betinka24 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 trzeba jaś tręśc ogłoszenie wymyslec i oglaszac już je nie ma no co czekać Quote
Goś Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Zasięgałam wczoraj języka u hodowcy Pirenejczyków i poniżej opinia: "Kopiowane uszy wykluczają je jako Mastify Pirenejskie. Rozkład umaszczenia na głowie podobny jest do MP, ale taki sam może być u Pirenejskiego Psa Górskiego (choć PPG też nie może mieć ciętych uszu). Te na zdjęciach są małe, o wiele za małe na Mastifa, jeżeli chodzi o gabaryty, to bardziej przypomniają PPG. Podobnie suczka na pierwszym zdjęciu - trzyma wysoko ogon, niedopuszczalne u Mastifa, tak nosi ogon PPG. No ale te uszy... Na dodatek kufa: za długa i za wąska na Mastifa. Można jeszcze sprawdzić łapy: u Mastifa Pirenejskiego palce są przerośnięte błoną, żeby nie zapadał się w głębokim miękkim śniegu. Ale tak mają nie tylko MP, bardziej wygląd je dyskwalifikuje jako Mastify Pirenejskie." Ważne jest też to, że pan nie słyszał o nikim kto by zgubił takie psy. Myślę, że porównanie do Mastifów Pirenejskich będzie dobrze wyglądać ogłoszeniu, którego treść w końcu dziś wieczorem, mam nadzieję, uda mi się napisać. Oprócz tego, pojawiła się jakaś nadzieja, ale nie mogę mówić, żeby nie zapeszyć. Quote
Tattoi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Gos- w azjatach jest duży rozstrzał, są różne typy, różne się rodzą w jednym miocie. To miksiury azjatów i kaukaza. Quote
Goś Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Dla dobra psic, sądzę, że w ogłoszeniach będzie lepiej wyglądało lepiej wszystko niż kaukaz. Bo one są jak przytulanki. Takie miśki pluszowe po prostu. Chociaż mają też silne poczucie terytorium i Nadja potrafi obszczekać, jeśli jej się coś nie podoba. Korzystając z tego, że mam znów kawałek internetu a także popychana świadomością, że jutro znów się widzę z dziewuchami, wrzucam zaraz zdjęcia z poprzedniego weekendu. Quote
Goś Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Nadja Nataszka Razem i bez człowieka (o co bardzo trudno, bo ilekroć próbowałam odejść na 2 kroki, żeby zrobić im zdjęcia na śniegu, ledwo przestawiałam aparat do oka, już przylegały mi do nóg;-)) Quote
Goś Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 I w swoich ulubionych pozycjach: I głaskane symultanicznie;-) Quote
Tattoi Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ale azjata nie brzmi już tak groźnie, a poza tym trzeba pamiętać, że one zaczną stróżować na swoim terenie i wtedy nowy właściciel będzie zdziwiony, że "pluszaki" pilnują czegoś więcej, niz tylko jego łazienki :x:D Quote
betinka24 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 nie no one są po prostu przepiękne ąz dech zapiera, jakbym miała gdzie to sama bym wzięła jednego takiego misia przytulaka. A na tym białym śniegu przepięknie się prezentują :-) Quote
Goś Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Zapraszam Was na nowy bazarek dla dziewczyn: http://www.dogomania.pl/threads/179811-Wilczy-bazar-rAE-cznie-malowane-pudeA-ka-i-podkA-adki-od-gos-do-28-02?p=14101166#post14101166 Motyw wilczy, bo początkowo miało to wspomóc wilczaka Szakala, ale liczę że i azjatkom przyniesie trochę wsparcia/ Pomoc w rozsyłaniu i podnoszeniu bardzo pożądana:-) Quote
bela51 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Dziewczyny sliczne !:loveu: Ale nie otwiera sie link do bazarku:razz: Quote
bela51 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 ANETTTA napisał(a):one są na DT ??? Sa w hoteliku u Megii w Serocku. Quote
megii1 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 ANETTTA napisał(a):one są na DT ??? Sa u nas:) Quote
beka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Megii pytałam tego pana, o którym ci wczoraj mwiłam. Niestety nie jest zainteresowany (ma małe dzieci) Quote
ANETTTA Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 mają ogłoszenia moze trzeba taki zmasowany atak !! Quote
Goś Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 No właśnie ogłoszeń jeszcze nie mają (moja wina, "rodzę" tekst od kilku dni). Zmasowany atak jak najbardziej wskazany. Dziś się z nimi widziałam i znów było mizianie. Po prostu laleczki - to najlepsze dla nich określenie. Sama słodycz. Spokojna, nienarzucająca się i urocza potrzeba bycia głaskanym zmaterializowana w postaci psa x 2. Quote
betinka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Takie wielkoludy a takie pieszczochy, wiecie ciągle się zastanawiam czemu ktoś sie ich pozbył :-( Quote
Goś Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 W końcu allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=921817329 Piszcie, jeśli macie jakieś uwagi. Quote
Goś Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 I wklejam jeszcze raz link do bazarku, po podobno nie działał: http://www.dogomania.pl/threads/179811-Wilczy-bazar-rAE-cznie-malowane-pudeA-ka-i-podkA-adki-od-gos-do-28-02 Quote
betinka24 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 jak dla mnie ogłoszenie jest super :-) Quote
Goś Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Może coś z niego będzie. Poproszę specjalistów o więcej ogłoszeń. A tymczasem - pomoc finansowa nadal potrzebna. Szukamy deklaracji, wsparcia jednorazowego, bazarków! Quote
Recommended Posts