papryka Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Zuziu widzialam ze wchodzilas na watek Felci naszej:) sluchajcie u nas (tzn. u tesciowej) niunka jest ponad 2 miesiace, na poczatku (tak jak mieliscie okazje poczytac na watku) sikala ze strachu wszedzie, na dzien dzisiejszy zaakceptowala = przyzwyczaila sie do tesciowej, mnie, mojego meza, moich rodzicow oraz naszych psiakow,i przede wszystkim zadomowila sie w meszkaniu mamy... ale to troche trwalo, na poczatku naprawde bylo trudno, Felcia sikala gdzie popadnie (najczesciej na widok nowej osoby, jak witala sie z osobami ktore byly juz jej znane, przy wycieraniu lap po spacerze, przy zakladaniu smyczki itp...) w tym momencie wszystko to zostalo wyeliminowane:)))))))) nawet teraz sama lapy daje do wycierania:))))))))) na nowe osoby reaguje tak ze praktycznie nie zwraca na nie uwagi, lezy na swoim poslaniu i obserwuje je, jak najdzie jej ochota to wtedy podchodzi i sie wita, zazwyczaj jak ktos przychodzi to informujemy go by nie wolal Felci, by nie zwracal na nia uwagi, ona sama jak bedzie chciala sie przywitac to podleci, ale jakbysmy z nia poszli do innego mieszkania (np. mama by ja wziela w odwiedziny do kolezanki) - to Felcia sie posika, widocznie dla niej to za wczesnie wiec nic na sile:))))))))) na dworzu tego problemu nie ma:) takze w tak szybkim czasie pies zrobil niesamowite postepy... i mysle ze Wasza niunka tez je zrobi z czasem:))))))) ps. teraz cwaniara nawet szczekac zaczela:)) i naprawde polecam wskazowki szkoleniowca p.Oli Zawadzkiej (nam pomogla:))))) Quote
zuziaM Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ojej ... czytajac to sie zalamalam, ze to tak dlugo trwa ... Moja malutka ... Julcia ja nazwalam .... nic a nic sie nie zmienia. Ucieka w poplochu z kata w kat w lazience, jak cos przy niej chce poprawic. Chociaz dotykac i glaskac sie pozwala. Ale nie bede tu wiecej pisac, bo to watek Bettinki. Zaloze jej watek jutro. Fajniutka taka niunia .... az zal sciska, ze takie to zastraszone malenstwo ..... Quote
zuziaM Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 kikou, a co Bettinka u Ciebie je ??? Bo Julcia nie chce mi jesc za bardzo .... ledwie parowki moge w nia wmusic.... polezec musza zanim sie zabierze za jedzenie. Kurczaka z ryzem zjada, ale kurczaka wybiera... ryz zostawia..... o marczewce to nawet mozna zapomniec. Puszeczki z Animondy zjadala na poczatku.... teraz juz tez nie chce ...... Mam z jej jedzeniem problem. Quote
kikou Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 ja daje suchą karme(mieszanki różnych - wierzę w różnorodność ;) ) raz dziennie suchą, a na główny posiłek gotowane mieso z ryżem albo czasem też mięso z karmą pomieszane, pierwsze dwa dni też mi wyciągała ale u mnie jedzenie nie leży niezjedzone w miseczkach (bo niektore pieski są na diecie i nie mogą zjeść więcej niż swoje albo inne jedzenie niż swoje) dlatego jedzenie jest dwa razy dziennie i potem chowam, więc jak wyjadła miesko, a reszta została to zabrałam reszte, na drugi dzień była głodna to zjadła całą porcje. :) pierwsze dwa dni jak wyciągała samo mięsko, potem troche drobniej porozrywałam i lepiej pomieszałam żeby nie dawało sie tak łatwo rozdzielić, teraz już ładnie je wszystko razem... dzisiaj puszczałam jej luzem smycz na ziemię żeby zobaczyć czy bedzie sie trzymać mnie... i dobrze wypadło, nie uciekała, biegała grzecznie za mną.. Quote
amensalizm Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=949625043 Quote
kikou Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Becia zrobiła kolejne postępy, na spacerki wychodzi juz tylko bez smyczy bo trzyma sie mnie, wołami jej oderwać nie można, czasem ciut odbiegnie ale zaraz przybiegnie... ...no i wczoraj byli u nas panowie budowlańcy, becia nie uciekała, dała sie pogłaskać, w sumie dużo histeryczniej zareagowała na gościa kobiete niż na mężczyzn... a teraz wieczorem coś zwymiotowała śliną... mam nadzieje że to nic powaznego si e nie szykuje.. Quote
kikou Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 ...w kwestii zabiegu umowilysmy sie na po 23cim..... a Bettinka sie przypomina, jest już w bardzo dobrej kondycji psychicznej, naprawde inteligentna mała spryciula.... jeszcze jej sie tam jakiś nieplanowane sikn iecie zdarza ale w sumie jest już jak najbardziej gotowa do adopcji, zaraz po sterylce moglaby iść do nowego domku.... jakby ktoś ją zechciał pokochać... może by jej ogłoszenia poodnawiać.. bardzo, bardzo prosimy... Quote
demi Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 kikou napisał(a):...w kwestii zabiegu umowilysmy sie na po 23cim..... a Bettinka sie przypomina, jest już w bardzo dobrej kondycji psychicznej, naprawde inteligentna mała spryciula.... jeszcze jej sie tam jakiś nieplanowane sikn iecie zdarza ale w sumie jest już jak najbardziej gotowa do adopcji, zaraz po sterylce moglaby iść do nowego domku.... jakby ktoś ją zechciał pokochać... może by jej ogłoszenia poodnawiać.. bardzo, bardzo prosimy... jak xmartix wróci ze szpitala to na pewno narobi ful :) Jutro dopiero mam dzwonić, bo nie było kierownika dzisiaj. Bede dawać znać :) Quote
kikou Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 hej, hej kto mnie pokocha? już nie podkulam ogonka na spacerach.... i w ogole nie potrzebuje nawet smyczy bo trzymam sie ślicznie swojej pańci.... i przybiegam na każde zawołanie mojego imienia :) Quote
laikinia Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 dzisiaj moje dziewczyny ogladaly zdjecia i Livia zadala mi pytanie dnia " czy Betti ma ogon, a moze ma taki, jak Bambi ?" Dzieki Kikou, teraz wszystko sie wyjasnilo- Betti ma ogon, ze ho ho... ;-) :D Quote
laikinia Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Zakupilam tekst i ogloszenia dla 5 psow- na bazarkach dla bernardynow i u ladySwallow. Pierwszy piesek, to Bettinka :) 4 jeszcze trzeba wybrac ;-) Quote
GoskaGoska Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 to co podesłać jakiegoś co potrzebne ogłoszenie? Quote
xmartix Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 wróciłam i odnowię ogłoszenia Bettinki ode mnie Quote
laikinia Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 tak Gosiu, sa jeszcze 4 miejsca do ogloszen :) Quote
laikinia Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Jezeli Bettinka nie potrzebuje, to bedzie 5 miejsc ;-) Quote
LadyS Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Zamówione teksty: Betinka to mała, młoda suczka pilnie potrzebująca domu. Jest początkowo nieufna i przestraszona, trzeba jej czasu, aby pokochała człowieka - wtedy staje się ogromną przylepą. Potrzeba jej kochającego i cierpliwego właściciela. Adoptuj Betinkę, daj jej swoją miłość, skontaktuj się: 792 333 938 Betinka to dwuletnia, niewielka sunia ważąca maksymalnie 12 kg. Na początku była ogromnie przestraszona, chowała się w kącie i nieruchomiała na widok człowieka – obecnie jest już o wiele lepiej, sunia jest strachliwa i nieufna do obcych, jednak po jakimś czasie przywyka do nich. Potrzeba jej czasu, aby otworzyła się całkowicie – widać to po obecnych tymczasowych opiekunach suczki, do których mała lgnie i którym bardzo ufa. Daj jej dom, ona tak bardzo go potrzebuje! Betinka jest zaszczepiona i odrobaczona, niedługo czeka ją sterylizacja. Skontaktuj się w sprawie adopcji: 792 333 938 Człowiek jako istota myśląca i empatyczna powinien być współczujący na krzywdę słabszych i szanować każde stworzenie – wszak każde stworzenie może odczuwać cierpienie. Okazuje się jednak, że empatia to słowo nieznane części osób – z braku empatii rodzi się zaś taka tragedia, jak tragedia przerażonej Betinka. Betinka to młoda suczka, ma około 2 lat – przeżyła jednak już tyle złego, że początkowo, na widok obcej osoby trzęsła się i załatwiała pod siebie. Obecnie Betinka przebywa w domu tymczasowym, gdzie uczy się, że człowiekowi można zaufać – poczyniła znaczne postępy i nawet pokazuje już brzuszek do głaskania. Strachem reaguje na obcych, jednak po chwili strach przechodzi i suczka stara się zaufać – gdy zaufa, jest najukochańszym psem na świecie. Jest już zaszczepiona i odrobaczona, niedługo będzie wysterylizowana. Potrzebuje cierpliwych, mądrych właścicieli, którzy dadzą jej ciepło i dom. Jeśli chcesz adoptować Betinkę, skontaktuj się: 792 333 938 Quote
demi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 ladySwallow napisał(a):Zamówione teksty: Betinka to mała, młoda suczka pilnie potrzebująca domu. Jest początkowo nieufna i przestraszona, trzeba jej czasu, aby pokochała człowieka - wtedy staje się ogromną przylepą. Potrzeba jej kochającego i cierpliwego właściciela. Adoptuj Betinkę, daj jej swoją miłość, skontaktuj się: 792 333 938 Betinka to dwuletnia, niewielka sunia ważąca maksymalnie 12 kg. Na początku była ogromnie przestraszona, chowała się w kącie i nieruchomiała na widok człowieka – obecnie jest już o wiele lepiej, sunia jest strachliwa i nieufna do obcych, jednak po jakimś czasie przywyka do nich. Potrzeba jej czasu, aby otworzyła się całkowicie – widać to po obecnych tymczasowych opiekunach suczki, do których mała lgnie i którym bardzo ufa. Daj jej dom, ona tak bardzo go potrzebuje! Betinka jest zaszczepiona i odrobaczona, niedługo czeka ją sterylizacja. Skontaktuj się w sprawie adopcji: 792 333 938 Człowiek jako istota myśląca i empatyczna powinien być współczujący na krzywdę słabszych i szanować każde stworzenie – wszak każde stworzenie może odczuwać cierpienie. Okazuje się jednak, że empatia to słowo nieznane części osób – z braku empatii rodzi się zaś taka tragedia, jak tragedia przerażonej Betinka. Betinka to młoda suczka, ma około 2 lat – przeżyła jednak już tyle złego, że początkowo, na widok obcej osoby trzęsła się i załatwiała pod siebie. Obecnie Betinka przebywa w domu tymczasowym, gdzie uczy się, że człowiekowi można zaufać – poczyniła znaczne postępy i nawet pokazuje już brzuszek do głaskania. Strachem reaguje na obcych, jednak po chwili strach przechodzi i suczka stara się zaufać – gdy zaufa, jest najukochańszym psem na świecie. Jest już zaszczepiona i odrobaczona, niedługo będzie wysterylizowana. Potrzebuje cierpliwych, mądrych właścicieli, którzy dadzą jej ciepło i dom. Jeśli chcesz adoptować Betinkę, skontaktuj się: 792 333 938 SUPER:D:D:D To domek nie wypalił Kasiu?:( Quote
laikinia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 juz wyslalam do dziewczyn, beda oglaszac :) Quote
GoskaGoska Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Laikinia a juz zaczely ogłoszenia- bo ponoc jakis dom na nią jest chętny- szkoda zmarnować pakietu- jak Czarek czy Gaja nic nie mają :( a dziewczyny jak cos wiecie, ze jest jakaś szansą na dom to piszcie na wątku - a nie tylko między sobą- bo poźniej człowiek nie wie co się dzieje - i pakiet 50ogłoszeń przepadnie :shake: Quote
xmartix Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 nie mogłam znaleźć jej watku własnie, a szukalam 5 min teraz :/ Quote
Recommended Posts