Jump to content
Dogomania

Sed znów porzucony! :( PROSIMY o pomoc - szukamy domu dla Seda!

Recommended Posts

Posted

Faktycznie, pechowe psisko.

Czytalam watek i zadziwia mnie z jaka latwoscia niektorym przychodzi do glowy eutanazja.
Moze nie znam wczesniejszej historii psa ale niepojete dla mnie jest wydawanie wyroku na psa ktorego nie bylo okazji nawet poobserwowac.
I zeby nie bylo nieporozumien, ja rowniez zdaje sobie sprawe ze sa czesem przypadki kiedy eutanazja jest jedynym rozsadnym wyjsciem, ale takie decyzje powinny byc dokladnie przemyslane, poparte konkretami.
Trzeba dac mu szanse, trzeba z nim popracowac i wtedy dopiero zastanawiac sie co dalej.
Niestety narazie nie moge wesprzec finansowo, ale jesli ktorys z moich deklarowiczow stalych znajdzie dom przekaze deklaracje.
Narazie przeleje skromna jednorazowa wplate.

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za każdą pomoc - każda złotówka się liczy, bo pod naszą opiekę znów trafiło wczoraj 5 psów. Zostawienie ich, niezaopiekowanie, byłoby wyrokiem. A my nie jesteśmy od wyroków, czy pies ma żyć, czy nie, tylko od pomocy :-)
Ale myślę, że jednak będzie dobrze. Na pewno będzie dobrze, musi.
Furciaczek, okazja do obserwowania psa i poznania go była! Przecież on był dwa lata w hotelu. Bardzo zdziwiło mnie to, że pies poszedł do mieszkania, do bloku. Ale myślałam, że to przemyślana adopcja, osoba starsza, rozważna, z własnym mieszkaniem i życiową stabilizacją. A tu dziewczyna młoda, zależna od wszystkich (a rodzina przeciwna). Chciała pewnie dobrze, wyszło jak wyszło.

Posted

moim zdaniem spokojnie mógłby iść do bloku, to by nawet było dla niego fajne - żeby być blisko ludzi
ale tylko do kogoś, kto wie co i jak i kto sobie poradzi, będzie pracował no i był niezależny

Posted

ale moje zdjęcia to mogą np. zupełnie nie wyjść :) lub będzie to coś w stylu tego co w drugim poście

lepiej lepiej ale zależy od czau - kto kiedy będzie miał, bo mieliśmy się z Felą umówić. (my mamy też inne psy po hotelach i też kosztują... a czasu ledwo co starcza na wszystko...)

nikt nie może wcześniej jechać?

Posted

[quote name='bico']Pilnie poszukuję kogoś do wizyty na Żoliborzu. Szukam już tydzień. Czy jest ktoś, kto może mi pomóc??? Szczegóły na pw.

to bardzo pilne! czy ktoś może pomóc bico...???

Posted

Sed daje rade :) jest kochany i wyluzował :) widać, że poznał stare kąty i czuje się tam o niebo lepiej niż w boksie po świniach.

Sed nas w sumie nie potrzebuje
jest wesoły, nie ciągnie na smyczy no i z tą agresją to po prostu najlepiej uważać
bo teraz po 1 nie ma jak tego trenować a poza tym z tym nie ma tragedi! połowa z nas ma takie psy :P

można ew. pracować z nowym właścicielem - pokazać mu jak ma reagować itd.
no i to musi byc ktoś, kto Seda utrzyma (no ale to nie kaukaz!)

gdyby nowy właściciel był z warszawy to ma u Pawła oczywiście jakąś lekcję darmową ;) jeśli będzie spoza Warszawy to chociaż jakieś porady telefoniczne

karma dostarczona :)

Fela, jak lady trzech imion? Sabażabakropka? ma wątek jakiś?

Posted

chodzi o tą zajebiscie przecudno zajefajna terierkę ?:)
Wątku jeszcze nie ma. Na pewno potrzeba będzie ogłoszeń i kasa na hotel.
Takie cuudeńko powinno szybko znależć dom!

Dziwie sie,ze sie nie zakochałaś e niej mru, naprawdę ;)

a wracając do Seda, Pani Maria mówiła ,ze on je jak szalony, mam nadzieję, ze nawet jak pochłonie tego lighta to juz nie utyje i nam trochę schudnie.
Sed wrócił na stare śmieci i wyluzował, poznał miejsce, poznał ludzi, jest dobrze a będzie tylko lepiej. Tylko trzeba mu poszukać nowego DOBREGO i odpowiedzialnego domu.
mru, mamy nowe fotki prawda?

Posted

foty ma Fela :) hihi ostrzeham, że Sed ma stracha przed sesjami fotograficznymi :P

ja się zakochałam, latałam z nią i się bawiłyśmy :) tylko wiesz mam w mieszkaniu 4 psy i mama mi ostatnio groziła eksmisją hehe razem z moimi 3... :(

Posted

Wpadam i cieszę się bardzo,że u Seda już nie ma opowiastek typu, po co nim się zajmować...właśnie po to- połowa z nas ma psiaki, które trzeba umieć prowadzić!I wtedy są wspaniałe!

Sed...nie będę wracała w przeszłość...teraz tylko w przód trzeba!
Dajcie znać jak ogłoszenia będą potrzebne...dobry tekst, z uczciwą informacją i szukamy Sedowi odpowiedzialnego i mądrego domku!
Zrobię allegro jeśli będziecie chciały.