Aska25 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 numer: 588 numer chip: 953000005132222 imię: Kornel płeć: pies wiek: ok. 8 lat wielkość: duza rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2009-09-19 przebywa w boksie: buda na parkingu Kornel to przepiękny, niemłody juz psiak. Pobyt w schronisku to dla niego duży stres, psiak przez dłuższy czas nie wychodził z budy, bał sie człowieka i innych psów, ale nie wykazywał agresji . Teraz Kornel troche sie otworzył, czeka przed buda na jedzenie, a większośc czasu spędza na budzie, obserwując otoczenie.Widać,że w swojej pojedyńczej budzie czuje sie bezpieczny. Nadal jednak jest dośc nieufny, i wycofany, choc karny. Nie jest to dobra sytuacja, psiak zdecydowanie potrzebuje wiecej kontaktu z człowiekiem, w spokojnym, nie budzacym w nim lęku otoczeniu. W Państwa rekach lezy to, by ten piękny pies nie stał sie stroniacym od człowieka dzikuskiem. Dłuższy pobyt w schronisku nie jest dobry dla zdrowia psychicznego Kornela. Potrzebny jest dom z cierpliwym i spokojnym opiekunem, który zyska jego zaufanie. Zdaniem opiekuna Kornel jest tez zazdrosny o człowieka, stad prawdopodobnie nie powinien mieszkać w domu z innymi psami-samcami. Kontakt w spr. adopcji: Ania 505105026, [email protected] Quote
Ania i Kajber Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kornel był na początku takim dzikuskiem-bał się, nie wychodzil z budy, z boxu kwarantannowego do budy docelowej tzreba było prowadzić go na chwytaku. Jednak nie pokazywał zębów, nie był agresywny, prosił tylko wzrokiem:"Nie krzywdzcie mnie, dajcie mi spokój.." Teraz już się otworzył,lubi głaski i dodatkowe jedzonko, jednak na spacer jeszcze go nie odpinałam y- boi sie smyczy, ucieka wtedy do budy, nie chcę go spłoszyć..... Powolutku, moze wkrótce ujrzymy Kornela na spacerku. Quote
Aska25 Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Biegnij pisaczku na gore, moze domek Cie wypatrzy ;) Quote
nika28 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Ogłoszenia dla Kornela : ale.gratka.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl kupsprzedaj.pl kokosy.pl kupiepsa.pl polskastrefa.eu psy.pl ofertka.pl nasipupile.pl petworld.pl (do akceptacji) animalia.pl Później dorobię jeszczę trochę ;) Quote
Aska25 Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Nika28 jestes poprostu wspaniala ... I love you normalnie :D:D:D:D Quote
Aska25 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Mykaj Kornel na 1, jutro postaram sie jakas fotke pstryknac przystojniaczkowi ;) Quote
Aska25 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Podbijam psiaka, bo nikt na watek nie zaglada :( Quote
nika28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Biedny Kornelek, w schronie musi siedzieć... Zamiast z własnym ludziem na kanapie... :-( Quote
Borówka16 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 W październiku widziałam go na żywo.. Ma taki szlachetny wygląd jak lew,byłby cudowną ozdobą ogodu.. Jest także tak spokojny.. I czemu nikt go nie chce ? :placz: Quote
Ania i Kajber Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Kornelowi źle w schronisku. Choć ma swoja budę, ale jest lękliwy, chowa sie często do swojego domku, nie udało mi się jeszcze przełamac jego strachu , odpiąć od budy i wiąć na spacer. Choć niekłopotliwy dla obsługi schroniska, bo nieagresywny dla ludzi i zwierzat, ale z zerowymi szansami na dom. Quote
nika28 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Aniu, próbuj go oswajać, może się przełamie... On jest przepiękny, tylko ten lęk... Quote
Aska25 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Postaramy sie to zmienic w najblizszym czasie ;) Quote
Ania i Kajber Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Kornel jest bardzo fajny i bardzo piękny, ale mnie sie trochę boi-źle mu sie kojarzę, bo ja go wyciagałam na chwytaku z boxow ogólnych, gdzie byl gryziony i przypinałam do budy. On lubi być głaskany i miziany, ale boi sie smyczy i boi sie być zabierany od budy. Aśka25 obiecała,że zawsze jak będzie to przy nim posiedzi, postara się trochę przelamać ten lęk i moż enawet go wyczesze- choc na razie szczotki też się boi. Quote
Ania i Kajber Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Kornelowi kontakt z człowiekiem bardzo potrzebny. Quote
Borówka16 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Co tak cicho tutaj ? :roll: Jak tam u Kornelka ? Quote
Ania i Kajber Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Borówka16']Co tak cicho tutaj ? :roll: Jak tam u Kornelka ?[/QUOTE] Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie..... Quote
Borówka16 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Ania i Kajber']Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....[/QUOTE] A żaden domek nie jest nim zainteresowany ? Quote
Borówka16 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 nika28 napisał(a):Kornelku, a ty nadal w schronisku :( No niestety :( Quote
mamanabank Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 trzymam kciuki za Kornela, zobaczcie łowickiego Miśka, taki podobny i jeszcze starszy i znalazł rewelacyjny dom! http://www.dogomania.pl/threads/173067-MICHU-dziadek-leonberger-ju%C5%BC-w-swoim-domu dlaczego na wątku nie ma zdjęć Kornela? Czy ja źle widzę? Quote
Borówka16 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 mamanabank napisał(a):trzymam kciuki za Kornela, zobaczcie łowickiego Miśka, taki podobny i jeszcze starszy i znalazł rewelacyjny dom! http://www.dogomania.pl/threads/173067-MICHU-dziadek-leonberger-ju%C5%BC-w-swoim-domu dlaczego na wątku nie ma zdjęć Kornela? Czy ja źle widzę? Są zdjęcia - na 1 str. :) Quote
Recommended Posts