Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Jenny19']Ja jeszcze dorzucam takiego szczyla- jak na moje oko ma zdecydowanie mniej niż 2 miesiące

Trzy tygodnie temu z Ząbkach znaleziono około 2-miesięcznego amstaffa - "właściciel" raczej się nie odnajdzie bo psiak zawinięty w koszulę został podrzucony pod blok - czekamy jednak na informację do kogo należał pies i szukamy nowego odpowiedzialnego domu dla niego
Kasia 666-101-175

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-szczeniak-amstaff-z-Zabek-W0QQAdIdZ257625748#

Jaka mordeczka !!! hi hi śmiszny:D:D:D:D:D:D:D

Posted

POZNAŃ[FONT=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]

[/FONT]Pies 1,5 roku. Trafil niedawno do schroniska wraz z dwoma innymi psiakami w podobnym stanie psychicznym (jakas pseudo?). Nie jest agresywny ani do ludzi ani do innych zwierzat, za to bardzo przestraszony. Nie umie chodzic na smyczy, boi sie tak bardzo, ze sie czolga :-(

Pies, podobno 3-4 lata, ale mnie sie zdaje, ze raczej 3 niz 4 (a niemal pewna bylam, ze ma jeszcze mniej). Trafil do schronu razem z bezowym psiakiem (wyzej). Jest mniej przestraszony, ale tez nieco czolgajacy sie... Taki "lizak" jak to nazywam psiaki, ktore zaraz z jezorkiem leca do krat :smile: Znow zero agresji zarowno do ludzi jak i zwierzat. Smycz chyba pierwszy raz w zyciu mial na sobie... Zawijal sie wokol kazdego drzewa, zupelnie nie rozumial o co chodzi.

Pies, z tego co pamietam mlody, do 2 lat chyba. Pies o wspanialym charakterze! :smile: Agresji brak, toleruje wszystkich ludzi, zwierzeta, nawet na rece pozwoli sie wziac :smile: Do tego strasznie radosny! Pies jak najbardziej adopcyjny - komu wiecznie radosne, zywe sreberko? :loveu:

Posted

POZNAŃ

2-3 letni pies, mieszanka asta z bulterierem? Wspanialy charakter, pies z pewnoscia domowy. Nie mialam go na smyczy co prawda, ale jego zachowanie w boksie bylo zupelnie inne niz psow obok - spokojny, prosil na dwoch lapach o chwile zainteresowania.

8letni astek, oczka juz nie te - zacma powoli wzrok zaslania, ale poki co widzi. Wspanialy pies, ktory nie mial szczescia do tej pory :-( W schronisku juz dlugo. Nie jest agresywny ani do psow ani do ludzi. Potrzebuje domu, w ktorym bedzie mial spokoj i cieplo.

Posted

Poszukuje pomocy dla 2 letniego pręgowanego kastrowanego psa, który kocha ludzi. Został adoptowany w ubiegłym roku z lubelskiego schroniska i niestety trafił do patologicznej rodziny. Psiak jest zagłodzony ale bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi. Proszę o kontakt 602228411

Posted

Nasza Czika wciąż siedzi...
Dłuzyna Górna, okolice Zgorzelca

Sunia ma około 1,5 roku, oddana przez włascicieli, po sterylizacji, zaczipowana i z kompletem szczepień. Z racji okoliczności (nas jest za mało - 3 osoby na około 200psów) kontakt jest i na nas i na schron, telefony były, nawet ostatnio przyjechał chłopak z ojcem, ale doszedł do wniosku, ze nie podoła i adoptowali innego psa. Ładnie chodzi na smyczy, jednak do innych psów nie polecana. Mamy z Kasią za mało czasu, aby się jej przyjrzeć, a ja od marca jescze uciekam na drugi koniec Polski. Jakbyście przez przypadek miały kogos chętnego na młoda sunię to pamiętajcie o niej, proszę. Jej czip jest podany u nas na wątku
http://www.dogomania.pl/threads/110849-Schronisko-D%C5%82u%C5%BCyna-G%C3%B3rna-pod-Zgorzelcem-w%C4%85tek-og%C3%B3lny-psy-na-1-2-3-4-stronie?p=10159316&viewfull=1#post10159316

cały czas siedzi w budynku, u nas raczej bulki w ogrzewanym są lokowane.

Posted

Wlasnie odebralam telefon, ktory mnie zalamal :placz:

8 szczeniakow po matce amstaffce szuka pinie DT/DS!!

Facet to patologia, dostal nakaz eksmisji i musi sie wyprowadzic na dniach. Ma sunie amstaffa, ktora mial sterylizowac ale zaniedbal sprawe i suczka urodzila 8 malych. Znajac zycie, chcial sobie zarobic na pieskach i mu nie poszlo. Maluchy maja ok 2 mc i jesli jutro nikt ich od niego nie zabierze to wsadzi je w torbe i wyniesie :placz: Mam DT dla jednego malucha u kobiety, ktora do mnie dzwonila.

Pilnie potrzeba jeszcze 7 miejsc dla szczyli!!!
Pomozcie!!!!

Posted

ania z poznania napisał(a):
Sol idzie po weekendzie do domku, zapytam KateBono.

Dziekuje :)

Zabieramy maluchy jutro ok 17. Nie ma co czekac, facet tak zdesperowany, ze przyznal sie, iz chcial je zostawic jutro na jakims przystanku :angryy:

Wciaz brakuje nam 3 DT

Posted

agnieszka24

czy ty czytałaś pełny projekt ustawy która tak reklamujesz w podpisie?

szczerze wątpię

Art. 20.
1. Minister właściwy do spraw administracji publicznej określi, w drodze rozporządzenia:
1) wykaz ras, rodów, linii hodowlanych i mieszańców zwierząt podlegających zakazowi hodowli i rejestrowania w organizacjach
hodowców,
2) wykaz ras, rodów, linii hodowlanych i mieszańców zwierząt dla których posiadania konieczne jest złożenie egzaminu,
3) tryb przeprowadzania egzaminu, o którym mowa w pkt 2,
4) sposób i warunki prowadzenia ewidencji osób, które zdały egzamin i posiadają zwierzę, o którym mowa w pkt 2
- mając na względzie potrzebę i konieczność zapewnienia bezpieczeństwa ludziom i zwierzętom.
2. Zwierzę należące do osoby, która nie zdała wymaganego prawem egzaminu, na wniosek wójta lub Wojewódzkiego Inspektora do
Spraw Zwierząt zostaje odebrane właścicielowi i podlega opiece zastępczej.
3. Koszty opieki zastępczej zwierzęcia odebranego zgodnie z ust. 2 obciążają jego dotychczasowego właściciela lub opiekuna. Do
czasu pokrycia kosztów opieki zastępczej przez dotychczasowego właściciela lub opiekuna zwierzęcia, koszty te tymczasowo ponosi
gmina.
4. Do należności z tytułu kosztów określonych w ust. 3 stosuje się przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji

co oznacza, że godzisz się na to by te rasy zostały wyeliminowane w PL. (patrz ptk 1)

a to jest pełna lista która według koalicji ma zniknąć!

1. amerykański staffordshire terrier
· 2. amerykański pit bull terrier
· 3. perro de presa mallorquin
· 4. buldog amerykański
· 5. bulterrier
· 6. bullmastiff
· 7. cane corso
· 8. dog argentyński
· 9. dog de Bordeaux
· 10. fila brasileiro
· 11. mastif
· 12. mastif angielski
· 13. mastif hiszpański
· 14. mastino napoletano
· 15. mastif pirenejski
· 16. mastif tybetanski
· 17. perro de presa canario
· 18. tosa inu
· 19. beauceron
· 20. bouvier des Flandres
· 21. czarny terier
· 22. doberman
· 23. dog niemiecki
· 24. owczarek niemiecki
· 25. rottweiler
· 26. sznaucer olbrzym
· 27. akbasz dog
· 28. anatolian karabash
· 29. moskiewski stróżujący
· 30. owczarek kaukaski
· 31. owczarek południoworosyjski
· 32. owczarek środkowoazjatycki
· 33. hovawart
grunt to czytać tylko wybrane fragmenty :shake:

Posted

Soema napisał(a):
NightQueen, gdzie znalazłaś listę ras w takiej formie?

to lista z 2009 r, została utworzona przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (KLIK KLIK)

Kana napisał(a):
Przecież to jest lista ras agresywnych psów ale nie zakazuje ich hodowli...

artykuł 20, pyk 1. w ustawie koalicji

1) wykaz ras, rodów, linii hodowlanych i mieszańców zwierząt podlegających zakazowi hodowli i rejestrowania w organizacjach
hodowców,

czyli te rasy będą zakazane, jeżeli ustawa zostanie wprowadzona w życie

Posted

NightQueen ale ten jeden artykuł jest z '98r. Trochę się zmieniło.
Nie wiem, szukam dokładnych informacji. Powinien być zakaz rozmnażania w pseudo bez papierów etc.. a nie likwidowanie hodowli, które dbają o zachowanie odpowiednich cech i zdrową psychikę. (no ale i w ZK są 'perełki'..)

Posted

Soema napisał(a):
NightQueen ale ten jeden artykuł jest z '98r. Trochę się zmieniło.
Nie wiem, szukam dokładnych informacji. Powinien być zakaz rozmnażania w pseudo bez papierów etc.. a nie likwidowanie hodowli, które dbają o zachowanie odpowiednich cech i zdrową psychikę. (no ale i w ZK są 'perełki'..)

może moje nie dopatrzenie w związku z listą, być może obowiązuje ta "stara"

Ale zauważ że ten artykuł nie mówi o wyjątkach tylko o każdym przedstawicielu rasy, nie ma tam żadnych ustępów, możesz sama przeczytać całą ustawę, nie wypominają tam nic o psach z ZK

Posted

Soema napisał(a):
Wiem, wiem... jest o zakazie... nie o wymogu rejestracji. Jaka by ta lista nie była (a trwają chyba pracę nad jej ustaleniem) to będzie problem, który wcale nie rozwiąże zagrożenia.

dokładnie

a mnie przeraża fakt że ludzie się pod tym podpisują, widząc tylko fragmenty ustawy, reszty nei czytając, a są tam niewyjaśnione kwestie

http://www.dogomania.pl/threads/202327-Koalicja-dla-zwierz%C4%85t-a-zakaz-hodowania-ras-agresycnych

Odpowiedź ludzi kiedy ktoś zapytał o ten fragment "Koalicja dla Zwierząt - nowa ustawa o zwierzętach Jeśli ten postulat Ci się nie podoba, to po prostu nie podpisuj projektu, ok?" :shake: