mru Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Akrum dziękuję :D:D:D Tobie, znajomemu z Sękowa, TZtowi...! zaraz zobacze gdzie na mapie sa te schorniska o ktorych mowila Weronia Quote
irenaka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='mru']irenaka, dzieki :) jesli nie jestes z Nowego Tomysla to nie wiem :( jesli znasz kogos stamtad to powiadom go prosze, z dogo czy nie z dogo... chyba tyle :([/QUOTE] Siadam na dogo i poszukam ludzi. Mru, a tam są lasy? Może nadleśnictwo zawiadomić? Straż Pożarna? Ośrodek Zdrowia? Sołtys? Może głupoty wypisuję, ale szukałabym Grafita jeszcze blisko hotelu. Quote
koosiek Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Nie śledziłam wątku Grafita od kiedy pojechał do DT... Czy możecie mi powiedzieć, dlaczego on trafił do hotelu? Kasia to Bambino, tak? Niestety nie znam nikogo z Nowego Tomyśla... Do osób z mapy pomocy dogo już pewnie pisałyście? Cholera, najpierw Big, teraz Grafit... Oby tym razem skończyło się trak szybko i dobrze jak wtedy, gdy uciekł Big. Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 więc tak, straż pożarna - nie ma co, Komendant na L4, więc oni sami nic nie potrafią decydować. Gmina i starostwo już zaraz dostanie plakaty, zaraz zawiozę. znajomy z Sękowa już on zadziała - on potrafi :) co do pytania irenki - tak, to jest wioska, tzw zadupie, tam nie ma weta, bo jest u nas - ok 5 km od Sękowa w którym jest hotelik. pola i lasy dookoła. już mam ludzi tu na miejscu zwołanych, więc po pracy ruszamy w teren. Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 więc tak, straż pożarna - nie ma co, Komendant na L4, więc oni sami nic nie potrafią decydować. Gmina i starostwo już zaraz dostanie plakaty, zaraz zawiozę. znajomy z Sękowa już on zadziała - on potrafi :) co do pytania irenki - tak, to jest wioska, tzw zadupie, tam nie ma weta, bo jest u nas - ok 5 km od Sękowa w którym jest hotelik. pola i lasy dookoła. już mam ludzi tu na miejscu zwołanych, więc po pracy ruszamy w teren. Quote
Charly Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Zadzwoniłam do Strazy Miejskiej, zostawilam dane. Oni generalnie nie wyłapuja psów, i jesli się pałęta to się pałętac będzie. Jednak obiecali dać znac, jeśli zobaczą takiego. Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 skontaktowałam się z Przytuliskiem - od wczoraj żaden psiak tam nowy nie trafił. jak tylko się jakiś pojawi nowy pies, to Pan ma dzwonić do mnie (a raczej mojej koleżanki z pracy, bo ze mną Pan ma niestety na pieńku, a jej nr i głosu nie zna :)) Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Charly']Zadzwoniłam do Strazy Miejskiej, zostawilam dane. Oni generalnie nie wyłapuja psów, i jesli się pałęta to się pałętac będzie. Jednak obiecali dać znac, jeśli zobaczą takiego.[/QUOTE] tak tak, u nas niestety zacofanie panuje w tej kwestii... zaraz dostaną plakat, właśnie przesłałam go mailem do koleżanki, która pracuje w starostwie a to jest obok gminy i straży miejskiej. Quote
Charly Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 super:) Nie wyłapują, ale znają hotel i byli zainteresowani. Pewnie dużo nie mają do roboty, więc może się będa rozglądać;) Quote
tripti Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 mru czy Ty wogóle sypiasz... Akrum jak dobrze, że jesteś na miejscu... musi się znaleźć!!! Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Charly']super:) Nie wyłapują, ale znają hotel i byli zainteresowani. Pewnie dużo nie mają do roboty, więc może się będa rozglądać;) ahahahaha jeśli wyjdą w ogóle ze swojej kanciapy i pojeżdżą bądź pochodzą po mieście, to ok. to tylko pozory z tym zainteresowaniem, albo... nagroda ich skusiła... pracowałam przez miesiąc w gminie, więc wiem o czym mówię, oni się ruszali tylko wtedy, gdy musieli burmistrza gdzieś zawieźć, albo np. na radę miasta podwieźć ludzi... ale żeby sami z siebie... za duże brzuszki mają... Quote
Charly Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 no tak. miejmy nadzieję, że i tą górę przeniesiemy:) Quote
mru Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 ta, pewnie nie wyjda, chyba ze beda musieli... słuchajcie, te schroniska o których mowiła Weronia i odległości od miejsca zaginięcia to: Buk ok. 30 km.: http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Grafit/Buk.jpg Puszczykowo ok 60 km.: http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Grafit/Puszczykowo.jpg Przyborówko ok 55 km.: http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Grafit/Przyborowko.jpg dalsze: Śrem ok. 100 km.: http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Grafit/Srem.jpg Gaj ok. 90 km.: http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Grafit/Gaj.jpg i Swarzędz ok. 85 km.: http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Grafit/Swarzedz.jpg Quote
koosiek Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='koosiek']Nie śledziłam wątku Grafita od kiedy pojechał do DT... Czy możecie mi powiedzieć, dlaczego on trafił do hotelu? Kasia to Bambino, tak? Niestety nie znam nikogo z Nowego Tomyśla... Do osób z mapy pomocy dogo już pewnie pisałyście? [/QUOTE] ;) . Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 a co Grafit lubi jeść? suchą karmę, czy gotowane,albo parówki... pytam, bo nie wiem co zabrać jak pojadę... a jakby gdzieś chodził to muszę mieć przy sobie coś, czym na prawdę go zwabię do siebie. Quote
tripti Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 najlepiej coś aromatycznego, kiełbasa, parówki, sucha karma nie pachnie tak intensywnie, to lubi każdy pies, pokrojone w małe kawałeczki. Quote
mru Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 koosiek, Kasia go tam oddawała, bo Grafit awanturował sie strasznie, jak wychodziła do pracy. zabierała go ze soba i siedział w samochodzie jakis czas, no ale uznała, ze hotel lepszy. Grafit bywał tam juz od 2,5 tygodnia... Quote
irenaka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Wysłałam pw do osób, które są zarejestrowane jako użytkownicy z Grodziska i Nowego Tomyśla. Akrum, do Ciebie już nie pisałam;). Może ktoś z nich się odezwie i przyłączy do pomocy:shake:. Nowy Tomyśl: adam12nt Arturowi Pyrdka Grodzisk Mazowiecki: dobrypiesek DusHka MargaretS Co jeszcze mogę, piszcie dziewczyny. Quote
tripti Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 zadzwoni ktoś do hotelu zapytać czy szukają? jak zobaczą, że więcej osób się interesuje, może jeszcze bardziej wezmą do serca to zaginięcie? Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 adam12nt - nie znam osobiście, ale ostatnio był aktywny w 2007 roku na dogomanii, więc raczej nie odpowie. arturoli też nie znam, nie wiem kto to może być... szkoda, że nie ma telefonu, bym zadzwoniła i poprosiła o kontakt, może by się wybrał z nami na poszukiwania :) Pyrdka - na dogo żadko, wyśle do niej maila. Akrum, do Ciebie już nie pisałam. dlaczego, a ja chciałam... ;) dziś u nas władze niezbyt chętne do pomocy, bo otwarcie nowego szpitala mamy, więc wszystkie oczy są tam skierowane... ja pracuje w PIW, więc jeśli ludzie znajdują jakieś psiaki, to przeważnie do nas dzwonią co zrobić, więc ręke na pulsie trzymam. Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='tripti']zadzwoni ktoś do hotelu zapytać czy szukają? jak zobaczą, że więcej osób się interesuje, może jeszcze bardziej wezmą do serca to zaginięcie?[/QUOTE] ja zaraz będę dzwonić, bo muszę się z tą Panią umówić na popołudnie. Quote
mru Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='Akrum'][SIZE=2] ja pracuje w PIW, więc jeśli ludzie znajdują jakieś psiaki, to przeważnie do nas dzwonią co zrobić, więc ręke na pulsie trzymam. oh bosko :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 O!kurcze nadobne-Grafit dał nogę. Piesku-gdzieś Ty się wybrał?Biedak i biedne dziewczyny..Ślepy pies ruszył w Polskę-jak widzącmu żle i niebezpiecznie. O rany-zmartwiłam się.. E/W Quote
Recommended Posts