Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam pojęcia, jaka ma być zima :(

Niektórzy pewnie na fb czytali, ale i tu napiszę - znalazłam mojego kocura ponad 30 km od domu! Nie było gadziny z 3 tygodnie, czekałam aż wróci, bo potrafił tak znikać, w łąki iść i zawsze wracał. Nie szukałam go nawet, ale przypadkiem trafiłam na ogłoszenie z jego zdjęciami!
W ogłoszeniu nie było nr tel, jedynie gg, na które nikt nie odpisywał... więc pojechałam go szukać, ludzi wypytywałam, swój nr zostawiałam. I wieczorem ktoś zadzwonił, że go złapali :) Pojechałam - mój Mruk! Gdyby nie to ogłoszenie, to nawet nie chcę myśleć...

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super, że kociak się odnalazł!
Cudak, kochana, strasznie przepraszam, że zawaliłam z tymi polarkami ale ciągle pracowałam i to od 9 do 21-szej i nie miałam kiedy biegać po sklepach :angryy:. Teraz szybko nadrobiłam te zaległości ale doczytałam, że Ty już kociakom w budkach wszystko zrobiłaś... Tym nie mniej mam dla Ciebie dwie duże reklamówki tych polarków i jak może będziesz w Szczecinie albo może ktoś ze Szczecina będzie jechał do Stepnicy to bardzo chętnie bym Ci to przekazałam. Jak nie teraz to może na wymianę np. zimą się przydadzą? Może będzie konieczność np. uprania tych co są w budkach to te ode mnie będą jak znalazł...
Jeszcze raz przepraszam...

Posted

AlfaLS napisał(a):
Super, że kociak się odnalazł!
Cudak, kochana, strasznie przepraszam, że zawaliłam z tymi polarkami ale ciągle pracowałam i to od 9 do 21-szej i nie miałam kiedy biegać po sklepach :angryy:. Teraz szybko nadrobiłam te zaległości ale doczytałam, że Ty już kociakom w budkach wszystko zrobiłaś... Tym nie mniej mam dla Ciebie dwie duże reklamówki tych polarków i jak może będziesz w Szczecinie albo może ktoś ze Szczecina będzie jechał do Stepnicy to bardzo chętnie bym Ci to przekazałam. Jak nie teraz to może na wymianę np. zimą się przydadzą? Może będzie konieczność np. uprania tych co są w budkach to te ode mnie będą jak znalazł...
Jeszcze raz przepraszam...

Super, że są polarki - będą na zmianę :)
Bardzo dziękuję w imieniu kociaków.

• 2 weeks later...
Posted

Odwiedziłam je dziś rano, bo byłam w sąsiednim porcie (rybackim) oglądać nowe kociaki, która przyprowadziła tam jakaś kotka :(
Kociaki nie są ta bezpieczne...

Posted

W tamtym porcie kiedys też było bardzo dużo kotów, teraz tylko jeden kocur został.. Reszta przez psy pozagryzana, no i te choróbska chyba też je powykańczały.
Te maluchy nie mają tam szans na przeżycie :( a zbyt dzikie by do przeładunkowego portu je przenieść (potem byłby ogromny problem ze złapaniem na sterylki)

Posted

Do naszego portowego stadka dołączy prawdopodobnie ten kocurek (błąka się od ok miesiąca po jeden z wsi, nie jest tam mile widziany, a idzie zima i nie poradzi sobie bez schronienia i pełnego brzuszka). Potrzebne jest jednak wsparcie na jego kastracje, żeby przed wpuszczeniem do portu przeszedł zabieg. Koszt kastracji kocura, ze zniżką dla bezdomnych kotów, to 40 zł.
Gdyby Ktoś mógł dołożyć grosik, to byłabym wdzięczna...

Posted

Umówiony dziś na kastrację - mam nadzieję, że dobrze ją zniesie, bo chudzinka z niego straszna :(

Bardzo prosimy o wsparcie również na puszki i makaron, bazarek coś słabo idzie, a robi się coraz zimniej... Kotki czekają na ciepły posiłek...

Posted

[quote name='Kamila Proc']Cioteczki, przepraszam za totalna glupote, ale moze w wolnej chwili wezmiecie udzial w zabawie, dla odprezenia.
Na tym watku http://www.dogomania.pl/forum/thread...6#post19983976 toczy sie nic nie znaczca
rywalizacja miedzy rasami. Debilne, ale wciaga. Codziennie mozna oddac jeden glos, albo komus dodac, albo odjac. Zostaly rotki z onkami i moje ulubione onki sa w defensywie.
nikt nie zerknie nawet?

Posted

Kastracja przełożona na dziś... Kocurek jest wielki, ma duże łapki, jak przytyje to będzie naprawdę piękny. Szkoda, że o domy tak ciężko dla dorosłych kotów :(