Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ania i Kajber z Łodzi przekazała kontakt do nas (czyli do Gusi i do mnie) Pani, która wspierała wirtualnie Maję za czasów schroniskowych.
Opisałam jak wygląda teraz sytuacja Majki i Pani zdecydowała w dalszym ciągu wspierać Maję finansowo. Wspominała o kwocie 100 zł miesięcznie (50 od Pani, 50 od Siostry).

bardzo dziękujemy:loveu::multi:

Ależ wspaniała wiadomość!!!
Są Dobrzy Ludzie na tym świecie :-)!!!!
(A niektórzy to nawet mają pieniądze ;-))

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paragonik z dziś

i krew

nasz wet powiedział, że nie ma powodów do niepokoju
kupy są już w kawałku, może nie super twardym, ale jest lepiej. i nie ma już krwi przed kupą

Posted

nie wiem czy te wyniki są czytelne, więc przepiszę:
globuliny 3
kreatynina 1,1
mocznik 14,7
amylaza 578
alt 37
ast 44
ap 51
białko całkowite 6,4
albuminy 3
glukoza 111

Posted

ronja napisał(a):
gruczoły mogą nawracać, niestety trzeba tego pilnować, by nie doprowadzić do tego co jest teraz

Rozumiem

Jakby się śnieg kiedyś rozpuścił;) , to ja chętnie bym do Was podjechała pogłaskać Majuchę.
Fajna jest:)

Posted

Ja muszę czyścić gruczoły Samowi i Barsie raz w miesiącu i wtedy trwa to moment i nie powoduje ich zatykania się. Zresztą to widac wyraźnie, że czas na czyszczenie, bo Sam zaczyna się gryźć w dupinę, a Barsa saneczkuje... Niestety oba psiaki mają z tym problem. U weta to koszt 15 zł, ale można nauczyć się to robić samemu.

Posted

no, zapach jest średni;) moja Łapcia i Didi też mają wyciskane gruczoły, reszcie się nie zapycha. przy pierwszym wyciskaniu Mai to był taki smród, że wetki i ja mało nie padłyśmy. ja potem wracalam samochodem z Mają z otwartym oknem:evil_lol:

Gusia, zapraszamy serdecznie. Droga główna jest odśniezona, tylko dojazdowa do nas do masakra. wczoraj zakopał się dostawczy sąsiada i 3 godziny zatarasował całą naszą ulicę. Wyciągnął go dopiero traktor

Posted

przesłodka jest.:loveu: uwielbiam ją.
dziś była taka radosna, podskakiwala jak szczeniak, podbiegala do mnie, łapałam ją na pyszczek (oczywiście pieszczotliwie:razz:) i ona uciekała. za chwilę wracała sprawdzić, czy może jednak dam ciastko. i tak śmiesznie nastawia dupkę do drapania.
ktoś będzie miał z niej pociechę

ps. Ewa, a może Ty też przyjedziesz?????

Posted

ronja napisał(a):
ps. Ewa, a może Ty też przyjedziesz?????

Wiesz, że do Was zawsze bardzo chętnie, ale musze troszkę posiedzieć w domu. Ubiegły weekend caluteńki spędziłam na zajmowaniu się sprawami psiaków. Teraz muszę poudawać, że jestem dobrą gospodynią;-)
Bardzo żałuję, potarmosiłabym Twoje psiaki:-)

Posted

Gusia, zaraz jedziemy do weta. nie wiem czy będzie wet właściciel, bo on robi usg. jeżeli będzie, to poproszę, by sprawdzili Maję. potwierdzę też jutrzejszą sterylkę.

Posted

ronja napisał(a):
Gusia, zaraz jedziemy do weta. nie wiem czy będzie wet właściciel, bo on robi usg. jeżeli będzie, to poproszę, by sprawdzili Maję. potwierdzę też jutrzejszą sterylkę.

Dzięki - niezawodna jak zawsze :)

Posted

Dziś były czyszczone gruczoły, czopek i antybiotyk. Dostałam też antybiotyk w zastrzyku do podania w niedzielę. Gruczoły lepsze, ale jest jeszcze wydzielina z krwią. Następna wizyta we wtorek. Naszego doktora nie było, więc usg też nie. Weta pewnie spotkamy we wtorek (on jest rano i po 17, a we wtorek mogę pojechać tylko przed pracą), ale nie wiem czy wyrobimy się, bo na 12 muszę dojechać do pracy. Pamiętam cały czas o tym i jak tylko bedzie taka możliwośc, sprawdzimy czy Maja została wysterylizowana.
Dziś zapłaciłam 22zł + 10zł dojazd

ps. Gusiu, jutro aktualne:)