mamanabank Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Romka, jestes mistrzynią w stawianiu pod ścianą, skompiluję po 15 lipca, może być? :-) Quote
Andzike Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mamanabank napisał(a):Romka, jestes mistrzynią w stawianiu pod ścianą, skompiluję po 15 lipca, może być? :-) Ale o co chodzi??? czego nie ogarniam ??? ;) Quote
mamanabank Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Chodzi o tekst do gazety, dobra, dobra już kompiluję, ale nie obiecuję, że będzie idealnie. Poprawki mile widziane. Quote
mamanabank Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Tolek - Pies, który kupował w Kauflandzie. Tolek siedział przed Kauflandem... Szukał miłości, zaufania, poświęcenia i dobroci. Szukał i się nie poddawał! I wreszcie! Nadeszła wreszcie ta chwila! Bezdomny człowiek (podobnie jak on) również szukał tych cech. Znaleźli je w sobie nawzajem. Kochali się i choć nie mieli pieniędzy żyło im się cudownie. Pewnego wieczoru... - Tolku - rzekł człowiek - A jeśli nas kiedyś rozdzielą? Co wtedy będzie? - Hau, hau! - zaszczekał Tolek... - Tak sądzisz? Będzie źle? Człowiek tak bardzo kochał pieska, że nauczył się jego języka. Jednak niestety... Tolek opuścił biednego pana. Zabrano go do schroniska. Tam znowu czeka, znowu na to samo, aż ktoś podaruje mu miłość, zaufanie, poświęcenie i dobroć. Wierzy, że kiedy je ponownie znajdzie jego życie zmieni się na zawsze... Ola (l.9) Prawdziwa historia Tolka jest równie smutna, jak opowieść dziecka [FONT="]Tolek urodził się w Łowiczu i od maleńkiego musiał sobie radzić sam. Spacerował ulicami naszego pięknego miasta, dokarmiany przez okolicznych mieszkańców, przepędzany przez złych ludzi. Aż dołączył do bezdomnego pana szukającego ratunku w butelce alkoholu i tak sobie z nim spacerował – szczęśliwy, bo miał z kim. Wspólnie prowadzili tułaczy żywot. Gdy pan stał pod jednym z dużych łowickich supermarketów Kaufland, albo robił w nim zakupy, Tolek błąkał się w okolicy sklepu w zimnie i w deszczu, bojący się ludzi i nieufny. Niektórzy ulitowali się, poczęstowali Tolka smakołykiem, ale większość osób sprawiała, ze pies mało co nie wylądował pod kołami parkujących nieopodal aut. Ile razy było widać jak Tolek śpi w przejściu, tam gdzie ciepło, skulony i trzęsący się…tyle razy, bez żadnej reakcji ze strony ludzi. [/FONT] [FONT="]Toluś ma ok. 2 lat, jest przemiłym kompanem do towarzystwa, jest zaszczepiony i odrobaczony, po zabiegu kastracji, dogaduje z innymi zwierzętami. Przebywa w schronisku w Łowiczu i pod opieką wspaniałych wolontariuszek odzyskał wiarę w człowieka, nauczył się chodzić na smyczy i teraz czeka, aż ktoś podaruje mu kąt w swoim domu i opiekę na całe psie życie. Czy bezdomny od urodzenia pies znajdzie wreszcie swoją przystań?[/FONT] [FONT="]Każdy, kto chciałby zaopiekować się Tolkiem proszony jest o kontakt ze Schroniskiem w Łowiczu lub pod numerem telefonu…………[/FONT] [FONT="](Figafiga)[/FONT] Quote
mamanabank Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Figa lekko zmodyfikowałam Twój tekst, proszę o autoryzację :-) Quote
Romka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Pomyślałam,ze na tym etapie Twojego zycia jesteś dobra w kompilowaniu...i miałam rację!:diabloti::eviltong:Zastanawiam się czy w naszym mieście ten pan bezdomny o którym piszecie nie będzie rozpoznawalny?Ale niech redakcja cos zmieni jak im sie nie podoba! Quote
Romka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Czekamy jeszcze na Figę i dajemy!Niech sami poprawiają!Co na to Andzike? Quote
Andzike Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Romka napisał(a):Co na to Andzike? Andzike sie nie odzywa, bo się rozryczała i ma gluta do pasa :( puszczajcie :( Toluś... Quote
Figafiga Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 oj ja też mam gluta do pasa i ból gardła, ale stwierdzam, że jest ok, Mamanabank jest teraz b\na etapie bardzo wskazanym do takich rzeczy ;-) Quote
Paula03 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dodam jeszcze, że Toluś biegał dzisiaj po schronisku, był bardzo szczęśliwy chciał się bawić i w ogóle! Quote
Romka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 No to teraz jeszcze co na to Mamanabank?Paula dzięki,ze go wypuściłyście!On tak bardzo prosi,ze zawsze mi przykro jak nie zdązymy wząć go na spacer! Quote
mamanabank Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 A ja na to jak na lato :-) Romka wysyłam Ci tekst na maila, zgodnie z prośbą. Quote
Romka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Mail z tekstem i wątkiem wysłałam do redakcji.Teraz czekamy na to czy dotrzymaja słowa. Quote
Andzike Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Romka']Mail z tekstem i wątkiem wysłałam do redakcji.Teraz czekamy na to czy dotrzymaja słowa.[/QUOTE] Czekamy i trzymamy kciuki :) Quote
Romka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Łowiczanki kupujcie "Nowego Łowicznina" i patrzcie czy jest cos o Tolusiu! Quote
Andzike Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Romka napisał(a):Łowiczanki kupujcie "Nowego Łowicznina" i patrzcie czy jest cos o Tolusiu! Ja nie łowiczanka, ale jak będziecie miały gazetkę z Tolusiem to poprosze skan na maila !!! :D Quote
Paula03 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 A w którym to będzie łowiczaninie? Jak coś to ja mogę zeskanować i wrzucić na dogo! :) Quote
Romka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Jeszcze nie wiem!Skan mile widziany.Redakcja ma nasz wątek. Quote
Figafiga Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 kupie, kupię i zeskanuję w razie czego jak mnie Paula nie wyprzedzi hihiih Quote
Paula03 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Figa, będziemy się ścigać, kto pierwszy kupi i zeskanuje :D Quote
Andzike Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Paula03 napisał(a):Figa, będziemy się ścigać, kto pierwszy kupi i zeskanuje :D Hehe :) ścigajcie się dziewczyny, a ja tu sobie spokojnie poczekam na skan ;) Quote
Figafiga Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Paula mam lekką przewagę.....:razz::razz::razz: chyba, że wstaniesz skoro świt przed pójściem do szkoły i zeskanujesz i wrzucisz na dogo ha ha ha, bo ja do szkoły nie chodzę ;-) Quote
Paula03 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No to jak nie ma w tym numerze, a będzie w kolejnym to jest Boże Ciało i mam wolne :) I szanse się wyrównały :evil_lol: Quote
Recommended Posts