Jump to content
Dogomania

Bokserki z PSEUDO, już w swoich domach ! Fundacja SOS Bokserom

Recommended Posts

Posted

U mnie na koncie tylko wiater świszcze, więc odpadam finansowo. Tak jak mówiłam w przyszłym tygodniu jakieś czytadełka podeślę.
Jak zauważyłam zamieszczenie zdjęć na wątku zawsze pomaga. Może udałoby się jakieś wkleić?

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motorolka napisał(a):
U mnie na koncie tylko wiater świszcze, więc odpadam finansowo. Tak jak mówiłam w przyszłym tygodniu jakieś czytadełka podeślę.
Jak zauważyłam zamieszczenie zdjęć na wątku zawsze pomaga. Może udałoby się jakieś wkleić?

Czekamy aż nam wyślą... nie wiem o co chodzi :(

Posted

Wieści z hotelu :) (fotki mają być wieczorem)

Generalnie suczki są przerażone zmianą sytuacji. Boją się chodzić po kafelkach, boją się wchodzić do budynku.
Zaczęły zachowywać czystość - i jak wychodzą z kojca, to się boją mniej, niż jak wracają.
Na smyczy nie są nauczone. Ta z ogonem jest bardziej przyjazna do ludzi, ta druga taka nieco wycofana.

Mają mieć sterylki na dniach, bo "hodofca" uprzedził p. Marka, że zaraz będą miały cieczki. Są już odpchlone i odrobaczone. Podobno śmierdzą, jak nieszczęście, ale oni nie mogli ich nie odpchlić, więc z kąpielą muszą poczekać chwilkę.

Posted

Dzięki Kochana! A może Arinka by chciała mieć boksiową siostrę:)??
póki nie będę miała zdjęc, nie będe tu nic pisac, bo nie ma sensu nabijac stron... jak pomocy nie można oczekiwać :(

Posted

Ohhh Bidy Bidy... a temu "hodowcy " to by sie przydal niezwy wpierdziel za głupotę!!!
Narazie kaski nie zadelkaruje bo cinko u mnie... ale w marcu cos wpłace na bank ... nie wiele zapewne ale zawsze cos...
Jutro jak mi sie uda przejrzę ubranka Syna i ktore juz będa za małe oddam na Bazarek dla Boniek :)
Kiedy czytam takie Watki to krew mnie jasna zalewa ze nie mam domku z wielkim Ogrodem :(

Posted

U nas na wsi facet też hodował dobermany w oborze obok krów. No i mu szczeniaki padały, bo żywił je mieszanka dla prosiat. Ot, pojecie chłopa.
A do boksereczek będę zagladać...

Posted

Nuka (sunia z długim:oops: ogonem)

[FONT=arial][FONT=verdana, sans-serif]Nuka jest odważna, bez problemu nawiązuje kontakt z człowiekiem. Jest otwarta i pozytywnie nastawiona do świata.[/FONT][/FONT]

:loveu:

Posted

[FONT=arial][FONT=verdana, sans-serif] Kora jest delikatniejsza, troszkę bardziej wycofana - potrzebuje więcej czasu by oswoić się z nową sytuacją.

[/FONT][/FONT]

[FONT=verdana, sans-serif]Relacja Opiekunki:[/FONT]

[FONT=verdana, sans-serif]"Po wyjściu na dwór szaleja, chcą się bawić.[/FONT]

[FONT=verdana, sans-serif]Widać, że wcześniej mieszkały jedynie na dworze i nie znają pomieszczeń, domu, gdyż sprawia im psychiczną trudność wejście do budynku. Nie umiały też chodzić po kafelkach. Jednak po każdym kolejnym wyjściu jest coraz lepiej, szybko "łapią", że nic im nie grozi i coraz pewniej stawiają kroki."

[/FONT]

[FONT=arial][FONT=verdana, sans-serif]

[/FONT][/FONT]

Posted

obie inne i obie pikne:loveu: przelew poszedl;)
kto jeszcze sie dorzuci:cool3:

(Arinka moze i by chciala boksiowa siostryczke ale poki co mamy za male lozko :p)

Posted

[FONT=arial][FONT=verdana, sans-serif]jejq jaka ona Sliczna...Normalnie moja Faza 10 lat temu :) Tylko moja bida byla chuda jak po Oświęcimiu...Skóra i Kości ...Te naszczęscie wyglądaja dobrze :) Ojjj Serducho mi sie kraja ze nie mam jak jej zabrac do siebie :( Faza ma co prawda 17 lat i juz jest głucha i nogi odmawiaja posłuszeństwa ale znając jej wole Zycia pożyje jeszcze rok czy dwa wiec nie moge niestety pozwolic sobie na przygarniecie Królewny :(
ALe całym sercem jestem z Nią :)
Faza też byla wycofana i nie ufna...widac bylo ze w domu w ktorym byla bito ja...taka trzesidupka z niej byla...dwa tygodnie zajęlo nam złapanie niej i wkoncu przypadek sprawił ze wpadla do basenu pozarowego i wyjsc nie mogla więc trzeba bylo ja wyciągnac...okazalo sie ze uie chodzic na smyczy jest karna i zna wszystkie komendy i szybko uczyla sie nowch...naszczęscie pokochala mnie odrazu a ja ją i tak trwamy razem :)

Dzieki za Podlnkowanie Banerka... dzis wieczorkiem zrobie kolejne juz z fotami dziewczynek :)
[/FONT][/FONT]

Posted

Super robisz te banerki :) dziękuję.
żeby podlinkować banerek, albo tekst zaznacza się go potem klika się na tą ikonkę "ziemia i 'kopnięta' 8" i wkleja się tam link do strony do której chce się go podlinkować :)

Nie wyglądają źle, ale mnóstwo pracy przed nimi.. One nie zaznały miłości człowieka :(

Posted

Martwiłam się, że sunieczki będą zabiedzone. Ciekawa jestem jak ich zdrówko?
Teraz ogrom pracy nad ich psychiką :( Gdybym wygrała w totka, to już wiem na co bym przeznaczyła większośc wygranej :)

Posted

No i to jest właśnie Polska... One nie są zachudzone, więc sk**** nic nie można zrobić :angryy:. No jedynie można byłoby mandat wlepić, bo suczki nie były szczepione na wściekliznę.

One mają po 4 lata - znaczy się na świat wydały po 8 miotów. Jak to mówił ten facet rodziły po 9-12 szczeniąt - niech będzie średnio 10. Czyli przez całe swoje życie urodziły: 160 piesków.
Z każego miotu przeżyło 3 - czyli w sumie 48 małych, które ten **** sprzedawał na allegro po 300 PLN. Czyli sk**** na cierpieniu tych dwóch suczek i śmierci 112 szczeniaków zarobił 14 400 PLN - to już można nawet furkę kupić :mad:

Nie muszę chyba pisać, że te 112 szczeniaków pomarło z powodu: zarobaczenia, niedożywienia i zimna. :mad:
I CO? I g**** Teraz jeszcze muszą porządni ludzie zebrać kasę na sterylki i opiekę nad tymi suczkami. Jak widzę, że ktoś chce kupić szczenię "rasowe bez rodowodu", to mam ochotę od razu zamordować - i kupującego i sprzedającego... obojętnie w jakiej kolejności.

Posted

aaaa, nie wiem, czy to jest tu gdzieś napisane, ale Kora i Nuka nie były NIGDY u weterynarza.
Nie były szczepione, nie były odrobaczone, ale za to miały pchły.
No ale łańcuch nie był za krótki i miały budy - co z tego, że zbite z 4 desek, bez ocieplenia a w środku pusto, a na zewnątrz -20... Nie ma na to paragrafu. :wallbash: