Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

numer: 588
numer chip: 953000005132222
imię: Kornel
wielkość: duza
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2009-09-19
przebywa w boksie: buda na parkingu

Kornel to przepiękny, niemłody juz psiak. Pobyt w schronisku to dla niego duży stres, psiak przez dłuższy czas nie wychodził z budy, bał sie człowieka i innych psów, ale nie wykazywał agresji .

Teraz Kornel troche sie otworzył, czeka przed buda na jedzenie, a większośc czasu spędza na budzie, obserwując otoczenie.Widać,że w swojej pojedyńczej budzie czuje sie bezpieczny.

Nadal jednak jest dośc nieufny, i wycofany, choc karny.

Nie jest to dobra sytuacja, psiak zdecydowanie potrzebuje wiecej kontaktu z człowiekiem, w spokojnym, nie budzacym w nim lęku otoczeniu. W Państwa rekach lezy to, by ten piękny pies nie stał sie stroniacym od człowieka dzikuskiem. Dłuższy pobyt w schronisku nie jest dobry dla zdrowia psychicznego Kornela.

Potrzebny jest dom z cierpliwym i spokojnym opiekunem, który zyska jego zaufanie.

Zdaniem opiekuna Kornel jest tez zazdrosny o człowieka, stad prawdopodobnie nie powinien mieszkać w domu z innymi psami-samcami.

Kontakt w spr. adopcji: Ania 505105026, [email protected]

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kornel był na początku takim dzikuskiem-bał się, nie wychodzil z budy, z boxu kwarantannowego do budy docelowej tzreba było prowadzić go na chwytaku.
Jednak nie pokazywał zębów, nie był agresywny, prosił tylko wzrokiem:"Nie krzywdzcie mnie, dajcie mi spokój.."
Teraz już się otworzył,lubi głaski i dodatkowe jedzonko, jednak na spacer jeszcze go nie odpinałam y- boi sie smyczy, ucieka wtedy do budy, nie chcę go spłoszyć.....
Powolutku, moze wkrótce ujrzymy Kornela na spacerku.

• 3 weeks later...
Posted

Kornelowi źle w schronisku.
Choć ma swoja budę, ale jest lękliwy, chowa sie często do swojego domku, nie udało mi się jeszcze przełamac jego strachu , odpiąć od budy i wiąć na spacer.
Choć niekłopotliwy dla obsługi schroniska, bo nieagresywny dla ludzi i zwierzat, ale z zerowymi szansami na dom.

Posted

Kornel jest bardzo fajny i bardzo piękny, ale mnie sie trochę boi-źle mu sie kojarzę, bo ja go wyciagałam na chwytaku z boxow ogólnych, gdzie byl gryziony i przypinałam do budy.
On lubi być głaskany i miziany, ale boi sie smyczy i boi sie być zabierany od budy.
Aśka25 obiecała,że zawsze jak będzie to przy nim posiedzi, postara się trochę przelamać ten lęk i moż enawet go wyczesze- choc na razie szczotki też się boi.

• 2 months later...
Posted

[quote name='Borówka16']Co tak cicho tutaj ? :roll:
Jak tam u Kornelka ?[/QUOTE]
Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....[/QUOTE]
A żaden domek nie jest nim zainteresowany ?

• 1 month later...