Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ronja']Ewa, spróbować nie zaszkodzi. Jeżeli mogę mieć jakiś wpływ, to bardzo mi zależy, by dom był w okolicach Warszawy (żebym mogła go zabrac, gdy ludzie sobie nie poradzą). Musi to być dom z ogrodem, nie wyobrażam go sobie w mieście - będzie się bał wszystkiego - hałasów, ludzi. No i musi mieszkać w domu, nie w budzie. Psi kolega do towarzystwa mile widziany, koty niekoniecznie, bo on jak ma okazję goni Dakocię. No i chciałbym, by to co wypracowalismy nie poszło na marne...[/QUOTE]

Marta, [B]to Ty [/B]będziesz miała decydujący wpływ, ponieważ znasz go jak nikt i doskonale wiesz, jaki dom będzie dla niego najlepszy:-) Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji bez Ciebie:-) I bardzo mi zależy na tym, żebyś w razie jakichkolwiek wątpliwości od razu o nich mówiła. No tak, ja już myślę o wątpliwościach, a narazie jeszcze ogłoszeń nie ma i nikt się po Kaluchnego nie zgłosił;-) Ale ja już mam pietra, już się boję, że Kaluch komuś ucieknie:-( Musimy jednak z tym się zmierzyć.
Oczywiście, że musi być ogród i to dobrze ogrodzony, ale nie ma mowy o żadnym kojcu, czy budzie. Kaluch, to kanapowiec, co udowodnił już wszystkim;-) Trudno mu będzie zapewnic taki luksus, jak ma teraz, bo i kumple i człowiek stale w domu, ale poczekajmy na chętnych...

Posted

Był u nas dziś Piotr. Mamy nowe ćwiczenia i dopracowywanie starych:)
Rozmawiałam z Piotrem o adopcji Kaluszka. Piotr powiedział, że przyszli właściciele będą musieli przepracować to co ja z Kaluchnym u nas i u siebie potem. Kaluchny umie wszystko, ale ze mną. Teraz Bartek będzie przepracowywał wszystko - siadanie, warowanie, chodzenie przy nodze bez smyczy, potem na smyczy i dopiero spacery. Wyprowadzanie go od razu na zewnątrz to za dużo dla niego. Piotr powiedział też, że Kaluszek to pies, z którym będzie trzeba ćwiczyć zawsze - bez tego nie będzie szczęśliwy. Wymagania są spore dla nowego domu, ale może trafi się ktoś, dla kogo Kaluchny będzie wart tego wszystkiego...

Posted

[quote name='ronja']Był u nas dziś Piotr. Mamy nowe ćwiczenia i dopracowywanie starych:)
Rozmawiałam z Piotrem o adopcji Kaluszka. Piotr powiedział, że przyszli właściciele będą musieli przepracować to co ja z Kaluchnym u nas i u siebie potem. Kaluchny umie wszystko, ale ze mną. Teraz Bartek będzie przepracowywał wszystko - siadanie, warowanie, chodzenie przy nodze bez smyczy, potem na smyczy i dopiero spacery. Wyprowadzanie go od razu na zewnątrz to za dużo dla niego. Piotr powiedział też, że Kaluszek to pies, z którym będzie trzeba ćwiczyć zawsze - bez tego nie będzie szczęśliwy. Wymagania są spore dla nowego domu, ale może trafi się ktoś, dla kogo Kaluchny będzie wart tego wszystkiego...[/QUOTE]

O Matko:-( No nic, bądźmy dobrej myśli:-) Zamówiłam mu już pakiet ogłoszeń, w weekend chciałabym popracować nad treścią ogłoszeń i bardzo zależałoby mi Marta na Twojej pomocy. To znaczy ja napiszę, Ty przeczytasz i powiesz co poprawić:-) W sumie cuda się zdarzają, więc może jednak taki dom na niego gdzieś czeka?

Posted

[quote name='Ewa Marta']O Matko:-( No nic, bądźmy dobrej myśli:-) Zamówiłam mu już pakiet ogłoszeń, w weekend chciałabym popracować nad treścią ogłoszeń i bardzo zależałoby mi Marta na Twojej pomocy. [B]To znaczy ja napiszę, Ty przeczytasz i powiesz co poprawić[/B]:-) W sumie cuda się zdarzają, więc może jednak taki dom na niego gdzieś czeka?[/QUOTE]
jasne :) :)

Posted

[quote name='Ellig']Kaluchny...................:([/QUOTE]

A czemu się smucisz Eluś? Szukamy domku, ale tylko tego najlepszego, który zgodzi się przyjechać kilka razy do Marty i wspólnie przyzwyczajać go do siebie. Piotr wyciaga te nasze psiaki tak niesłychanie z dołków, że trzeba po prostu zrobić dokładnie to, co zalecił. Jeśli taki dom się znajdzie, to Kaluszkowi będzie dobrze na świecie. Jeśli nie, to i tak mu dobrze, bo kocha Martę i ma w DT jak u Pana Boga za piecem:-)
Kiedyś byłam absolutna pesymistką, jeśli chodzi o niego. Uważałam, że nie przełamie się i że skazany jest na mieszkanie w kojcu. To, co zrobił w ciągu ostatniego roku zszokowało chyba nie tylko mnie;-) Nie oddamy go w gorsze warunki, niż ma w tej chwili. Ja wiem, że to duuuże wyzwanie, ale jak napisałam wcześniej, czasami cuda się zdarzają;-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Pisałyśmy Nutusiu jednocześnie i znowu to samo;-)[/QUOTE]
Ewa mam zamowiony pakiet ogloszen ,poprosze o tekst, zdjecia kontakt do adopcji..........

Posted

[quote name='Ellig']Ewa mam zamowiony pakiet ogloszen ,poprosze o tekst, zdjecia kontakt do adopcji..........[/QUOTE]

Moja kochana Eluniu:-) Bardzo Ci dziękuję, ale ja też mam zamówiony pakiet dla Kaluszka, Kulfiona i Rudka:-) Gorzej z tekstem. Zaraz pakuję psy do samochodu i jadę do mojej przyjaciółki, żeby jej pomóc, wracam wieczorem. Może wtedy przyjdzie wena twórcza...

Posted

[quote name='Nutusia']Ellig - nie smuć się! Żaden pies w tak krótkim czasie tyle nie osiągnął! Kaluch da radę - jest absolutnie WYJĄTKOWY![/QUOTE]
to ludzie dla niego muszą być wyjątkowi. sam Kaluchny niewiele zdziała ze swoim strachem

Posted

Kochane, nie bijcie:-( Nie przygotowałam tekstu, nie wysłałam tekstów Kulfona i Rudka... Nie wyrabiam się z zaległościami domowo-pracowymi. Zaraz pędzę do pracy przygotować projekt na jutro rano. Mam naprawdę nadzieję, że już jutro będę mogła usiąść do ogłoszeń. Narazie i w pracy i w domu zawaliłam sporo, muszę szybko z tego się wykaraskać. Ale jak Kaluch czekal tyle, to poczeka jeszcze 2-3 dni, prawda?

Posted

Kaluchny wreszcie dziś załapał obieganie przedmiotu z prawej strony (lewa ręka daje znak do obiegania z lewej strony, prawa z prawej). Teraz będziemy przygotowywać super sztuczkę:)
[video=youtube;flAD6WCkVQE]http://www.youtube.com/watch?v=flAD6WCkVQE[/video]

Posted

Kochane dziewczyny!
Wklejam info jakie podała Malagos na jednym z wątków:

[B][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B]

[INDENT]We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował

Nie gniewajcie się,ale Krzyczki i Chrcynno to przecież niemal siostrzane mordownie:angryy:
Gdyby ktoś mógł jechać do tego sądu - proszę rozgłaszajcie!
[/INDENT]

Posted

[quote name='epe']Kochane dziewczyny!

[B][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B]
[INDENT]We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował

Nie gniewajcie się,ale Krzyczki i Chrcynno to przecież niemal siostrzane mordownie:angryy:
[/INDENT][/QUOTE]

Kochana, nikt się nie gniewa, bardzo dobrze, że umieściłas ten wpis tutaj. Jechać niestety nie dam rady, ale może ktoś przeczyta i stawi się...

A Kaluch mnie powala totalnie:-) Jaki on jest szczęśliwy, kiedy ćwiczy:loveu: W głowie się nie mieści, że kiedyś bał się wszystkiego i nie pozwalał się dotknąć... Ilekroć wgrywasz jakiś filmik Marta, ja mam łzy w oczach i taka jestem dumna z tego, co osiągnęliście razem:loveu::loveu::loveu:
Podobnie jak widzę Bartka z Sonią. Niewiarygodne, że te dwie sieroty tak bardzo otworzyły się na człowieka i to każde na tego "swojego";)

Posted

[quote name='epe']Kochane dziewczyny!

[/INDENT][/QUOTE]
Biore w tym udzial pomimo bardzo powaznych grozb..............Na samym procesie nie bede.

Posted

[quote name='ronja']zamówiłam pachołki do naszego ekstra ćwiczenia na bazie obiegania przedmiotów. wiadro z miotłą za mało profesjonalne jest;)[/QUOTE]
Fajnie będzie mieć pachołki ;)