Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PACZEK napisał(a):
No kurcze jak to sie dzieje zdjecie KORNELA zawsze poprawia nastroj :lol::lol::lol: tylko ten łancuch :cool3: jest smutnym widokiem.

Myślę, że Kornel przywykł już do łańcucha i tak mu nie ciąży, a nawet daje pewne poczucie bezpieczeństwa - jak zdarzy mu się czasem odpiąć z łańcucha, to nigdzie nie chodzi, tylko wokłó budy.

Cleo2008 napisał(a):
Kornel jest slodkim psem, trzymym za niego kciuki tak mocno, ze w koncu cos sie musi wydarzyc...

agrazka napisał(a):
niech się wydarza :)

Ja też bardzo bym chciała i czekam na dom dla Kornelka - ale to musi być bardzo dobry i mądry dom....

Posted

:loveu::loveu::loveu:Dzien smutny z powodu Tomaszowa i nie tylko ale KORNEL to skonczony ideał:loveu::loveu::loveu:Widok tego psa koi wszelkie rany:multi::multi::multi:no po prostu ładuje akumulatory:lol::lol::lol:Ciocia Ania co tu ukrywac jest szczesciara ze moze głaskac i piescic tego futszaczka:loveu::loveu::loveu:A ja mam problem bo nie moge sie oderwac od zdjec KORNELKA!Super model super foty!

Posted

Boziu, jaki on wieeeeeelki!!!! A ta mordka! taka poczciwa, kochana:loveu:, normalnie stworzona do głaskania i całowania:lol:.
Byłoby cudownie, gdyby pojawiła się możliwość wyciągnięcia go schronu. Wątek się rozwija, więcej cioteczek tu zagląda. Może udałoby się jednak zorganizować fundusze na hotelik czy dt.
Chciałoby się zobaczyć Kornelka jak biega po łące z innymi psami, jak cieszy się "wolnością".
To byłby dopiero zachwycający widok!

Posted

ossa98 napisał(a):
Boziu, jaki on wieeeeeelki!!!! A ta mordka! taka poczciwa, kochana:loveu:, normalnie stworzona do głaskania i całowania:lol:.
Byłoby cudownie, gdyby pojawiła się możliwość wyciągnięcia go schronu. Wątek się rozwija, więcej cioteczek tu zagląda. Może udałoby się jednak zorganizować fundusze na hotelik czy dt.
Chciałoby się zobaczyć Kornelka jak biega po łące z innymi psami, jak cieszy się "wolnością".
Myślę ze ukochana Ciocia Ania będzie wiedziała jak ugryzć problem bo chyba kasa to jedno ale zdaje się ze ksiąze Kornel nie moze być z innymi psinkami a na dogo wszyscy zapsieni!

Posted

agrazka napisał(a):
wielkie z niego psisko :) Ania powiedz, czy wiesz coś o dalmatynce która jest w schronisku?

Grażynko, dalmatynki nie wiedziałam, jak byłam ostatni raz w niedzielę, ale psy tzw. "delikatniejszych" ras są w naszym schronie trochę lepiej traktowane, więc myślę, żę sunia jest albo gdzieś w pokojach biurowych, albo w poj. boxie w szpitaliku-zwierzętarni ( gdzie my, jako wolontariuszki raczej nie wchodzimy bez zgody wetów), albo w zamkniętym, 6-tym pawilonie, albo przy pojedyńczej budzie na dziedzińcu ( niestety z łańcuchem,ale nie ma innej mozliwości)- raczej nie grozi jej przebywanie na boxach ogłólnych z innymi psami.
Zorientuję się, jak będe w weekend.

3 x napisał(a):
cudny jest :)
ile on ma na wysokośc?

Kornel jest mniejszy niż kaukaz, ale trochę wyższy niż owczarek niemeicki - zmierzę wysokość w kłębie , jak będę w weekend.

ossa98 napisał(a):

PACZEK napisał(a):
Myślę ze ukochana Ciocia Ania będzie wiedziała jak ugryzć problem bo chyba kasa to jedno ale zdaje się ze ksiąze Kornel nie moze być z innymi psinkami a na dogo wszyscy zapsieni!

Faktycznie w tej chwili Kornel nie najlepiej reaguje na inne psy, oczywiście możliwe,że w odpowiednim, ( jak mówi Cezar M.) zrównoważonym stadzie i przy asertywnym przewodniku funkcjonowałby całkiem dobrze.
Na razie jego byt fizyczny nie jest zagrożony, hotelik lub DT byłby na pewno fajną mozliwością, by kontynuować socjalizację i sprawdzić go w różnych sytuacjach, ale skad kasa?

Posted

Dziś pewnie Ciocia Ania ma przyjemność przebywać z Kornelem.Wielkie myzianka od wszystkich dla Kornelka.Oczywiście jak Kornel łaskawie wyrazi zgodę.O innych schronowych Biedach nie zapominamy.Szczególne pogłaskania dla Gotyka tez prosimy.

Posted

agrazka napisał(a):
wielkie z niego psisko :) Ania powiedz, czy wiesz coś o dalmatynce która jest w schronisku?

Grażynko, widziałam Dalmatynkę w weekend na kociarni - ma tam dobrze.
Jest szykowany kojec, gdzie będzie mieszkała , prawdopodobnie z moim Arnim.

3 x napisał(a):
cudny jest :)
ile on ma na wysokośc?

Kornel pozdrawia wszystkie cioteczki.
Zmierzyłam - Korni w kłębie ma ok. 67-68 cm. Duży jest :-).

Posted

Nooo pięknie...a ja miałam wyobrażenie że on wielkości mniej więcej równej z moim psiakiem...a tu taki gigancik...
Futerko faktycznie obfite i już "niestety" widać że dredziole zaczną mu dokuczać...
a mordulę ma przekochaną...Tylko jak go w świat, do domku kochającego, wyprawić...