Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałem z Panią Teresą wczoraj. Nitka w piątek o 13-ej ma mieć zabieg. W pierwszej kolejności będą robione ząbki.

Pani Teresa pytała o sąsiadów, którzy czepiają się szczekających psów i dzieci szczujące podopiecznych przez płot. Póki co doradziłem tabliczkę z napisem "UWAGA PIES" w tej drugiej kwestii. Co do pierwszej nie mam pomysłu? Macie może jakieś?

Posted

Cajus JB napisał(a):
Rozmawiałem z Panią Teresą wczoraj. Nitka w piątek o 13-ej ma mieć zabieg. W pierwszej kolejności będą robione ząbki.

Pani Teresa pytała o sąsiadów, którzy czepiają się szczekających psów i dzieci szczujące podopiecznych przez płot. Póki co doradziłem tabliczkę z napisem "UWAGA PIES" w tej drugiej kwestii. Co do pierwszej nie mam pomysłu? Macie może jakieś?

psia mowa to szczekanie .. a szczekają bo są pewnie drażnione przez dzieci, więc kółko przyczynowo-skutkowe się zamyka ..
niech sąsiedzi i dzieci też spróbują zaprzestać używania mowy ..

to tak pół-serio ;)

Posted

Cajus JB napisał(a):

Trzymamy kciuki,oby wszystko poszlo dobrze.

Posted

Dzwoniła Pani Teresa. Zabieg się udał Nitka wybudziła się bez problemu. Ma śliczne białe ząbki i nie ma już guza. Otrzymałem trzy zdjęcia. W nocy wrzucę na wątek. W niedzielę wizyta kontrolna.

Za około dwa miesiące sterylka.

Posted

A ja chciałam podziękować Dorothy, że poświęciła tyle czasu i uwagi Niteczce pomimo wielu swoich obowiązków i ciągłych nowych problemów z podopiecznymi. Tym bardziej, że podopieczni Dorothy do maleńkich nie należą:evil_lol:

Posted

O tak, specjalne podziękowania dla Dorothy za obecność, gotowość i ciągłą pomoc dla Nitki.
Mam nadzieję, że te "maleństwa" Dorothy mają się lepiej/dobrze .. i pozwolą Dorothy trochę odsapnąć.

Ściskacze dla Nitki.
Nitka, noś grzecznie kaftanik aż się wszystko ślicznie zagoi!!

Posted

no ja niewiele sobie zasluzylam na podziekowania :-)

rozmawialam tez z pania Teresa, wszystko jest ok Nitka lata w kubraczku i nie wykazuje sladu stresu po zabiegu :-)
we wtorek sie spotkamy lub srode na sesje zdjeciowa
niestety nie dojechalam ostatnio, pomijajac uroki posiadania stada (ostatnio łobuz po raz trzeci zdemolowalplot sasiada moje dlugi za wymiane siatki wzrosly do 1000 zl :-( ) mam tez nagle sprawy rodzinne moj 64letni ojciec dostal polpasiec na twarzy i glowie, i zapalenie nerwu trojdzielnego, nie mowi ma klopot jesc nie widzi na oko ledwo chodzi a bol glowy po prostu go zwala z nog, pierwszy raz slyszalam zeby dorosly czlowiek jeczal z bolu glowy :-(
jezdzimy na pogotowie dostaje mase lekow ktore nie pomagaja jezdzimy na akupunktury, ciezka sprawa...
zbieram informacje na temat metod ograniczania takiego bolu neuralgicznego///

Posted

EDIT

Dorothy, a jak wygląda stan rachunków za wszelkie konsultacje, leki i zabiegi Nitki???

Podlicz proszę, bo w razie debetu musimy kasę zbierać ..

Posted

Nitka hasa jak sarenka, wskakuje sobie na lozko, w nocy zdjela sobie nawet kubraczek (no bo kto to spi w ubraniu??)
zachowuje sie jakby nigdy nic sie nie dzialo, szczesciara :-D
ponadto wychowuje sobie konsekwentnnie pania, staje na szczycie schodow na przyklad i nawoluje przeciagle wyjac :-D
ogolnie- swietna jest a pani tez chyba zadowolona...

Posted

[quote name='Dorothy']Nitka hasa jak sarenka, wskakuje sobie na lozko, w nocy zdjela sobie nawet kubraczek (no bo kto to spi w ubraniu??)
zachowuje sie jakby nigdy nic sie nie dzialo, szczesciara :-D
ponadto wychowuje sobie konsekwentnnie pania, staje na szczycie schodow na przyklad i nawoluje przeciagle wyjac :-D
ogolnie- swietna jest a pani tez chyba zadowolona...[/QUOTE]

Eeeeee, no lepiej być nie może!!!! :)
dzięki Dorothy za wspaniałe nowiny..
a jak wypadło podliczenie kosztów??
trzeba coś 'lać'??

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj dzwoniła Pani Teresa. U Nitki wszystko w porządku. Dorothy ma pewnie problemy bo nie mogę się dodzwonić.

Nitka do końca życia potrzebuje Fortekor 5. Opakowanie na 28 dni to 50 zł. Trzeba pomóc Pani Teresie.