Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Andzike']A ja jestem baaaardzo ciekawa tego artykułu !!! :) Mam nadzieję, że podzielicie się nim z nami :D[/QUOTE]

Ja też jestem bardzo ciekawa!

Posted

Tak,miał wyrwane kawałek skóry ,chyba zębem.Widziałam jak Rebus przyparł go do narożnika,a Toluś odszczekiwłą się.Tolus jest chyba najbardziej cieszącym się(tak widocznie z całego serca)psiakiem,który cieszy się,ze opuszcza boks na spacerek.Szaleje,skacze ,wywala jęzor.A potem stoi przy kratach i cały czs szczeka ,"zobacz ,weż mnie".Kochany Toluś.

Posted

Romka napisał(a):
No własnie o ten wpis mi chodzi!Bo zaglądam na inne watki też ale najważniejszy jest wpis.Sama mnie uczyłaś zasad dogo!

Najwyraźniej uczeń przerósł mistrza :-)

Ola napisała krótkie opowiadanko o Tolku, potem przepiszę.

Posted

Ja za swoją nieobecność przepraszam, ale wczoraj cały dzien byłam na wycieczce i wróciłam o 24:00, no może trochę później!
Ale już się melduję!

mamanabank napisał(a):
Najwyraźniej uczeń przerósł mistrza :-)

Ola napisała krótkie opowiadanko o Tolku, potem przepiszę.

Mamonabank pisz!

Posted

[quote name='Romka']Świetnie to może być to o co chodzi!

Nie, opowiadanko jest skromne i właściwie do niczego się nie nadaje, to tylko taki wypełniacz postu...

To piszę.

Tolek - Pies, który kupował w Kauflandzie.

Tolek siedział przed Kauflandem... Szukał miłości, zaufania, poświęcenia i dobroci. Szukał i się nie poddawał! I wreszcie! Nadeszła wreszcie ta chwila! Bezdomny człowiek (podobnie jak on) również szukał tych cech. Znaleźli je w sobie nawzajem. Kochali się i choć nie mieli pieniędzy żyło im się cudownie.
Pewnego wieczoru...
- Tolku - rzekł człowiek - A jeśli nas kiedyś rozdzielą? Co wtedy będzie?
- Hau, hau! - zaszczekał Tolek...
- Tak sądzisz? Będzie źle?
Człowiek tak bardzo kochał pieska, że nauczył się jego języka.
Jednak niestety... Tolek opuścił biednego pana. Zabrano go do schroniska. Tam znowu czeka, znowu na to samo, aż ktoś podaruje mu miłość, zaufanie, poświęcenie i dobroć. Wierzy, że kiedy je ponownie znajdzie jego życie zmieni się na zawsze...

Ola (l.9)

Posted

I do tego opowiadanka Oli dodałabym coś z tekstu Figi albo krótką informację o Tolku taką opisową i zdjęcia i myślę ,ze to redakcję zadowoli.Co Wy na to?Wszyscy znają Tolka może kogoś zachwyci i chwyci za serce!