Jump to content
Dogomania

Tosia za tęczowym mostem ,wrodzona wada serca .Tosiu śpij spokojnie [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chuda nadal jest, sterczą jej kości, widać żebra... mam wrażenie, że wcale nie przytyła:(
Tosia jest po prostu sporą dziewczynką i stąd ten wymiar. Tosia ma niesamowicie wielki słodki nochal

Posted

dziewczyny ale suka nei przytyje w 3 tyg nie wiadomo ile, ja Misia tuczyłam odkąd jest u mnie (3 miesiące) i tez się już martwiłam, ze coś jest nie tak że nie tyje a nagle zrobił się okrągły .Na tak duzym psie nei widać od razu niż na małym, musi więcej utyc by było widać. I cały czas jadł energetyka dla psów aktywnych plus mięcho więc nie tak prosto psa wychudzonego utuczyć a ona dopiero 3 tygodnie w hoteliku.

Posted

Tosia - cd

bawiłam się dziś z Tosią w aportowanie - chwilowo była zainteresowana, kilka razy pobiegła za zabawką, ale nie brała jej w pyszczek. śmiesznie podskakiwała przy tym. ma tylko tę "wadę", że jak się rozkręci i zaczyna szaleć, skacze na mnie z rozbiegu... :)

Posted

ja odwracam się do niej plecami i mówię "nie skacz" i po jednym skoku odpuszcza chwilowo, potem znowu ją zaczepiam do zabawy nakręcam i znowu skacze - wychodzi na to, że sama jestem sobie winna;)

tak naprawdę, to ja na razie nie chcę tak jej stopować - dopiero co się otworzyła, chcę, by się rozbawiła i rozweseliła. jasne, że pewne zasady wprowadzam od razu i Tosia wie o co chodzi. nie skacze już prawie wcale na mnie jak wchodzę z miską czy mam przysmak - wie, że trzeba zrobić siad.

Posted

ronja czyli robisz typową metodą zabierania uwagi i dobrze ale ważne tj robisz by uczyć ją od początku ze tak skakac nie można bo potem jest problem np. jak skoczy na dziecko.