Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 447
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

betinka24 napisał(a):
potrzebne sa rzeczy na bazarek i pioeniadze na wykup ich ze schroniska tzn jest to oplata za sterylke. ja deklaruje 50 zl.

W schronisku beda je sterylizowac:crazyeye::crazyeye::crazyeye:, mam nadzieje, ze jednak nie, przeciez one nie sa w stanie pozwalajacym na operacje.
Bede zagladac na watek, ale finansowo nie dam rady pomoc.

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
W schronisku beda je sterylizowac:crazyeye::crazyeye::crazyeye:, mam nadzieje, ze jednak nie, przeciez one nie sa w stanie pozwalajacym na operacje.
Bede zagladac na watek, ale finansowo nie dam rady pomoc.

Bez sterylki nie oddadzą:(

Posted

betinka24 napisał(a):
beda w biuze po sterylce nie ma sie co martwic

Ale nie o to chodzi gdzie beda, tylko chodzi o to, ze wycienczony organizm moze nie zniesc narkozy i moga byc komplikacje pooperacyjne, sterylka to jest powazny zabieg, a te sunki sa w ciezkim stanie.
Trzeba sporo czasu zeby je odkarmic, wykluczyc jakiekolwiek schorzenia, pewnie odrobaczyc i niewiadomo co jeszcze. Sterylka to jest ostatnia rzecz, ktorej one teraz potrzebuja.

Posted

Matko, uwielbiam azjaty.. Nawet bardziej niz kaukazy ;-) Czy są w ogóle jakieś deklaracje na sunie?

Zgadzam się z kają, że ze sterylka byłoby lepiej poczekać. To naprawdę jest poważna operacja i różnie psy ją znoszą, nawet te wypieszczone w domowych warunkach. W jakim wieku są suńki?

Posted

sonikowa, cieszę się że jesteś!
deklaracji na razie niet, ale... przecież trzeba być dobrej myśli, nie?:-)

Miałam dziś pojechać do schronu je zobaczyć, ale przez tę piękną pogodę straciłam poczucie czasu i łaziłam z Borsukiem, Lilu i Megulcem (która się beztrosko wprosiła) zamiast 2h to 3... Przez co przyjechałyśmy do schronu po 17 i już nie zostałam wpuszczona :(
Ale nic to. Postaram się być w tygodniu, bo wtedy być może będzie można je odbierać.

Zaraz przejrzę wątek i odpowiem na PW wszystkim, którzy zadeklarowali jakąkolwiek pomoc.
No i BARDZO DZIĘKUJĘ!

I jeśli możecie porozsyłać dalej wątek po swoich kontaktach, to będzie cudownie - bo deklaracje też by się przydały...

Posted

Jutro sobie wkleję. jestem bardzo krótko na dogo -- opiekunki do dziecka mają sesję, laptop na którym mogłam pisac karmiąc małego padł, i jeszcze mam awarię pieca - a zatem zaraz pokryje się szronem i cała nadzieją w Burinie, że nas swoim futrem ogrzeje ;-) Bardzo ładny bannerek i sunieczki cudne!

Posted

Jeśli one od 19 grudnia są w schronisku, to mogą być już w dobrej formie (fizycznej, o psychicznej nie mówię).
Gos- a ile kosztują te sterylki w Józefowie?

Posted

Dowiedzialam sie dzis, ze to schronisko w Jozefowie, jest delikatnie rzecz biorac prowadzone przez osobe uposledzona. Za adopcje psa bez sterylki liczy sobie 120zl, po sterylce wlasnie 170zl.

I jak tu sie dziwic, ze nie ma adopcji...? :(

Posted

I dobra wiadomość - dziewczyny dostaną jakieś pieniądze, a nawet deklaracje w spadku po mojej Rudzi. Tylko muszę usiąść i to ogarnąć na spokojnie, czyli dopiero wieczorem.