Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak, Toluś byłby wyjątkowy jakby kogoś ugryzł, najlepiej jakieś dziecko, w dodatku małe aby było dramatycznie...a tak, jego bezdomnośc ot normalna sprawa tak jak pies wielkości Mysi na łańcuchu, czy psy przyczepione do budy w pełnym słońcu...normalka, żadnej tragedii ludzkiej tylko zwykła psia polska rzeczywistość... żaden temat dla gazety...która nosi się wysoko i szczyci się mianem jednej z najbardziej poczytnych gazet lokalnych poruszających istotne problemy społeczne i nie tylko...szkoda tylko że miano jest wyższe niż klasa gazety, która kilkoma linijkami tekstu wstawionymi zamiast 1 reklamy, mogłaby zmienić 1 psie życie na lepsze...widać los Tolusia nie jest godzień 2.50zł za gazetę (czy ilekolwiek ona kosztuje)...pamiętajmy jednak że nikt i nic nie jest wieczne, kiedyś Pan redaktor będzie w potrzebie i kiedyś może usłyszeć że pomaganie się nie opłaca.

Do góry uszy Toluś, jeszcze Pan redaktor przyjdzie w łachę jak mu tematów zabraknie :)

Posted

Tak przeczuwałam. Ja nie kupuję NŁ, tylko moja mama, bo mi szkoda kasy na plociucha, który pisze o bzdurach, a ma w nosie zwierzaki. Jeden mały artykulik co tydzień o każdym naszym psiaku i byłoby super. Poza tym postąpili bardzo nieprofesjonalnie nie powiadamiając Romki o tym fakcie.

Posted

Wiesz Romciu chyba się zgodzą, bo moja pani z kółka informatycznego razem z p.wicedyrektor wysyłały tam różne teksty o tym jak spędzaliśmy różne imprezy w szkole i oni to zamieszczali! Ale nie wiem czy będą chcieli zamieścić Tolusia, mam nadzieję, że tak!

Posted

Wysłałam informację na portal lowicz24.eu z informacja o Tolusiu.Podałam też link do wątku czekamy na dobrą wolę redakcji.Mam nadzieję,ze zobaczą w Tolusiu psiaka potrzebującego pomocy!

Posted

Romka napisał(a):

Suuuuper :) łowicz24.eu to solidna firma, nie tak jak co poniektórzy...:angryy:

A najbardziej podoba mi się końcówka:D
[FONT=Tahoma]Aby przygarnąć Tolka, trzeba skontaktować się z łowickim schroniskiem mieszczącym się na ulicy Katarzynów, lub zajrzeć na oficjalną stronę placówk[/FONT]i
i link na dogomanie :D :D :D

Posted

[FONT=Tahoma]Broni własnej niezależności bo nie wszystkim ufa.

a to prawda jest? czyżbym Tolka za mało znała, mnie się wydaje, że on jest bardzo przyjazny i minęły mu już czasy nieufności :-)[/FONT]

Posted

mamanabank napisał(a):
[FONT=Tahoma]Broni własnej niezależności bo nie wszystkim ufa.

a to prawda jest? czyżbym Tolka za mało znała, mnie się wydaje, że on jest bardzo przyjazny i minęły mu już czasy nieufności :-)[/FONT]

Bo minęły :) Toluś jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, brakuje mu kontaktu z ludźmi.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Bo minęły :) Toluś jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, brakuje mu kontaktu z ludźmi.

Wysłałam link więc portal kopiował pewnie z jakiegoś tekstu naszego!Ale wcześniejszego!

Posted

Andzike napisał(a):
Suuuuper :) łowicz24.eu to solidna firma, nie tak jak co poniektórzy...:angryy:

A najbardziej podoba mi się końcówka:D
i link na dogomanie :D :D :D

Tez mi się podobało!

Posted

Dziewczyny!TOLEK MA DOM!A było to takpojechałam dziś z przeprosinami do Moruska ,na znak pokoju wzięłam kaszankę.Tuż przed zamknięciem schroniska przyjechały jakieś 2 panie i chciały koniecznie małego pieska na podwórko bo maja już małą 2-3 miesięczną suczkę.Zaproponowałam Tobiego bo jak wiecie terroryzuje cały boks ale paniom spodobał się Tolek,który jak mnie zobaczył to usiał z Korą przy kratach do drapania.I panie wybrały Tolusia.Tolus bedzie miał dom w Kalenicach pod Łowiczem.Panie przyjechały ze smyczą i obrożą i zabrały Tolusia .Tolek bał się poczatkowo alep.Damian poszedł po niego do boksu i przyniósł do biura.Wzięłam go na ręce i wytłumaczyłam,ze ta pani jest jego nowa opiekunka i bedzie miał domek.Tolus głąskany uspokoił się i polizał pania po ręce.Potem już szedł grzecznie na smyczy do samochodu i pojechał.Pani zaprasza nas już w następnym tygodniu.Dostałam od niej nr telefonu i jeszcze dzis wieczorem będe dzwonić jak zacowuje się Tolek.Dobrze im z oczu patrzało a i Tolek nie był bardzo zestresowany.Pani wiedziłą ,że psa trzeba szczepić i zakroplić.Udzieliłam im także informacji o kastracji i sterylizacji(maja suczkę)i ma nadzieję ,ze stworzą Tolusiowi domek w ,którym będzie szczęśliwy.Powodzenia mały odwiedzimy cię w nowym domku.

Posted

Dzwoniłam dziś do pani,która wzięła Tolusia do domku.Toluś dzielnie zniósł cała podróż nawet była zdziwiona,ze tak dobrze zniósł jazdę samochodem.Już w domu najpierw chciał uciekać i warczał na domowniczkę Azę ale już za chwilę obszedł całe podwórko i jak dzwoniłam szalał ku radości małej Azy razem z nią na podwórku.Pani mówi,ze podchodzi do niej skacze i chce ją lizać.Była bardzo zadowolona ,ze psiak taki fajny i,ze tak szybko polubił się z jej suczką.Oby tak dalej!Dziś będą spać razem w budzie i żeby przyzwyczaiły się do siebie.

Posted

Dzwoniłam do pani jeszcze raz dzis rano.Toluś poczuł się u siebie szczeka na sąsiadów i przechodzące osoby.I głowną atrakcja są dla niego krowy.Wczoraj przyglądał się co to za zwierzaki a dzis już na nie szczeka!Pani jest bardzo zadowolona z Tolusia!