Jump to content
Dogomania

MA DOM!!! Młoda suka ONka,dom-schronisko-dom-poniewierka...ZOSTAJE W DT :-)

Recommended Posts

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysza...jutro jestem na uczelni do 16, ale potem jestem do dyspozycji:)
Coś więcej o DS? Gdzie jest? Jaki jest? Wie, ze sunia jest wystraszona i wymaga cierpliwości i pracy? A transport kto zapewnia?

Posted

[quote name='LAZY']Mysza...jutro jestem na uczelni do 16, ale potem jestem do dyspozycji:)
Coś więcej o DS? Gdzie jest? Jaki jest? Wie, ze sunia jest wystraszona i wymaga cierpliwości i pracy? A transport kto zapewnia?[/QUOTE]
Do Sandry mieli dzwonić, odpowiadam na jej post.
Dom wie, ja tylko myslę, czy jest sens ją ciągać taki kawał. Może lepiej szukać czegoś bliżej Was... Już sama nie wiem, same problemy.

Posted

Juz rozumiem:) Sie dogadałyśmy...:P
Dla mnie najważniejsze jest jej dobro, do najlepszego domku trzeba ją dać jaki tylko można znaleźć. Ona tutaj ma dobrze, nikt jej nie wygania, ale im szybciej tym lepiej...szczególnie dla niej, bo mysle, ze ona juz pokochała moje dziewczyny...a tu znowu zmiana:(

Moze Sandra podejmie jakąś decyzje w tej sprawie.

Posted

Ja już podjęłam decyzję. Nie ma żadnych widoków (jak na razie) na dom w okolicy Szczecina, a tymczasu nie wolno nigdy nadużywać, więc jeśli pani z Białegostoku zdecyduje się przyjechać po Ritę do Warszawy, to Rita w piątek wyjedzie (Tomek www.transportkoni.com.pl obiecał ją zawieźć do stolicy). No chyba, że mamy w pobliżu jakiś chętnych na adopcję, tylko ja nic o tym nie wiem ;)

Posted

Nadal szukam czegoś tutaj. Myślę, ze w tym tygodniu uda mi sie otrzymać informacje od jednej rodziny, która według mnie byłaby dobrą rodziną dla Rity (i mieszka tuz obok mojej mamy). Jesli nie to chyba mozna ja zabierac...juz mi sie serce kraje, ale innego wyjścia nie ma.

Sandra czy Tomek będzie ja wiózł na "pace" (mam na mysli ta przyczepke, gdzie sie trzyma konie) czy w osobówce...Ona chyba ze stresu by umarła jakby to nie było blisko człowieka...Strasznie sie martwie o ta podróż...Ona jest bardzo wrażliwa...;(

Posted

Lazy należą się Tobie wielkie podziękowania za wspaniałą opiekę nad Ritą. Z bojażliwego psiaka zmienia się w coraz pewniejszą siebie śllicznotkę. Musiała być bardzo krzywdzona stąd ta reakcja na podniesioną rękę. Myślę że wszystko będzie dobrze.Znajdzie się dla panny najlepszy dom pod słońcem, który będzie chciał z Ritką pracować tak jak Ty w oswajaniu jej lęków. Najważniejsza jest cierpliwość nie można ją zmuszać do niczego.Ritka jest wrażliwcem a Ty dobrze to rozumiesz i Jesteś idealnym DT.:lol:
Spanie i leżenie na kanapie psiaki uwielbiają-Ritka jest mądrym psiakiem i od razu wie że oczekujesz od niej zejścia z tej kanapy.Nie raz sobie tylko pomyśli; Moze się jakoś zaszyje w tej pościeli żeby nie było mnie widać...:evil_lol:

Posted

[quote name='LAZY']Sandra czy Tomek będzie ja wiózł na "pace" (mam na mysli ta przyczepke, gdzie sie trzyma konie) czy w osobówce...Ona chyba ze stresu by umarła jakby to nie było blisko człowieka...Strasznie sie martwie o ta podróż...Ona jest bardzo wrażliwa...
Przyczepka nazywa się trailer, a samochód z paką - koniowóz ;)

Tomek zawsze wozi psy w samochodzie, ma dostawczego VW transportera i udostępnia dla psów pakę. Ja bym dodatkowo była za tym, aby Rita jechała (o ile będzie jechać) w klatce okrytej kocem, to da jej poczucie bezpieczeństwa. No chyba, że Tomek zgodziłby się, żeby leżała przy fotelu pasażera.

samochód Tomka

Posted

Niestety mój dom nie może po Ritę wyjechać w piątek- ojciec zainteresowanej, który ma prawo jazdy wyjeżdza we wtorek a ona nie ma prawa jazdy.
Poza tym nie chcą czekać, bo teraz mają urlop i chcieli psu poświęcić czas. Wezmą psa ze schroniska albo innego, którego im podeślę do wtorku.
Przykro mi, na pewne rzeczy nie mam wpływu.
Jedyny pozytyw to szansa na dom bliżej Was i fakt, że nie będzie stresu podróży dla Rity.

Posted

Mysza1 nie martw się będzie dobrze. Zobaczysz znajdzie się domek bliżej-będzie przyjemna podróż mniej stresująca.
Ritka jest psim aniołem długo nie będzie na domek czekać.;)

Posted

Powiem tyle uff...Jak moje dziewczyny przeczytały, ze Ritka miałaby jechac w klatce przykrytej kocem to powiedziały stanowczo nie...(nie mogłam sie do Ciebie Sandra dodzwonic a ze cały dzień byłam poza domem to nie mogłam napisac nic na dgm). Sunia moze czekac na DS tyle ile bedzie trzeba. Dla dobra obydwu stron lepiej bedzie nowy domek znaleźć jak najszybciej, ale nie jestesmy postawieni pod ścianą, więc mozemy nieco powybierac:)
Mysza...ona boi sie aparatu :( Do każdego zdjecia robi smutna mine, staje sie wycofana i mocno stresuje. Dlatego te foty są jakie są.
Zdjecia malutkie tzn. te z pierwszych stron czy wszystkie w ogóle?
Dam dziewczynom zadanie bojowe na zrobienie dobrych fotek, ale to mega trudne, bo ona posadzona do portretu wygląda jak sierota, mało zachęcająco.

Dzisiaj Ritka szalała na spacerze jak prawdziwy ON:) Jest puszczana na 10 metrowej lince, na ogrodzonym terenie i wtedy tak jej sie pyszczek cieszy, ze az miło popatrzec:) Podbiega co jakis czas to do mamy to do siostry i prosi o mizianki. Cudowna dziewczynka! Odpłaca ogromną miłością i zaufaniem kazdemu kto jej okaże życzliwość. Bardzo mocno pilnuje sie dziewczyn...reaguje nerwowo jak któras z nich zniknie z pola widzenia (np. w sklepie - dla ścisłości nie zostaje sama pod sklepem, zawsze któras z nich z nią jest).
Siostra dzisiaj powiedziała, ze nie wiem jak jej spojrzy w oczy jak bedzie ja oddawac...One ją juz kochaja...Szukamy wiec tylko extra rodzinki;)

Jakby potrzebne były zdjecia w oryginalnym rozmiarze to słuze.

Moj telefon do ogłoszen to 696 08 58 48. Chętnie ją wszędzie sama zawioze (w miare mozliwości - odleglosc), zeby jej oszczedzic traumatycznych przezyc podczas transportu.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Za niewinność, jak to zwykle na dogo ;)

Była wczoraj bardzo ożywiona dyskusja na pewnym wątku, ale jak tam trafiłam, to jej posty były już wykasowane. Lece zobaczyć, czy moje jeszcze są;)