Jasza Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Nieodpowiedzialne, bo to sa trzy psy nad ktorymi ja nie w pelni panuje.. Reks jest na smyczy, ale Misia i Elza - co prawda w 99 przypadkach na sto - nieszkodliwe...a l e.. No, nie kracze. Dzisiaj pospacerowaliśmy razem. Przed wieczorem zabieram na spacer Misiowa i Elzę. Zmarzluchy siedzą w domu. Eli[U][B]s[/B][/U]abeta - przepraszam :oops: Quote
Elisabeta Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Czekam na wiosnę. Trochę wcześnie, wiem. Ale chcę, żeby przestało być biało.:roll: A wtedy... zaczną się, Jaszo, Twoje wyprawy do baśniowej krainy Hugoberg. Kocham o nich czytać i oglądać Twoje piękne zdjęcia. Pewnie pojawią się na nich Nori i Elza... Twoich tobołków też już dawno nie widziałam.:kiss_2: Quote
Jasza Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Muszę odkopać aparat. A na spacerach tak mroźnie, że od samego myślenia o robieniu zdjęć grabieją ręce. Quote
Jasza Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 A oto co myśli Reks o robieniu zdjęć w taką pogodę.. [IMG]http://images45.fotosik.pl/1699/b287be26633427d8gen.jpg[/IMG] Quote
Elisabeta Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 :megagrin:Faktycznie. Mina Reksia mówi wszystko. Dajmy mu spokój do wiosny.;) Quote
__Lara Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Elisabeta']:megagrin:Faktycznie. Mina Reksia mówi wszystko. Dajmy mu spokój do wiosny.;)[/QUOTE] Hihihih, minka świetna :D :D :D Quote
ania shirley Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='__Lara']Hihihih, minka świetna :D :D :D[/QUOTE] Lisuś taki...;) Quote
Jasza Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 To jest zdjęcie sprzed - chyba - czterech lat... Muszę kiedyś zrobić przegląd Reksiowych min. W tym to jest mistrzem. Albo raczej miszczem. Quote
jotpeg Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Jasza']A oto co myśli Reks o robieniu zdjęć w taką pogodę..[/QUOTE] ale minka :lol::lol: cudo, nie pieseczek :loveu: u was też takie błoto? Quote
Jasza Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Na Hugobergu śnieg się trzyma fest :p a osiedle tonie. Ale w piątek zima wraca! Quote
Patmol Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 a ja wczoraj w tej wodzie zgubiłam adresówkę to znaczy mój pies zgubił byliśmy na łąkach woda po kostki i trochę ciemno było Quote
Jasza Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Cię nie poznałam w nowym avatarze, Patmol :razz: Quote
__Lara Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Jasza']Na Hugobergu śnieg się trzyma fest :p a osiedle tonie. Ale w piątek zima wraca![/QUOTE] I wszystko zamarznie :shake: Quote
Patmol Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Jasza']Cię nie poznałam w nowym avatarze, Patmol :razz:[/QUOTE] to uroczy pyszczek mojego/ własciwie to nie mojego :diabloti: wilkołaka czyli uśmiechnięta Sweetie dzieci na feriach, a Sweetie gryzie to co plastikowe preferuje zielony plastik :mad:mój ulubiony Quote
Jasza Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Sweetie poznałam :p Wczoraj byliśmy w lesie w czwórkę znowu. Ja z tobołkami i dodatkowy rudy tobołek Elzowy. Niewybiegana jest. Szalała. Reks jej nie lubi bardzo. Na szczęście się pilnowała. Quote
Patmol Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Sweete tez jest niewybiegana -zawsze biedna Sweete' ma tylko 4 godziny spaceru dziennie a ona by potrzebowała tak z 8 i po górach Quote
sonica Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 kochani , każdy z nas wie jak cenny dla Psiaka jest stały dom więc rozsyłajcie i pomóżcie nam w tym przypadku, [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239353-Cegie%C5%82ki-Zbieramy-na-transport-dla-Atosa-Do-10-02!-Pom%C3%B3%C5%BCcie!?p=20368787#post20368787[/url] Quote
Elisabeta Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Jasza, wcale się Reksiowi nie dziwię. Jakby do faceta startowała ruda piękność, ale pięć razy od niego większa, to też by go to przerosło. Swoją drogą to chyba tylko u psów tak jest. Taki york i owczarek berneński. I ten pies, i ten pies. Ale świat to chyba widzą zupełnie inaczej.;) Quote
Jasza Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 [FONT=book antiqua][COLOR=#000000][SIZE=2]A nie, nic.[/SIZE][/COLOR][/FONT] Quote
Elisabeta Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Jaszko, coś nie tak napisałam?:roll: No tak. Wśród ryb, ptaków się tak zdarza. Nie rozejrzałam się w powietrzu i w wodzie... Ale tam ich nikt nie prowadza na smyczy, nie każe się witać, chodzić razem na spacerki i jeszcze lubić jeden drugiego.:mdrmed: Reksiu, nie dawaj się kobitkom.:kiss_2: Quote
jotpeg Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Jasza']Szalała.Reks jej nie lubi bardzo.[/QUOTE] oo, w tym Reks mi bardzo, ale to bardzo kogoś przypomina. Ciekawe kogo? :cool1: Quote
Jasza Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 (edited) Nie mów, że Norek nie lubi rudych?? ;-) Elisabeta - ja się rozpisałam, ale kompletnie bez sensu, dlatego wykasowałam. Zmarła siostra pani Małgosi, Ona sama jest chora,wzięłam się na odwagę i zapytałam wczoraj, czy nie zgodziłaby się, żebym szukała domu dla Elzy - nie zgodziła się. I nie jest to osoba z którą można by dyskutować :roll: Zabrałam Elzę na spacer,na pierwszym zakręcie poleciała do kompostownika przy gospodarstwie Paprotowym, tuż przy lesie,zanim tam doszłam z tobołkami zapadającymi się w śniegu ( Hugoberg biały, w śnieżno-lodowo-wodnej skorupie) - to Elza już poleciała dalej, Wystraszona pobiegłam do domu Pani Małgosi ( to znaczy chciałam biec, ale przedzieraliśmy się z mozołem przez ten potop) żeby sprawdzić,czy nie wróciła i nie buszuje w śmietniku - oczywiście wróciła i nawet już była w domu. Strachu się najadłam. Nie wiem co będzie dzisiaj. I potem. Znacie takie żydowskie przekleństwo? (Maciaszku,Ty pewnie tak, bo to z"Azylu"): "Żebyś miał tysiąc domów,w każdym z nich tysiąc pokoi, w każdym z nich tysiąc łóżek.. Obyś się każdego dnia budził w innym domu, w innym pokoju i w innym łóżku i każdego dnia schodził innymi schodami wsiadał do stojącego przed domem codziennie innego samochodu i oby codziennie inny szofer wiózł cię do innego lekarza i oby żaden z nich nie wiedział co ci dolega.." Ja się tak czuję... Edited February 1, 2013 by Jasza Quote
Jasza Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 (edited) Żeby nie było tak posępniście... Misia przeczytała pewien koci wiersz i recytuje mi, kiedy się krzątam po kuchni... "Nie jestem gruba, jestem grubokoścista Nie jestem gruba, jestem z większej rasy Nie jestem gruba, to tylko więcej sierści Nie jestem gruba, to tylko więcej mięśni Nie jestem gruba, to tylko zimowa nadwaga Nie jestem gruba, to tylko złudzenie To nie przeze mnie strzeliło ci coś w krzyżu Lecz następnym razem, gdy będziesz mnie podnosiła, niech ci też strzeli w kolanach".. Edited February 1, 2013 by Jasza Quote
jotpeg Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Jasza'] Misia przeczytała pewien koci wiersz i recytuje mi,[/QUOTE] dlaczego koci?? istotnie, brzmi kocio, ze wzgledu na przejawiana tam filozofie zyciowa :evil_lol: Quote
Recommended Posts