Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A dzisiaj był jeden telefon o Chanelke. dzwoniła pani z Wrocławia, ma dwójkę dzieci jedno 22 letnie i rzadko bywa w domu a drugie 10 letnie. Mieszka w bloku. Problem w tym, że chce adoptować Chanellke dopiero w grudniu. Ola lola dam Ci do niej telefon to sobie sama zadzwonisz i ustalisz co i jak, tylko nie wiem czy jest sens tak długo czekać?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olalolaa']dara- powiedz kto dzisiaj ma czas? :) za nic nie przepraszaj, jesteśmy wszyscy tutaj na wątku, pomagamy jak możemy. ja np chciałam jutro jechać ja odwiedzić w końcu, i nie wiem co robic bo są dni otwarte schroniska jutro i w niedzielę,i bedzie dużo roboty, wolontariusze potrzebni.. Mam nadzieje ze jakos po poludniu wycigne mame i pojedziemy choć na chwilkę.[/QUOTE]
no i właśnie tak to jest...na wszystko czasu mieć nie można. Dobrze, że chociaż Chanelki nie musisz już w schronisku odwiedzać..

Posted

Czyli jednak znalazł się czas na odwiedziny Chanelki :) Napewno puchatka się ucieszyła :)

Wiecie co...nie wiem jakim cudem wcześniej udało mi się dodać banerki...ale teraz za nic nie potrafię :( Chciałam wymienić banerek Chanelki ale jak kasuje poprzedni nie umiem wstawić nowego :(

Posted

Dopiero teraz mam dostęp do komputera po wizycie :)
Zdjęcia tez jakieś porobiłam całej ferajnie, ale na razie nie mam jak wrzucić.
No coz tu pisać, Chanelka ma sie wspaniale, jest tak śliczna ze tylko bym ją głaskała.. Taka milutka sierść.. cud miód!
Psychicznie tez się na pewno czuje lepiej, zauważyłam ze polubiła swoje nowe miejsce przebywania, jak byłam z nia i Gają na spacerze, chciała włazić wszędzie gdzie sie dało, tzn przez wszelkie furtki, czuje sie u Uli bezpiecznie :)
Poszłyśmy się przejść na ulice, Chanelka jeszcze tak nigdy nie chodziła odkąd jest u Uli, ale zachowywała się bardzo dobrze, nie płoszyła się, szła spokojnie, nawet nie miała tych swoich chwil zawachania. Moze dzięki temu że była z nia kolezanka Gaja, czuła sie pewniej :)
Przekazałam tabletki i kropelki dla Chanelki, w tym tygodniu pewnie będzie zaszczepiona.

Do Pani z Wrocławia dzwonilam wczoraj, powiedziała ze musi sie jeszcze zastanowic czy to nie za duzy pies do małego mieszkanka w bloku.. Poza tym wydawała się byc całkiem w porządku. Zadzwoni jeśli sie zdecyduje, ale jak na razie nie liczymy na nia tylko czekamy na inny domek dla Chanel :)

Posted

Ja uważam, że jak ktoś się ma rozmyśleć to niech lepiej to zrobi przed adopcją niż potem psa zwracał bo np. pies linieje, dziecko dostało alergii albo coś takiego.

Posted

[quote name='ULKA12']Ja uważam, że jak ktoś się ma rozmyśleć to niech lepiej to zrobi przed adopcją niż potem psa zwracał bo np. pies linieje, dziecko dostało alergii albo coś takiego.[/QUOTE]
Oczywiście ze tak.

Posted

A ja powiem po cichu, bo się dowiedziałam przypadkowo ze Chanelka ma znow zainteresowanie, jutro Florentynka jedzie na wizyte w Krakowie :) Ula napisz cos jak wiesz o domku:)
Trzymam kciuki. I dostała zeby nie zapeszac 60zł w spadku od Olka z tego samego schroniska ;)

Posted

Ja przepraszam, że nie napisałam wczoraj ale telefon był po południu a ja miałam wtedy potworne zamieszanie bo jechałam z psami do nowych domków. A więc po kolei. Wczoraj zadzwoniła pani z Nowej Huty, że jej rodzice stracili w zeszłym tygodniu psa, w domu była straszna rozpacz ale jak się troszkę pozbierali to postanowili dać dom jakiejś bezdomnej bidzie tylko szybko. Wybór padł na Chanel. Jakimś szczęśliwym trafem od razu udało się znaleźć kogos na wizytę przedadopcyjną za którą dziękuję Florentynce :-) Florentynka i państwo mają się spotkać dzisiaj. Ja przesłałam Pani jeszcze zdjęcia Chanel i potem dostałąm takiego meila
"Fajna jest. Mój tata jest zakochany! Nawet Pani nie wie ile to radości chociaż dwa dni po śmierci naszej Pieskowej. Oni byli załamani! W Końcu to członek rodziny! Ufam , że wszystko się ułoży po naszej myśli! Pozdrawiam"
Teraz czekamy na wynik wizyty.

Posted

Mogę prosić o szybki konspekt z Chanelki? Taką esencję: charakter, zachowanie, jakieś problemy? lęki? Na co należy zwrócić szczególną uwagę rozmawiając z EPRAC (Ewentualną Przyszłą Rodziną Adopcyjną Chanel)
A wczoraj nic nie pisałam na wątku, bo doszłam do wniosku, że jak Ulka nie pisze to się nie będę pchać, bo albo szykuje niespodziankę, albo nie chce niepotrzebnych nadziei rozbudzać.