Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cudak']Udało mi się dziś zakupić sporo bluz polarowych i nawet kilka szlafroczków :D po 3 zł/szt.
Dziękuję mgro za namiary :)

Ale się ciszę, że już cokolwiek mamy do budek, bo robi się coraz chłodniej...

Superowo :D :D :D

Posted

[quote name='Clean']Super, naprawdę, zima im teraz nie straszna:-)będa mieć ciepło w swoich budkach:-)

Ehh, kilka budek przecieka, bo podziurawiona folia przez kocie pazurki... :( Kocyki zmienione, tylko muszę jakąś folię mocną kupić i taśmy, żeby poreperować kocie domki.
Spróbuję po Nowym Roku może jakieś pismo może do Gminy napisać o drewniane budki, takie jak na allegro sprzedają? Takie byłyby na lata, ocieplone, solidne. W końcu to bezdomne koty, mogliby dla nich coś zrobić też...

Dowiedziałam się dziś, że nasz Wampirek nie żyje :( Nie widywałam go już od jakiegoś czasu, miałam nadzieję, że może przy wędkarzach o rybkę żebra w drugim końcu portu i dlatego nie słyszy, że jest wołany... Dwa duże psy go rozszarpały.
Już nigdy nie będzie witał mnie w bramie portu, nie będzie błagał o głaskanie, już nigdy nie odprowadzi do samochodu i nie będzie patrzał jak odjeżdżam. Mam nadzieję, że mi wybaczył, że go wypuściłam po leczeniu, nie zrobiłam wszystkiego, żeby znaleźc mu DOM, którego chyba nigdy nie miał i o który tak prosił..

Odechciało mi się wszystkiego.

Byłeś naprawdę niezwykłym Kotem :(

Posted

Budki:

nawet osy w nich pomieszkały (na szczęście gniazdo było puste)

I kocyki już pozmieniane:

Wszystkie budki są podziurawione przez kocie pazurki, niektóre pełne były wody...
Wszystkie na nowo trzeba okleić folią, żeby koty mogły w nich przetrwać mrozy.. Przydałaby się również plandeka, która chroniłaby budki przed opadami.
Najgorzej, że czas tak goni i że te wszystkie materiały, to spore koszty.
Na polary wydałam 75 zł z 200 zł, które na ten cel przekazali kasia1234 z miau
Miałam nadzieję za resztę kupić puszki, ale nie ma wyjścia - koty muszą mieć ciepło!

Posted

O jej:-(przykro i mnie:-(biedny kotuś:-(Jak to się mogło stać?Przecież na ogół kot potrafi uciec i to skutecznie włażac na przykład na drzewo a po drugie skad w porcie wziely sie psy?
Jak z kotkami?Udało się je skutecznie odrobaczyć?

Posted

Brama jest otwarta w porcie w czasie pracy, a i od strony tzw dzikiej plaży można tam wejść... dlatego trzeba pilnować, żeby koty się najadły, bo inaczej psy przychodzą i wyjadają :(

Przed dwoma dużymi psami nie miał jak uciec, a ogólnie kotów jest dużo zagryzanych (nie mam na myśli portu) - nie są tak sprytne, jak się wydaje...

Ponad miesiąc Wampirek u mnie pomieszkiwał w klatce, kiedy go leczyłam :( całego go musiałam psikać Imaverolem co 3 dzień, codziennie brać na zastrzyki, przy których mruczał, mimo że musiały bolec... Taki dzielny był i wszystko po to by rozszarpały go psy :(

Posted

Ogólnie koty wyglądają nawet bardzo ładnie - nabierają ciałka na zimę, futra błyszczące, ale zostaną jeszcze w tym miesiącu odrobaczone.

Posted

Aż mi serce ściska jak czytam o Wampirku:-(biedaczek:-(to nie powinno się tak skończyć:-(
Myślałam że tam brama do portu to jest cały czas zamknięta i że tam nikt dostępu nie ma:-(

Posted

Zakupiłam folię (taką grubszą, budowlaną) - jak dobrze pójdzie to w piątek budki ponaprawiamy, żeby nie przeciekały i ustawimy, jak trzeba :) Oby tylko pogoda dopisała.

Posted

Budki naprawione (od góry folia umocowana taśmą) i ustawione jak trzeba :) Kocyki tydzień temu zmienione na nowe polary, więc kotki będą miały ciepło i sucho.

Wczoraj nową koteczkę widziałam - śliczna, młoda, przerażona...

Posted

Zima się zbliża wielkimi krokami :( Śniegu na szczęście u nas nie ma, ale za temp odczuwalna na minusie... Dobrze, że budki ciepłe są i kociaki wyglądają dobrze (jedzą też sporo więcej niż wcześniej). Mam nadzieję, że i w tą zimę damy radę na puszki i makaron uzbierac, oprócz suchego.

PILNE - jeśli ktoś ma znajomych w LUBCZYNIE, którzy mogliby pomóc w kociej sprawie, to bardzo proszę o kontakt, tel 788 938 175. Bardzo, bardzo pilne.