Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']"Zgłoszona" bezdomna kotka już u mnie (tylko dlatego że w wysokiej bardzo ciąży...albo dlatego, że nie umiem odmawiać?), na jutro sterylka, mam nadzieję, że się nie okoci przez noc!

Półdzika, podobno ma rok-półtora. Zaniedbana, ale piękna będzie, jak się ją odkarmi, odrobaczy. Duża kotka z niej.
Nie ma dokąd wracać!

Kotka, której ciąża okazała się być zaawansowanym nowotworem, ma szansę na DT - tylko pieniążki potrzebne na transport (brakuje 80 zł).
Wstyd mi już ciągle prosić Was o pomoc, ale wyjścia nie ma.... Gdyby ktoś mógł wesprzeć koteczkę grosikiem, to byłabym wdzięczna ogromnie...

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli deklaracje z miau wpłyną, to nie trzeba będzie na transport :) a z leczeniem/badaniami, mam nadzieję, ze sporych kosztów nie będzie...

Kotki z portu bardzo proszą o wsparcie na jedzonko:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Posted

[quote name='Cudak']W porcie jedna koteczka (ok roku ma - jedna z podrzuconych przez SG kociaków w zeszłym roku) ma z jednej strony brzucha chyba przepuklinę - wygląda jakby piłeczkę połknęła :roll: na czwartek umówiona do weta na zabieg (jeśli to faktycznie przepuklina).

Gorzej, że klatkę mam zajętą jeszcze przez tą kotkę z nowotworem - miałam zamiar puścić ją do portu, bo już ona po sterylce, ale obawiam się, że nie poradzi tam sobie, bo jest słaba, a brzuszek znów się powiększa (miała w nim "galaretę" - pewnie znów jakieś płyny się zbierają, a kolejnej operacji chyba nie ma sensu robić... Mogłyby ją koty przegonić, a obok portu ulica, samochody, psy...

Trzymajcie dziś kciuki od 18.00 - zabieram koteczkę z portu na operację, prawdopodobnie przepukliny, która mogła powstać np od kopnięcia....
Wczoraj udało się ją złapać, w klatce grzeczniutka (przerażona, ale głaskana mruczy)

Posted

trzymam kciuki oby doszła do siebie!
w takim razie jak fundusze na transport dla tej Koteczki są to ja wpłacę na te bidulinki maluszki:-)
Mogę na numer konta fundacji?

Posted

Na konto Fundacji zbieramy tylko na karmę dla kotów z portu i jest zamawiana na allegro lub ze sklepów internetowych.
Na leczenie, transporty, puszki z supermarketów (wydatki "na miejscu") zbieram na moje konto, więc dla maluszków też moje konto, rozliczenie będzie w 2. poście ich wątku.

Posted (edited)

Cudak a może znasz Ty albo ktoś inny kogoś z Wolina albo bliskich okolic Wolina? Potrzeba jest wizyta przedadopcyjna dla małej suczki z Nowego Targu i druga w Koszalinie dla małej starej suczki ze schroniska w Mielcu.

Wątek suczki z Mielca na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230130-MIELEC-Biedna-malutka-MONIA-czeka-schronisku-od-2002r-Czy-zdążymy-jej-znaleść-dom
Czy ta z Nowego Targu ma wątek to nawet nie wiem...

Bardzo proszę o pomoc........

Edited by AlfaLS
Posted

[quote name='AlfaLS']Cudak a może znasz Ty albo ktoś inny kogoś z Wolina albo bliskich okolic Wolina? Potrzeba jest wizyta przedadopcyjna dla małej suczki z Nowego Targu i druga w Koszalinie dla małej starej suczki ze schroniska w Mielcu.

Wątek suczki z Mielca na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230130-MIELEC-Biedna-malutka-MONIA-czeka-schronisku-od-2002r-Czy-zdążymy-jej-znaleść-dom
Czy ta z Nowego Targu ma wątek to nawet nie wiem...

Bardzo proszę o pomoc........
Ode mnie do Wolina ok 30 km, napiszcie może do Lupi, czy by nie podjechała za koszt dojazdu?
U mnie z czasem bardzo kiepsko ;/

Posted

Koteczka po operacji przepukliny:

Kochana, mrucząca, odnalazłaby się szybko w domowych warunkach...

Martwi mnie to, że jej mocz jest czerwony (z krwią?). Wet mówił, że to od tego, że prawdopodobnie doznała urazu (kopnięcie) i może nerki obite i dlatego, ale przyczyn chyba więcej może być? Zapalenie pęcherza?

Posted

Ja miałam kiedyś kotkę, która tęż się tak załatwiała. U mojej to było na szczęście tylko związane z przeziębieniem pęcherza bo po operacji leżała w klatce i niestety zmarzła. Też bardzo się martwiłam ale po paru dniach nie było śladów, pamiętam tylko że jakieś zastrzyki dostawała...

Posted

[quote name='Cudak']AlfaLS, a jak to zdiagnozować?
Kurcze, ja nie wiem :niewiem:.
W naszym przypadku ja jednego dnia po południu miałam tą operację Tosi, wieczorem mi się tak załatwiła, rano też, i rano też jechałam z nią weta na zastrzyk / po tej operacji/. Powiedziałam o tym, wet orzekł, ze to to zaplenie, podał zastrzyk, kazał przyjechać następnego dnia i kolejnego i tyle. Rzeczywiście już po tym pierwszym było lepiej... Tylko ja mam tu takiego weta co to chyba "oczami prześwietla" te nasze zwierzaki albo ma takiego czuja i jak dotąd sie jeszcze nigdy nie pomylił... W każdym razie badania np. moczu nie robiłam...