Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
Musisz poczekac na osobe u ktorej jest Lady.

:crazyeye:ale przecież napisałam, że już wiem:evil_lol:
To chyba nocna pora, co;)

Pokazuj się piękna Lady:loveu:

Posted

Rozmawialam dzisiaj z P. Krzysztofem i jego zoną; mowilam o zastrzezeniach; rozmawialam o tym psie na łancuchu...
Tlumaczyli, ze pies musi na razie byc uwiązany, bo nie ma ogrodzenia; to nowy dom.
Agusiazet - przyszlo ubranko dla suni, slicznie dziękujemy, jutro zdjecia:loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Rozumiem, że państwo nie mogliby go wziąć do domu, skoro mieli wziąć Lady? Wtedy problem braku ogrodzenia odpadłby.

Myslę, ze zupelnie nie rozwazali takiej opcji, trudno rozmawia się o takich sprawach:shake:

Posted

agusiazet napisał(a):
Tola, a czy Pan Krzysztof z rodziną rozważa w ogóle ogrodzenie posesji? Może to kwestia czasu? Czy coś mówią o swoim psie na łańcuchu?

Ogrodzenie na pewno będzie, to nowy dom i na wszystko trzeba czasu. Pies na łancuchu to trudny temat; podobno jest uwiazany, bo nie ma ogrodzenia i boją się, zeby nie biegal po wsi. Ale nie wydaje mi się, zeby zamieszkal w domu, w czasie mrozow mial owszem poslanie w warsztacie.

Posted

to niech mu kojec wybudują...a dlaczego jego nie wzięli do domu skoro Lady miała iść do domu? jaki to pies?

miał posłanie w warsztacie czylo wogole nie wpuszczają go do domu...pytanie dlaczego? za duży? za kudłaty? za niegrzeczny? wyje? niszczy?

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
to niech mu kojec wybudują...a dlaczego jego nie wzięli do domu skoro Lady miała iść do domu? jaki to pies?

Jakbym slyszala swojego TZ:cool3:
To kundelek, podobno dobrze wygląda.

Posted

Czytałam różne opinie, kazdy ma swoje zdanie. Ja tez uwazam że trzymanie psa na łańcuchu jest złe, ale nie skreślałabym tych ludzi. W pewien sposób ich rozumiem, nie mają ogrodzenia, a psa trzeba było zabezpieczyć, wybieg jest kosztowny, więc pierwsze co zrobili to zapięli go na łańcuch. Jak ten pies nigdy nie był w domu, bo jest nauczony zycia na podwórku, to im wcale do głowy nie przyszło go do domu zabierac. Więc sobie znaleźli psa do domu. Ludzie nie wydają się być źli. Może warto zapytać ich po prostu czy jak będzie ogrodzenie to czy ten pies będzie biegalluzem, lub czy planuja kojec.
Ja sama mam psa, którego unieszczęśliwiłam domem:( i gdyby to ze nie jest stabilny emocjonalnie, to znalazłabym mu dom z budą.

tak czy owak, dla mnie priorytetem byłaby sterylizacja Lady i ich reakcja na to!

Posted

Ja juz chyba pisalam, ze pierwszy tel od p. Krzysztofa to byla prosba o sterylizcję.
Ale potem, jak uslyszeli o wieku suni, to zaproponoali, ze bąda Lady pilnowac i zeby odstąpic od sterylki.
Dzisiaj, jak powiedzialam, ze sterylizacja juz postanowiona, to przystali na to bez oporów.

Posted

Bardzo ladne allegro :):) Lady bedzie zadowolona :):)
Wracajac do plotu. Tez tak do konca nie mam, pies mieszka w domu i od czasu do czasu jest zapinany na dlugiej lince przed domem, zeby sobie mogl troche poszczekac :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, poza tym chodzi na spacery :):)

Posted

Ja nie mogę zrozumieć jednego: po co ludziom drugi pies, skoro nie potrafią zbudować więzi z tym, którego już mają........... Jeden na łańcuch, drugi do łóżka? To mi się po prostu nie mieści w głowie.............:shake:
Allegro cudne :loveu: