Ewa Marta Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='ronja']Ewa, spróbować nie zaszkodzi. Jeżeli mogę mieć jakiś wpływ, to bardzo mi zależy, by dom był w okolicach Warszawy (żebym mogła go zabrac, gdy ludzie sobie nie poradzą). Musi to być dom z ogrodem, nie wyobrażam go sobie w mieście - będzie się bał wszystkiego - hałasów, ludzi. No i musi mieszkać w domu, nie w budzie. Psi kolega do towarzystwa mile widziany, koty niekoniecznie, bo on jak ma okazję goni Dakocię. No i chciałbym, by to co wypracowalismy nie poszło na marne...[/QUOTE] Marta, [B]to Ty [/B]będziesz miała decydujący wpływ, ponieważ znasz go jak nikt i doskonale wiesz, jaki dom będzie dla niego najlepszy:-) Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji bez Ciebie:-) I bardzo mi zależy na tym, żebyś w razie jakichkolwiek wątpliwości od razu o nich mówiła. No tak, ja już myślę o wątpliwościach, a narazie jeszcze ogłoszeń nie ma i nikt się po Kaluchnego nie zgłosił;-) Ale ja już mam pietra, już się boję, że Kaluch komuś ucieknie:-( Musimy jednak z tym się zmierzyć. Oczywiście, że musi być ogród i to dobrze ogrodzony, ale nie ma mowy o żadnym kojcu, czy budzie. Kaluch, to kanapowiec, co udowodnił już wszystkim;-) Trudno mu będzie zapewnic taki luksus, jak ma teraz, bo i kumple i człowiek stale w domu, ale poczekajmy na chętnych... Quote
ronja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Był u nas dziś Piotr. Mamy nowe ćwiczenia i dopracowywanie starych:) Rozmawiałam z Piotrem o adopcji Kaluszka. Piotr powiedział, że przyszli właściciele będą musieli przepracować to co ja z Kaluchnym u nas i u siebie potem. Kaluchny umie wszystko, ale ze mną. Teraz Bartek będzie przepracowywał wszystko - siadanie, warowanie, chodzenie przy nodze bez smyczy, potem na smyczy i dopiero spacery. Wyprowadzanie go od razu na zewnątrz to za dużo dla niego. Piotr powiedział też, że Kaluszek to pies, z którym będzie trzeba ćwiczyć zawsze - bez tego nie będzie szczęśliwy. Wymagania są spore dla nowego domu, ale może trafi się ktoś, dla kogo Kaluchny będzie wart tego wszystkiego... Quote
Ewa Marta Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [quote name='ronja']Był u nas dziś Piotr. Mamy nowe ćwiczenia i dopracowywanie starych:) Rozmawiałam z Piotrem o adopcji Kaluszka. Piotr powiedział, że przyszli właściciele będą musieli przepracować to co ja z Kaluchnym u nas i u siebie potem. Kaluchny umie wszystko, ale ze mną. Teraz Bartek będzie przepracowywał wszystko - siadanie, warowanie, chodzenie przy nodze bez smyczy, potem na smyczy i dopiero spacery. Wyprowadzanie go od razu na zewnątrz to za dużo dla niego. Piotr powiedział też, że Kaluszek to pies, z którym będzie trzeba ćwiczyć zawsze - bez tego nie będzie szczęśliwy. Wymagania są spore dla nowego domu, ale może trafi się ktoś, dla kogo Kaluchny będzie wart tego wszystkiego...[/QUOTE] O Matko:-( No nic, bądźmy dobrej myśli:-) Zamówiłam mu już pakiet ogłoszeń, w weekend chciałabym popracować nad treścią ogłoszeń i bardzo zależałoby mi Marta na Twojej pomocy. To znaczy ja napiszę, Ty przeczytasz i powiesz co poprawić:-) W sumie cuda się zdarzają, więc może jednak taki dom na niego gdzieś czeka? Quote
ronja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='Ewa Marta']O Matko:-( No nic, bądźmy dobrej myśli:-) Zamówiłam mu już pakiet ogłoszeń, w weekend chciałabym popracować nad treścią ogłoszeń i bardzo zależałoby mi Marta na Twojej pomocy. [B]To znaczy ja napiszę, Ty przeczytasz i powiesz co poprawić[/B]:-) W sumie cuda się zdarzają, więc może jednak taki dom na niego gdzieś czeka?[/QUOTE] jasne :) :) Quote
Nutusia Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Trzeba znaleźć dom, który lubi wyzwania, wierzy w cuda i zależy mu na naprawdę wyjątkowym psie. Wierzę, że taki istnieje! Quote
Nutusia Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ellig - nie smuć się! Żaden pies w tak krótkim czasie tyle nie osiągnął! Kaluch da radę - jest absolutnie WYJĄTKOWY! Quote
Ewa Marta Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='Ellig']Kaluchny...................:([/QUOTE] A czemu się smucisz Eluś? Szukamy domku, ale tylko tego najlepszego, który zgodzi się przyjechać kilka razy do Marty i wspólnie przyzwyczajać go do siebie. Piotr wyciaga te nasze psiaki tak niesłychanie z dołków, że trzeba po prostu zrobić dokładnie to, co zalecił. Jeśli taki dom się znajdzie, to Kaluszkowi będzie dobrze na świecie. Jeśli nie, to i tak mu dobrze, bo kocha Martę i ma w DT jak u Pana Boga za piecem:-) Kiedyś byłam absolutna pesymistką, jeśli chodzi o niego. Uważałam, że nie przełamie się i że skazany jest na mieszkanie w kojcu. To, co zrobił w ciągu ostatniego roku zszokowało chyba nie tylko mnie;-) Nie oddamy go w gorsze warunki, niż ma w tej chwili. Ja wiem, że to duuuże wyzwanie, ale jak napisałam wcześniej, czasami cuda się zdarzają;-) Quote
Ewa Marta Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Pisałyśmy Nutusiu jednocześnie i znowu to samo;-) Quote
Ellig Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Ewa Marta']Pisałyśmy Nutusiu jednocześnie i znowu to samo;-)[/QUOTE] Ewa mam zamowiony pakiet ogloszen ,poprosze o tekst, zdjecia kontakt do adopcji.......... Quote
Ewa Marta Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 [quote name='Ellig']Ewa mam zamowiony pakiet ogloszen ,poprosze o tekst, zdjecia kontakt do adopcji..........[/QUOTE] Moja kochana Eluniu:-) Bardzo Ci dziękuję, ale ja też mam zamówiony pakiet dla Kaluszka, Kulfiona i Rudka:-) Gorzej z tekstem. Zaraz pakuję psy do samochodu i jadę do mojej przyjaciółki, żeby jej pomóc, wracam wieczorem. Może wtedy przyjdzie wena twórcza... Quote
ronja Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='Nutusia']Ellig - nie smuć się! Żaden pies w tak krótkim czasie tyle nie osiągnął! Kaluch da radę - jest absolutnie WYJĄTKOWY![/QUOTE] to ludzie dla niego muszą być wyjątkowi. sam Kaluchny niewiele zdziała ze swoim strachem Quote
Nutusia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 No przecież NIE-WYJĄTKOWYM Kalucha nie oddacie! ;) Quote
Ewa Marta Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Kochane, nie bijcie:-( Nie przygotowałam tekstu, nie wysłałam tekstów Kulfona i Rudka... Nie wyrabiam się z zaległościami domowo-pracowymi. Zaraz pędzę do pracy przygotować projekt na jutro rano. Mam naprawdę nadzieję, że już jutro będę mogła usiąść do ogłoszeń. Narazie i w pracy i w domu zawaliłam sporo, muszę szybko z tego się wykaraskać. Ale jak Kaluch czekal tyle, to poczeka jeszcze 2-3 dni, prawda? Quote
ronja Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/21/kair206.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/1914/kair206.jpg[/IMG][/URL] Quote
ronja Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Kaluchny wreszcie dziś załapał obieganie przedmiotu z prawej strony (lewa ręka daje znak do obiegania z lewej strony, prawa z prawej). Teraz będziemy przygotowywać super sztuczkę:) [video=youtube;flAD6WCkVQE]http://www.youtube.com/watch?v=flAD6WCkVQE[/video] Quote
Ellig Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Fantastycznie , ale jestescie "para" Zdolniachow Wspanialych.........zdjecie mnie powalilo:) Quote
mmd Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Ale to super wygląda :) I nie mam na myśli kaloszków ;) Quote
ronja Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 zamówiłam pachołki do naszego ekstra ćwiczenia na bazie obiegania przedmiotów. wiadro z miotłą za mało profesjonalne jest;) Quote
epe Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Kochane dziewczyny! Wklejam info jakie podała Malagos na jednym z wątków: [B][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B] [INDENT]We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował Nie gniewajcie się,ale Krzyczki i Chrcynno to przecież niemal siostrzane mordownie:angryy: Gdyby ktoś mógł jechać do tego sądu - proszę rozgłaszajcie! [/INDENT] Quote
Ewa Marta Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='epe']Kochane dziewczyny! Wklejam info jakie podała Malagos na jednym z wątków: [B][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B] [INDENT]We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował Nie gniewajcie się,ale Krzyczki i Chrcynno to przecież niemal siostrzane mordownie:angryy: Gdyby ktoś mógł jechać do tego sądu - proszę rozgłaszajcie! [/INDENT][/QUOTE] Kochana, nikt się nie gniewa, bardzo dobrze, że umieściłas ten wpis tutaj. Jechać niestety nie dam rady, ale może ktoś przeczyta i stawi się... A Kaluch mnie powala totalnie:-) Jaki on jest szczęśliwy, kiedy ćwiczy:loveu: W głowie się nie mieści, że kiedyś bał się wszystkiego i nie pozwalał się dotknąć... Ilekroć wgrywasz jakiś filmik Marta, ja mam łzy w oczach i taka jestem dumna z tego, co osiągnęliście razem:loveu::loveu::loveu: Podobnie jak widzę Bartka z Sonią. Niewiarygodne, że te dwie sieroty tak bardzo otworzyły się na człowieka i to każde na tego "swojego";) Quote
Ellig Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='epe']Kochane dziewczyny! Wklejam info jakie podała Malagos na jednym z wątków: [B][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B] [INDENT]We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/213315-Krzyk-cierpienia-...-Tessa-...-błaga-o-pomoc-!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował Nie gniewajcie się,ale Krzyczki i Chrcynno to przecież niemal siostrzane mordownie:angryy: Gdyby ktoś mógł jechać do tego sądu - proszę rozgłaszajcie! [/INDENT][/QUOTE] Biore w tym udzial pomimo bardzo powaznych grozb..............Na samym procesie nie bede. Quote
mysza 1 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='ronja']zamówiłam pachołki do naszego ekstra ćwiczenia na bazie obiegania przedmiotów. wiadro z miotłą za mało profesjonalne jest;)[/QUOTE] Fajnie będzie mieć pachołki ;) Quote
ronja Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='mysza 1']Fajnie będzie mieć pachołki ;)[/QUOTE] full profeska;) Quote
Ewa Marta Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Ech Kaluchny, rodzę w bólach tekst do ogłoszeń... Jak ubrać w słowa to, co o Tobie wiem? I jak napisać, żeby odnalazł Cię ten właściwy dom? Quote
Recommended Posts