Figafiga Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Tolek [FONT=Arial]Każdy kto robił zakupy na targowicy lub w sklepie Kaufland zna Tolusia.Wtedy to jeszcze nie był Toluś ale "ten mały bury piesek z Kauflandu"imię dostał dopiero od nas bo patrząc na tego małego,mądrego pieska trudno było nazwać go inaczej.Toluś był wolnym ptakiem,"dzieckiem"ulicy,które doskonale dawało sobie radę w tak trudnych warunkach.Karmiony przez wszystkich,akceptowany przez wszystkich ludzi on sam wybrał sobie na swojego pana podobnego sobie bezdomnego człowieka.I tak żyli sobie razem,śpiąc w różnych miejscach i będąc blisko siebie.Kiedy przyszła zima spotykano tych dwoje grzejących się w przedsionku Kauflandu.Komuś zaczęło to przeszkadzać ale może też kierował się dobrem psiaka i zgłosił psiaka do schroniska.I tak Toluś znalazł się w schronisku jest tu niecały miesiąc.Chyba trudno przyzwyczaja się do zamknięcia i broni własnej niezależności bo nie wszystkim ufa i w lecznicy podobno nie bardzo był grzeczny.Toluś ma 2 lata ,wczoraj wrócił z kastracji.Jest bardzo mądrym małym psiaczkiem,któremu należy się ciepły dom.SZUKAMY DOMU DLA TOLUSIA![/FONT] [SIZE="4"]TOLEK MA OGŁOSZENIA nasz wątek główny http://www.dogomania.pl/threads/171870-A-owicz-Schronisko-dla-ZwierzAE-t zdjęcie dog angel, nie moje Quote
Figafiga Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 świeżutkie zdjęcia z 27 lutego 2010 r. Quote
Figafiga Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 bo dla mnie to on cały Kaufland nie Tolek hi hi hi edit. Tolek czerwiec 2010 Tolek i Kora współlokatorka Quote
Romka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ja tez myslę,ze tytuł jest bardzo fajny!Może jutro zrobimy zdjęcia Tolusiowi bo trzeba pokazać go w całej okazałości! Quote
dżerka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 czy to kaufland z lowicza,czy ten wilkowaty,ktory ja zglosilam z kauflandu z sochaczewa Quote
ocelot Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 a ja bym choroba Tolka z Panem bezdomnym zostawiła... ech ludzie. Quote
Figafiga Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 a piesek by nadal spał pod kauflandem narażony na kopniaki tych którzy zwierząt nie szanują, na atak psów, na auta, bo nawet obroży ani smyczy nie miał....a i może by suczki okoliczne bezdomne zapładniał...ehh Quote
ocelot Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Figa... to nie tak... Myślałam, że z tym bezdomnym człowiekiem sobie radzą, że mają gdzieś jakieś lokum... Quote
Figafiga Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 niestety ocelot ja wiem, że Ty o czym innym myślałaś, ale on miał nieciekawie, stał przy koszykach trząsł się, spał w przejściu takie życie a bezdomny czaił na jakieś grosze na wódkę Quote
ocelot Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 No to pomyliłam się w ocenie bezdomnego... Ja jak patrzę na psiaki u nas w schronie, to czasami myślę, że lepszy bezdomny (dobry człowiek) Pan niż te kraty... Quote
Figafiga Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 u nas nie jest źle w schronie!!jedzenie na czas, woda zmieniana, warunki mamy "luksusowe" gmina dba i my wolontariuszki ;-) Quote
mamanabank Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 W boksach są najwyżej trzy psy, a Tolkowi trafiło się łagodne towarzystwo. Dzisiaj pobiegał sobie po dziedzińcu, jak już wszyscy poszli, wypuściłyśmy go z Romką. Quote
kajkoowa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 A poza tym jeśli coś jest źle Romka dzwoni do p.Marka :) Do domciu Tolek! Quote
ocelot Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 No ale Wy chyba więcej możecie imacie do powiedzenia w schronisku niż my..................... Quote
Romka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Moze trochę więcej ale p.Marek też kocha psiaki i nie da zrobic im krzywdy.Latem Toluś spał przy kiosku "Ruchu" koło spółdzielni mieszkaniowej a zimą przeniósł sie do Kauflandu.Widziałam go pierwszego dnia w schronisku,sidział cały czas w budzie ale kiedy zobaczył,ze przyniosłysmy jedzenie i idziemy z psiakami na spacer zaczął się wdzięczyć.To był wolny psiak więc schronisko dla niego jest trochę trudne ale postaramy sie znależć mu domek!Nawet podwórko na wsi będzie dla niego ok byle tylko dom dbał o niego! Quote
camisiowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Figa, Dog Angel na zimowisku i nic nie da sie zrobić ze zdjęciem Tolka. Wraca 21 lutego. Może Tolek do tego czasu znajdzie domek, czego bardzo my życzymy. Quote
Romka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Jak mysle ,ze tyle ludzi znało Tolusia a nikt nie chciał go przygarnąc na zimę to jestem wściekla! Quote
Romka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Zainteresowałam losem naszego Tolusia redakcje lokalnego tygodnika i przesłałam link do naszego watku pani redaktor.Jestesmy winni (my ludzie albo my mieszkańcy Łowicza)to temu psiakowi.Moze po artykule ktos zlituje sie nad Tolusiem i przygarnie go.Wolny pies Toluś siedzi teraz w boksie i nie wychodzi z budy ze strachu ! Quote
Romka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Jeszcze jedno musimy zrobić Tolusiowi w sobote jakies zdjęcia to przyda sie do artykułu! Quote
Romka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Jestem ciekawa czy redakcja będzie chciała zainteresowac się losem Tolusia,choc pani obiecała ,ze tak! Quote
Romka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Tolus pamietamy o tobie piesku i wszystko co teraz sie dzieje jest z mysla o domku dla ciebie! Quote
Recommended Posts