

Jeszcze tylko siku , na ktore czekam i czekam :):)

ps. Watek zaczyna byc watkiem o kupie i siku Kropki. Zmieniam temat!

Posted

Faktycznie, tą wątek kupowo sikowy :) hahaha
Biedna Kropka - gdyby mogła to przeczytać, to by się :angryy: że o tak prywatnych sprawach tu piszesz :eviltong:

Ok. prześlę im Twoje namiary, ale... hm, chyba ich nie mam.
A może gdzieś mam, ale już się po woli nie mogę odnaleźć...
Prześlesz mi na PW?? Bo i tak potrzebuję Twoje namiary do ogłoszeń - mail, gg i tel :)
Dzięki :)

Posted

[quote name='Madallena']WIADOMOSC DNIA: po godzinnym spacerku z parowkami...wracajac do domu..... KROPKA ZROBILA KUPE NA SPACERZE!!!!! :):):)[/QUOTE]

No i gratuluję :)

Posted

No dobra. W nagrode za kupke jest lapka :

Na spacerze spotkaysmy Skipera (przedwczoraj):

Spimy:

Nauka spania w lozku. Ma sie dziewczyna nauczyc spac na koldrze :) Bo mi zimno :P

Posted

Niunia wygląda na wyluzowaną.
A do tego kupka na spacerze świadczy o tym że sunia i tam zaczyna się czuć swobodnie ;)
Oczywiście nagrodziłaś ją za to ? :D

Posted

Oczywiscie, ze tak, tylko ona nie wiedziala, ze to za kupe ;/

Nie mialam juz parowek, wszystkie dostala jak bylysmy na spacerze ;/

Dostala kurza lapke w domu. Ale oczywiscie wytlumaczylam jej, ze to za kupe, tylko czy ona mnie zrozumiala :P

Zaskoczyla mnie totalnie. No tak, nie znasz dnia ani godziny ... jak na razie parowki sluzyly do tego, zeby przekonac ja do spacerkow.

Teraz bede miala zawsze jeden kawalek parowki rezerwowy!

Posted

Kropka wita wieczorowa pora.

SUKCES: Kropka sie USMIECHA! na serio! szczegolnie jak jest szczesliwa po powrocie ze spaceru albo jak wracam do domu. Podnosi gorne wargi i sie smieje pokazujac zeby. Wariuje przy tym niemilosiernie, lize mnie po rekach, lize wszystkie psiaki.

Zaczela bawic sie z Nana. Wyobrazcie soebie rozdziawiona paszcze mojej pseudobernardynicy a w srodku lepetynka Kropki. Tak wlasnie bawia sie dziewczyny :)

PORAZKA: czekam na kupe i siku na podlkadach albo obok nich :( niestety godzinny spacer nie przyniosl spodziewanych efektow :(