Jump to content
Dogomania

Dramatyczne warunki suczki błagamy o deklaracje na dt . Szczeniaki w ds.

Recommended Posts

Posted

Laura nie podobał się zapis o budach i kojcach a nie o łańcuchach i też pisałam by odnosnie łańcuchów pozostał zapis ale już nie będę się zagłębiać bo może i dobrze to wyjdzie bo dzwoniący sam odpowie do jakich warunków chce psa bez podsuwania mu odpowiedzi jakie byśmy chciały usłyszeć więc się wyda sam jak coś(mi ta metoda jak dotąd się sprawdza).

Właśnie byłyśmy z Agą35 u szczyli i jest problem z jakim kolwiek ich wydostaniu ponieważ chowają się gdy do nich się podchodzi. Nawet nie ma możliwości by je wylapywać po kolei na odrobaczenia. Najlepiej było by odłowić sukę i wszystkie maluchy w kilka osób psując im norę ale to odrazu musiały by do DT pójść a takowego nie mamy. Mógłby być hotel ale musiał by przyjąć nie odrobaczone i nie szczepione psy natomiast by się to zrobiło u nich, najlepiej żeby był blisko żeby można było bez problemu podjechać. Ewentualnie pomysł z budą laury byłby dobry bo nora-igloo zaczyna przeciekać bo odwilż jest za dnia i nie jest już tak ciepła jak była. Szczeniaki łażą po całych placach przyległych bo są dziury wiec plac nie jest szczelny chyba,że pozwolono by nam tam postawić tą budę i zasypałoby się norę to zawsze z budy łatwiej wyjąć szczeniaki. Ja już sama nie wiem co z nimi zrobić bo za chwilę będą latały po ulicy lękliwe i skończy się to źle wiec lepszy na pewno byłby hotel, tylko czy zbierzemy takie środki na to? Nic nie mówiłyśmy by nie zapeszyć ale w tym wszystkim mamy dobrą wiadomosć JEDEN SZCZENIAK POJECHAŁ DO DOMU STAŁEGO :) Dzisiaj ten którego udało nam się odłowić, najodważniejszego zabrało młode małżeństwo z Warszawy. Bez problemu podpisali umowę, odpowiadali na wszystkie pytania, zdają sobie sprawę z tego jakiego psa biorą i że mogą być problemy. Piesek będzie mieszkał w mieszkaniu w bloku, za kolegę będzie miał adoptowanego kotka. Nie mają dzieci więc brak szczepień i odrobaczeń nie jest problemem, od razu pojechali do weterynarza na odrobaczenie. Wywarli na nas bardzo dobre wrażenie, pomyśleli o jedzeniu dla suni, bardzo otwarci i niebawem będą fotki już z domku. Więc na domek czekają już 3 szczeniaczki i ich mama.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Laura1108']A tak w temacie to jest wolna buda po Rusti , którą robił Kini Maciek bo była sytuacja awaryjna no i teraz ta buda stoi pusta więc gdyby tak kawałek działki ogrodzonej należycie to można by sunię i szczeniorki zabrać i niech by siedziały bezpiecznie i czekały na ten właściwy domek . Kupić im sianko i miały by cieplutko . Można by ich wtedy odrobaczyć , odpchlic i trochę się nimi zająć .

Kto ma pomysł , kto ma kawałęk działki wolnej ?? Na karmę i wydatki u weta będziemy zbierać deklaracje .[/QUOTE]

Buda będzie wolna, jak tylko Azor dostanie nową. A dostanię ją pewnie w przyszłym tygodniu.

Posted

dostałam wiadomość z nowego domku kluska-FADO . Psiak ogólnie wzbudził ogólny zachwyt u weta i w sklepie zoologicznym . Waży 7kg. (ma dopiero dwa miesiące!!! :crazyeye:) i wet stwierdził że FADO będzie bardzo duzy psem.Kotu nie bardzo podoba się nowy mieszkaniec ale będzie musiał się z tym pogodzić .

Posted

Nie wiem juz sama... może by tytuł zmienić?/ Trzeba apelowac o kase na opłacenie miejsca w DT/Hotelu. znowu ida mrozy... nie wiem jak te bidy dadza sobie radę :( od czwartku bedzie buda wolna, bedzie stala w Ząbkach. Tak więc jesli ktos ma tylko auto, które zmieści ta budę to może warto by ja bylo zawieźć??

Posted

właśnie myślimy nad nią tylko czy tak same bez zgody możemy ją postawić? bo nie wiemy kto jest właścicielem i boimy się trochę dochodzić co by nie wywalił w ogóle ich z placu razem z nią ...Ja jutro popatrzę co mogłabym przekazać na bazarek i moze jakiś zorganizujemy wspólnymi siłami.