Jump to content
Dogomania

MA DOM!!! Młoda suka ONka,dom-schronisko-dom-poniewierka...ZOSTAJE W DT :-)

Recommended Posts

Posted

Kochani...nie wiem na ile to jest tak na 100%, ale myślę, że sunia nie zostanie oddana do hotelu. Mamie i siostrze serce by pękło, bo przecież ona na nowo się zamknie w sobie. Nie może to jednak trwać zbyt długo, bo pomimo tego, ze dziewczynka nie jest kłopotliwa to jednak poźniej będzie coraz trudniej sie znią rozstać.

Ja kompletnie nie mam czasu na robienie ogłoszeń (jakoś mi się namieszało w życiu ostatnio). Proszę cioteczki o ogłoszenia. Telefon kontaktowy moze być podany do mnie (696 08 58 48), albo do Greven (Sandra jak wolisz?).

Jak sytuacja papierowa suni?

Czy ktoś pomoże w ogłoszeniach? Ja wiem, ze sytuacja alarmowa zażegnana, ze niunia grzeje doopkę w ciepłym domku (ba nawet na kanapę wchodzi:)), ze ma pełną michę, smakołyki itd, ale to nie jest na stałe. Dla niej też lepiej by było, żeby docelowy dom znalazł sie jak najszybciej.

Hopaj suniu po domek!

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sytuacja jest wbrew pozorom bardzo pilna! Mama i siostra przywiązują się do Rity, a ona do nich. Czym dłużej są razem, tym cięższe będzie rozstanie... Paulina, podziękuj rodzinie za to, że zgodziła się przytrzymać Ritę aż do czasu znalezienia domu docelowego, jestem wzruszona, gdy to czytam...

Ty masz najbardziej aktualne inf. na temat Rity, więc myślę, że lepiej podawać Twój nr.

PROSIMY O POMOC W OGŁASZANIU!! KTO POMOŻE?

Posted

Zapomniałam napisać - jeśli chodzi o stan prawny, to Rita może iść do adopcji, tylko trzeba ją zaczipować, bo schronisko nie czipuje psów, które idą poza Szczecin.

Posted

W razie co mogę jej wykupić pakiet ogłoszeń na bazarku (u mnie brak czasu) jest tam z 50 portali, tylko musi być gotowy tekst.

Wyróżnione allegro mogę też zrobić.

Posted

W złe ręce nikt jej nie odda! Matko...już dzisiaj wiem, że to rozstanie będzie bardzo trudne. Rita dzisiaj zareagowała na nas znowu niepewnie, ale po jakimś czasie tuliła się i nastawiała do głaskania! Jak widzi, ze człowiek sie ubiera to szaleje niesamowicie, skacze, siada na pupie i przednie łapki podnosi do góry. Normalnie cyrkowiec. Jest cudowna!

Potrzebny jest domek cierpliwy, kochany, ciepły. Ojjj ależ będzie casting. Szukamy wśród szczecinian. Mama by chciała, zeby ten ktoś ją powili poznawał podczas wizyt u nas i spacerów wspólnych, zeby szoku nie przeżyła znowu, ale to marzenia...Spróbuję ją przedstawić mojej suce...ale wątpie zeby sie pokochały.

Greven napisz tekst, ja go przejrzę i może coś mi jeszcze ciekawego wpadnie do głowy.

Posted

Mam potencjalny dom dla Rity ale bardzo od Was daleko, bo okolice Białegostoku. Zobaczmy czy nie znajdzie się coś bliżej.

Zróbcie jej jeszcze portrety w domu. Bliskie, na siedząco czy leżąco.

Posted

Mysza a czy ten dom jest sprawdzony? Serce by mi pękło gdyby coś suni się przytrafiło...

Nowi właściciele muszą wiedzieć, ze ona nie jest psem, który w podskokach będzie do nich biegł, merdał ogonem i dziękował, że go wzięli. Ona jest bojaźliwa, skryta i bardzo nieufna. Boi się nowych sytuacji, większej ilości osób w jednym miejscu, sztywnieje i chowa się w zakamarki.Jak ktoś da jej szansę to będzie to wspaniały pies, ale trzeba zdawać sobie sprawę z tego, ze czeka ich nad nią praca i ogrom cierpliwości.

Postaram się o fotki z uśmiechnietym pysiem:)

Posted

To ja zamówiłam na bazarku ogłoszenia dla Rity.
Potrzeba:

[LIST]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]tekst ogłoszenia[/FONT]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]zdjęcia[/FONT]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]kontakt[/FONT]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]jakieś dodatkowe informacje np. czy jest oferowany dowóz itp[/FONT]
[/LIST]
Rozmawiałam z Greven- wieczorem powinien być już tekst.
Kontakt do LAZY, tak? maila też czy tylko sam tel?

Posted

Rita potrafi szczekać!:) Szczeknęła dzisiaj pierwszy raz odkąd u nas jest (reakcja na dzwonek do drzwi).

Lubi spać na kanapach i łóżku...:)

Kontakt do mnie. Może być telefon: 696 08 58 48 oraz e-mail: [email protected]

TYLKO DOBRY, SPRAWDZONY DOMEK WCHODZI W GRE!

Posted

[quote name='A.R.S.']To ja zamówiłam na bazarku ogłoszenia dla Rity.
Potrzeba:

[LIST]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]tekst ogłoszenia[/FONT]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]zdjęcia[/FONT]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]kontakt[/FONT]
[*][FONT=MaszynaAEG, sans-serif]jakieś dodatkowe informacje np. czy jest oferowany dowóz itp[/FONT]
[/LIST]

Rozmawiałam z Greven- wieczorem powinien być już tekst.
Kontakt do LAZY, tak? maila też czy tylko sam tel?[/QUOTE]

Sandra, do roboty. Babo niedobra.

Chyba, że chcesz ten dom, o którym Ci mówiłam, bo jak nie to wysyłam im inną sunię.

Posted

[quote name='LAZY']Mysza a czy ten dom jest sprawdzony? Serce by mi pękło gdyby coś suni się przytrafiło...

Nowi właściciele muszą wiedzieć, ze ona nie jest psem, który w podskokach będzie do nich biegł, merdał ogonem i dziękował, że go wzięli. Ona jest bojaźliwa, skryta i bardzo nieufna. Boi się nowych sytuacji, większej ilości osób w jednym miejscu, sztywnieje i chowa się w zakamarki.Jak ktoś da jej szansę to będzie to wspaniały pies, ale trzeba zdawać sobie sprawę z tego, ze czeka ich nad nią praca i ogrom cierpliwości.

Postaram się o fotki z uśmiechnietym pysiem:)[/QUOTE]
A w życiu, ja nie sprawdzam domów.:diabloti:

Posted

Chcę ten dom! A przyjadą "w pół drogi"?

Tekst do ogłoszeń:

"Rita to 3-4 letnia suka w typie owczarka niemieckiego (tylko trochę mniejsza). Jest bardzo spokojna, cicha i wycofana. Jest lękliwa, ale nie agresywna. Pragnie zaufać człowiekowi, lecz wciąż się boi. Nie lubi tłumui ludzi, chałasów i gwałtownych gestów. Na podniesiony głos reaguje uległością. Nadaje się dla spokojnej osoby, która będzie z nią pracowała, powolutku i cierpliwie pokonując lęki. Rita jest wysterylizowana, zaszczepiona, ma czip. W domu nie niszczy, zachowuje czystość, nie jest hałaśliwa. Zna podstawowe komendy."

Posted

Na pewno przyjadą, ale nie umawiałam nic na razie. Nie pisałam też skąd jest sunia, Pani mi pisała, że po nią przyjedzie do Warszawy (bo wie, ze ja z wawy więc pewnie sądzi, ze psiak też)

Zróbmy ogłoszenia, może znajdzie się ktoś fajny bliżej to nie będzie trzeba ciągnąc suni taki kawal, zwłaszcza mając na uwadze jej lękliwość.
A ja i tam mam na miejscu inną sunię w odwodzie dla tej Pani.

Ogłoszenia najlepiej zrobić dzisiaj albo jutro, kiedy wiele osób siedzi w domu i szuka psów. Można tam jakiś ekspres prosić?

P.S wykasuj tą 4. 3 lata brzmi lepiej.

Posted

Ritka lubi bawić się na spacerach. Nie jest agresywna do psów. Nie atakuje kotów ani ptaków. Na smyczy potrafi ciągnąć. W domu bardzo niekłopotliwa, ale lubi ostatnio poleżeć na kanapie;)
Sandra ja nie wiem czy ona ma chipa...A i jeszcze jedno, ona bardzo lubi jak się ją głaszcze. Jak już oswoi się z daną osobą to domaga się od niej pieszczot.

Dzisiejsze fotki, nieco radośniejszej Rity
Tutaj jeszcze zamyślona

A to jej popisowy numer! Ona ciagle tak siada jak sie cieszy, ze idzie na spacer:) I co ciekawe potrafi tak siedziec bez podtrzymywania (ja byłam pewna, ze duze psy tak nie potrafia).

Radosny pysio:)

Posted

[quote name='mysza 1']A w życiu, ja nie sprawdzam domów.:diabloti:[/QUOTE]

Przepraszam...ale pokochałam dziewczynkę! A ja jestem bardzo wymagajaca jesli chodzi o domki...takie moje zboczenie:)

Posted

Idziemy za godzinę na dłuższy spacer z Ritką. Biorę aparat, wiec moze uda sie jej zrobić jakieś zdjecia w ruchu (długa linka będzie spakowana, to zawsze jakieś 10 metrów swobody).
Mam nadzieje, ze moja wredna suka nie będzie próbowała Rity zeżreć!

Posted

Sandra chyba trzeba zmienić tytuł wątku. Lepszy będzie z informacją, ze Rita jest w DT i szukamy DS,

A teraz skrót zdarzeń z dzisiejszego dnia z Rita. Sunia zaufała mojej mamie i siostrze. Nie spuszcza z nich oczu, na spacerach w stresującej sytuacji (a tych jest dla niej sporo - gwałtowny ruch, tłum ludzi, szurniecie buta, trzaśnięcie drzwi) szuka u nich wsparcia. Oczywiście w domu przytula się i śpi na kanapie. Jednak jak każe się jej zejsc z łózka to robi to bez mrugniecia okiem. Trzeba jednak uwazac, bo nawet spokojny ton głosu z lekko uniesoną ręką, zeby pogrozić palcem moze i wywołuje u suni strach...Alez ktos ja musiał meczyc psychicznie :( Z naszych obserwacji wynika, ze bardziej boi sie mezczyzn. Kotki sa fajne, inne pieski zreszta tez.

Właśnie wrócilismy ze spaceru. Ritka szalała na długiej lince w asyscie mojej siostry. Miała niesamowita radość z tego, ze mogła sobie pobiegac. Niestety moja suka kompanem do zabawy nie była, pomimo, ze Rita chętnie by sie z nia poganiała.
Na szczescie obyło sie bez rozlewu krwi, czego najbardziej sie obawiałam, bo moja rozpuszczona do granic mozliwosci sucz nie nalezy do aniołków. Ale tym razem było jak na nia rewelacyjnie! Szły obok siebie, nawet chwilke radosnie popodskakiwały razem. Trzeba było uwazac oczywiscie, bo Rita jest mniejsza wiecej n iz o połowe, ale udało sie:)
Mam duzo fot! Moze jakies nadadza sie do ogłoszeń. Ktoś ja juz gdzie wrzucił?

Dziewczynka ma naprawde fajna sylwetke. Jest niziutka, bo siega do połowy łydki, ale ładnie sie prezentuje.

Tutaj widac jak moja Ida ciagnie a jak Rita grzecznie idzie.

Posted

Radosna sunia! Nawet nie wiecie jak mi sie ciepło robi na sercu jak ją taką widzę...

Widzicie ten uśmiechnięty pysiol? Rita potrafi być radosna, musi jedynie trafić na dobrych ludzi.