furciaczek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Faktycznie, pechowe psisko. Czytalam watek i zadziwia mnie z jaka latwoscia niektorym przychodzi do glowy eutanazja. Moze nie znam wczesniejszej historii psa ale niepojete dla mnie jest wydawanie wyroku na psa ktorego nie bylo okazji nawet poobserwowac. I zeby nie bylo nieporozumien, ja rowniez zdaje sobie sprawe ze sa czesem przypadki kiedy eutanazja jest jedynym rozsadnym wyjsciem, ale takie decyzje powinny byc dokladnie przemyslane, poparte konkretami. Trzeba dac mu szanse, trzeba z nim popracowac i wtedy dopiero zastanawiac sie co dalej. Niestety narazie nie moge wesprzec finansowo, ale jesli ktorys z moich deklarowiczow stalych znajdzie dom przekaze deklaracje. Narazie przeleje skromna jednorazowa wplate. Quote
Fela Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Dzięki za każdą pomoc - każda złotówka się liczy, bo pod naszą opiekę znów trafiło wczoraj 5 psów. Zostawienie ich, niezaopiekowanie, byłoby wyrokiem. A my nie jesteśmy od wyroków, czy pies ma żyć, czy nie, tylko od pomocy :-) Ale myślę, że jednak będzie dobrze. Na pewno będzie dobrze, musi. Furciaczek, okazja do obserwowania psa i poznania go była! Przecież on był dwa lata w hotelu. Bardzo zdziwiło mnie to, że pies poszedł do mieszkania, do bloku. Ale myślałam, że to przemyślana adopcja, osoba starsza, rozważna, z własnym mieszkaniem i życiową stabilizacją. A tu dziewczyna młoda, zależna od wszystkich (a rodzina przeciwna). Chciała pewnie dobrze, wyszło jak wyszło. Quote
mru Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 moim zdaniem spokojnie mógłby iść do bloku, to by nawet było dla niego fajne - żeby być blisko ludzi ale tylko do kogoś, kto wie co i jak i kto sobie poradzi, będzie pracował no i był niezależny Quote
mru Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 ja nie mam dobrego aparatu - tylko cyfrwkę ew... my jedziemy do Seda w ten lub przyszły weekend :) Quote
idusiek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 oj to moze w ten? im szybciej tym lepiej. Każdy tydzien kosztuje 70 zł plus karma... Quote
mru Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 ale moje zdjęcia to mogą np. zupełnie nie wyjść :) lub będzie to coś w stylu tego co w drugim poście lepiej lepiej ale zależy od czau - kto kiedy będzie miał, bo mieliśmy się z Felą umówić. (my mamy też inne psy po hotelach i też kosztują... a czasu ledwo co starcza na wszystko...) nikt nie może wcześniej jechać? Quote
idusiek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 ja nie mam ani auta ani dnia wolnego do piąku :/ Quote
mru Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 no właśnie ja też nie :( ale za to Sed dostanie 10 kg lighta od Ewy Marty :) przywieziemy mu Quote
pumcia02 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 mru jak Ty go wypatrzylas?! normalnie super robota! biedny Sed, tyle przeszedl.. Quote
mru Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 przypadek! Gajowa go rozpoznała na wątku lecznicowym! Quote
Ewa Marta Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 mru napisał(a):no właśnie ja też nie :( ale za to Sed dostanie 10 kg lighta od Ewy Marty :) przywieziemy mu Sed dostanie 12 kg lighta Hillsa:-) Na zdrowie piesku. Quote
mru Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 no, sam dr R. mówił, że dieta mu się przyda :P karmę mam :) Ewa mi już przekazała :) Quote
idusiek Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Fajowo, no Sed chłopie, przechodzisz na dietę:) Quote
bico Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Pilnie poszukuję kogoś do wizyty na Żoliborzu. Szukam już tydzień. Czy jest ktoś, kto może mi pomóc??? Szczegóły na pw. Quote
mru Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 [quote name='bico']Pilnie poszukuję kogoś do wizyty na Żoliborzu. Szukam już tydzień. Czy jest ktoś, kto może mi pomóc??? Szczegóły na pw. to bardzo pilne! czy ktoś może pomóc bico...??? Quote
mru Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Sed daje rade :) jest kochany i wyluzował :) widać, że poznał stare kąty i czuje się tam o niebo lepiej niż w boksie po świniach. Sed nas w sumie nie potrzebuje jest wesoły, nie ciągnie na smyczy no i z tą agresją to po prostu najlepiej uważać bo teraz po 1 nie ma jak tego trenować a poza tym z tym nie ma tragedi! połowa z nas ma takie psy :P można ew. pracować z nowym właścicielem - pokazać mu jak ma reagować itd. no i to musi byc ktoś, kto Seda utrzyma (no ale to nie kaukaz!) gdyby nowy właściciel był z warszawy to ma u Pawła oczywiście jakąś lekcję darmową ;) jeśli będzie spoza Warszawy to chociaż jakieś porady telefoniczne karma dostarczona :) Fela, jak lady trzech imion? Sabażabakropka? ma wątek jakiś? Quote
idusiek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 chodzi o tą zajebiscie przecudno zajefajna terierkę ?:) Wątku jeszcze nie ma. Na pewno potrzeba będzie ogłoszeń i kasa na hotel. Takie cuudeńko powinno szybko znależć dom! Dziwie sie,ze sie nie zakochałaś e niej mru, naprawdę ;) a wracając do Seda, Pani Maria mówiła ,ze on je jak szalony, mam nadzieję, ze nawet jak pochłonie tego lighta to juz nie utyje i nam trochę schudnie. Sed wrócił na stare śmieci i wyluzował, poznał miejsce, poznał ludzi, jest dobrze a będzie tylko lepiej. Tylko trzeba mu poszukać nowego DOBREGO i odpowiedzialnego domu. mru, mamy nowe fotki prawda? Quote
mru Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 foty ma Fela :) hihi ostrzeham, że Sed ma stracha przed sesjami fotograficznymi :P ja się zakochałam, latałam z nią i się bawiłyśmy :) tylko wiesz mam w mieszkaniu 4 psy i mama mi ostatnio groziła eksmisją hehe razem z moimi 3... :( Quote
zuzlikowa Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Wpadam i cieszę się bardzo,że u Seda już nie ma opowiastek typu, po co nim się zajmować...właśnie po to- połowa z nas ma psiaki, które trzeba umieć prowadzić!I wtedy są wspaniałe! Sed...nie będę wracała w przeszłość...teraz tylko w przód trzeba! Dajcie znać jak ogłoszenia będą potrzebne...dobry tekst, z uczciwą informacją i szukamy Sedowi odpowiedzialnego i mądrego domku! Zrobię allegro jeśli będziecie chciały. Quote
idusiek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 eee, ona taka mała, ze pod łóżkiem byś ją schowała ;) Quote
Recommended Posts