Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='WARANSKA']Fortecor 5 juz dzisiaj udalo mi wyslac na podany adres dla Niteczki.[/QUOTE]

Mario, pięknie dziękujemy za Twój odzew na apel i lek dla naszej staruszki!!!

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam za chwilowa nieobecnosc, za duzo na glowie :-)
na koncie Nitki

wplaty 530 zł
rachunek za leczenie 469 zl
ostatni zakup fortekoru w maju 49zl

pozostaje 8 zl

jestesmy zatem prawie na zero
:-)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Cajus JB napisał(a):
Sytuacja Nitki nie jest zbyt ciekawa. Doszedł kolejny lek. Trzeba szukać pomocy. Kto ma ten wątek jeszcze w subskrypcjach?

ja mam, tylko był bardzo daleko

Posted

Dziwne to.
Z rozmowy z panią Teresą (dokładnie 29 lipca) wynikało, że weterynarz stwierdził znaczne osłabienie serca i jednoznacznie przekreślił możliwość wykonania jakiegokolwiek zabiegu. Sterylka Nitki, na którą mieliśmy załatwioną refundację została wtedy odwołana.
Wet wtedy dodał właśnie kolejny lek (kapsułki) podtrzymujący pracę serca.
Na osłabienie serca niewątpliwie miały wpływ wcześniejsze upały, a pani Teresa twierdziła, że Nitka trzyma się nieźle i żwawo biega po schodach, że nie widać po Niej zbyt wiele.
Pani Teresa uznała, że poradzi sobie z tą sytuacją, a nawet rozważała dodatkowo adopcję 16-letniego jamnika z Gdyni - również z jakimiś problemami, (brała pod uwagę prognozy weta co do jej 2-3 starszych schorowanych psiaków, którym ten nie rokował nawet kilku miesięcy życia).

Zatem o jaką pomoc chodzi??

Posted

Fortekor5 Nitka będzie brała do końca życia. WARANSKA jakbyś mogła przesłać byłoby wspaniale.

Teraz doszedł drugi lek, na którego nazwę czekam.

Nad ranem postaram się załadować zdjęcia Nitki.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Jakiś czas temu przelałem Pani Teresie 50 zł z wątku innego psiaka. W następnym poście podlinkuję.

Dzwoniła dziś Pani Teresa z życzeniami świątecznymi. Niestety z Nitką nie jest za dobrze. Przeszła paraliż tylnych łapek. Teraz jest na dodatkowych lekach. Dostaje zastrzyki. Trochę paraliż się cofnął, ale i tak nie ma pełnej władzy. Poprosiłem o opis w mailu. Po świętach powinienem go mieć.

• 4 months later...