argusiowa Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 no tak, Toluś byłby wyjątkowy jakby kogoś ugryzł, najlepiej jakieś dziecko, w dodatku małe aby było dramatycznie...a tak, jego bezdomnośc ot normalna sprawa tak jak pies wielkości Mysi na łańcuchu, czy psy przyczepione do budy w pełnym słońcu...normalka, żadnej tragedii ludzkiej tylko zwykła psia polska rzeczywistość... żaden temat dla gazety...która nosi się wysoko i szczyci się mianem jednej z najbardziej poczytnych gazet lokalnych poruszających istotne problemy społeczne i nie tylko...szkoda tylko że miano jest wyższe niż klasa gazety, która kilkoma linijkami tekstu wstawionymi zamiast 1 reklamy, mogłaby zmienić 1 psie życie na lepsze...widać los Tolusia nie jest godzień 2.50zł za gazetę (czy ilekolwiek ona kosztuje)...pamiętajmy jednak że nikt i nic nie jest wieczne, kiedyś Pan redaktor będzie w potrzebie i kiedyś może usłyszeć że pomaganie się nie opłaca. Do góry uszy Toluś, jeszcze Pan redaktor przyjdzie w łachę jak mu tematów zabraknie :) Quote
Figafiga Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Tak przeczuwałam. Ja nie kupuję NŁ, tylko moja mama, bo mi szkoda kasy na plociucha, który pisze o bzdurach, a ma w nosie zwierzaki. Jeden mały artykulik co tydzień o każdym naszym psiaku i byłoby super. Poza tym postąpili bardzo nieprofesjonalnie nie powiadamiając Romki o tym fakcie. Quote
Romka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Spróbuję zainteresować portal lowicz24.eu moze oni napiszą coś o Tolusiu,wiele osób ich czyta. Quote
Paula03 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Wiesz Romciu chyba się zgodzą, bo moja pani z kółka informatycznego razem z p.wicedyrektor wysyłały tam różne teksty o tym jak spędzaliśmy różne imprezy w szkole i oni to zamieszczali! Ale nie wiem czy będą chcieli zamieścić Tolusia, mam nadzieję, że tak! Quote
Romka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Wysłałam informację na portal lowicz24.eu z informacja o Tolusiu.Podałam też link do wątku czekamy na dobrą wolę redakcji.Mam nadzieję,ze zobaczą w Tolusiu psiaka potrzebującego pomocy! Quote
Romka Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Zobaczcie co opublikował portal lowicz24.eu http://lowicz24.eu/index.php?page=news&op=readNews&id=923&title=szukamy-domu-dla-tolka-z-kauflandu- Dziękujemy! Quote
Andzike Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Romka napisał(a):Zobaczcie co opublikował portal lowicz24.eu http://lowicz24.eu/index.php?page=news&op=readNews&id=923&title=szukamy-domu-dla-tolka-z-kauflandu- Dziękujemy! Suuuuper :) łowicz24.eu to solidna firma, nie tak jak co poniektórzy...:angryy: A najbardziej podoba mi się końcówka:D [FONT=Tahoma]Aby przygarnąć Tolka, trzeba skontaktować się z łowickim schroniskiem mieszczącym się na ulicy Katarzynów, lub zajrzeć na oficjalną stronę placówk[/FONT]i i link na dogomanie :D :D :D Quote
mamanabank Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 [FONT=Tahoma]Broni własnej niezależności bo nie wszystkim ufa. a to prawda jest? czyżbym Tolka za mało znała, mnie się wydaje, że on jest bardzo przyjazny i minęły mu już czasy nieufności :-)[/FONT] Quote
kajkoowa Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 mamanabank napisał(a):[FONT=Tahoma]Broni własnej niezależności bo nie wszystkim ufa. a to prawda jest? czyżbym Tolka za mało znała, mnie się wydaje, że on jest bardzo przyjazny i minęły mu już czasy nieufności :-)[/FONT] Bo minęły :) Toluś jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, brakuje mu kontaktu z ludźmi. Quote
Romka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Kaja10014 napisał(a):Bo minęły :) Toluś jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, brakuje mu kontaktu z ludźmi. Wysłałam link więc portal kopiował pewnie z jakiegoś tekstu naszego!Ale wcześniejszego! Quote
Romka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Andzike napisał(a):Suuuuper :) łowicz24.eu to solidna firma, nie tak jak co poniektórzy...:angryy: A najbardziej podoba mi się końcówka:D i link na dogomanie :D :D :D Tez mi się podobało! Quote
Paula03 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='Romka']Zobaczcie co opublikował portal lowicz24.eu http://lowicz24.eu/index.php?page=news&op=readNews&id=923&title=szukamy-domu-dla-tolka-z-kauflandu- Dziękujemy! Dopiero teraz to zauważyłam! Fajnie, że napisali coś o Tolku! Quote
Romka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Dziewczyny!TOLEK MA DOM!A było to takpojechałam dziś z przeprosinami do Moruska ,na znak pokoju wzięłam kaszankę.Tuż przed zamknięciem schroniska przyjechały jakieś 2 panie i chciały koniecznie małego pieska na podwórko bo maja już małą 2-3 miesięczną suczkę.Zaproponowałam Tobiego bo jak wiecie terroryzuje cały boks ale paniom spodobał się Tolek,który jak mnie zobaczył to usiał z Korą przy kratach do drapania.I panie wybrały Tolusia.Tolus bedzie miał dom w Kalenicach pod Łowiczem.Panie przyjechały ze smyczą i obrożą i zabrały Tolusia .Tolek bał się poczatkowo alep.Damian poszedł po niego do boksu i przyniósł do biura.Wzięłam go na ręce i wytłumaczyłam,ze ta pani jest jego nowa opiekunka i bedzie miał domek.Tolus głąskany uspokoił się i polizał pania po ręce.Potem już szedł grzecznie na smyczy do samochodu i pojechał.Pani zaprasza nas już w następnym tygodniu.Dostałam od niej nr telefonu i jeszcze dzis wieczorem będe dzwonić jak zacowuje się Tolek.Dobrze im z oczu patrzało a i Tolek nie był bardzo zestresowany.Pani wiedziłą ,że psa trzeba szczepić i zakroplić.Udzieliłam im także informacji o kastracji i sterylizacji(maja suczkę)i ma nadzieję ,ze stworzą Tolusiowi domek w ,którym będzie szczęśliwy.Powodzenia mały odwiedzimy cię w nowym domku. Quote
Paula03 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Super wieści! Bardzo się cieszę, że Toluś poszedł do domku! Quote
Romka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Dzwoniłam dziś do pani,która wzięła Tolusia do domku.Toluś dzielnie zniósł cała podróż nawet była zdziwiona,ze tak dobrze zniósł jazdę samochodem.Już w domu najpierw chciał uciekać i warczał na domowniczkę Azę ale już za chwilę obszedł całe podwórko i jak dzwoniłam szalał ku radości małej Azy razem z nią na podwórku.Pani mówi,ze podchodzi do niej skacze i chce ją lizać.Była bardzo zadowolona ,ze psiak taki fajny i,ze tak szybko polubił się z jej suczką.Oby tak dalej!Dziś będą spać razem w budzie i żeby przyzwyczaiły się do siebie. Quote
Paula03 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Tolku bardzo się cieszę, że trafiłeś do takiego domku! Cieszę się twoim szczęściem! :) Quote
kajkoowa Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Strasznie, strasznie się ciesze!:multi: Tolek szczęśliwego życia! Quote
Figafiga Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Tolciu cudowne wieści zmieniam tytuł wątku!!!! Quote
Romka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Dzwoniłam do pani jeszcze raz dzis rano.Toluś poczuł się u siebie szczeka na sąsiadów i przechodzące osoby.I głowną atrakcja są dla niego krowy.Wczoraj przyglądał się co to za zwierzaki a dzis już na nie szczeka!Pani jest bardzo zadowolona z Tolusia! Quote
Recommended Posts