Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bela51']Trzymamy kciuki za Nerusia. Martwie się o niego...[/QUOTE]
Ja też się martwię :(
Najbardziej tym strajkiem głodowym. Skubnie odrobinkę czasami, ale je bardzo mało.
I taki się smutasek robi... wychodzi z kojca zrezygnowany, dopiero po chwili, na spacerku ozywa (czasami ze zdwojoną siłą)... a potem nie chce wracać do kojca. Jak tylko go zamknę to wyje przeraźliwie, skacze na siatkę i tymi cudnymi oczkami zdaje się mówić "nie odchodź..."

Ooooo!!!! I właśnie jak to pisałam telefon: "JUŻ JESTEŚMY"...
wiem, tajemniczo, ale lecę szybciutko.
Dam znać!!!!

Posted

Wróciłam...

Wczoraj miałam telefon, zadzwoniła miła Pani - chcieli przyjechać zobaczyć Nerusia. No i przyjechała rodzinka z Sonią...
Psiaki miały przejść test na akceptację...
Wyglądało to tak:

Posted

A skończyło się tak...

Po raz kolejny posłuchałam serca i zawierzyłam intuicji... Nero pojechał do lepszego życia (a ja ryczę :().
Zamieszka w domku z ogrodem pod Gorzowem. U rodzinki z dużym doświadczeniem (swego czasu mieli trzy haszczaki jednocześnie).
Pani Daria zobowiązała się zdawać relacje i podsyłać fotki.

Posted

Właśnie takiego domku dla Nerusia szukałam...
Mającego doświadczenie, warunki. Ludzi których nie przerazi wycie i skakanie... którzy Go pokochają.
Jeszcze czuję na ustach ten zimny nochal po pożegnalnym buziaku :(

Posted

Jejku Tajga jak się cieszę :multi::multi::multi: lepiej trafic nie mogl. Warto bylo czekac :)
A u nas na Pradze mloda huska sie wczoraj wyrwala ze smycza i jej szukaja :( a dopiero co po adopcji byla :(

Posted

Wiem Taygo, ze Ci smutno rozstać sie w cudnym Nero, ale sama pisałaś, ze ciasny kojec ... daleko od Twojego domu.... Teraz będzie szczęsliwy ! Ja bardzo sie ciesze !

Posted

Ważne, że nowi właściciele znają rasę, wiedzą czego się spodziewać. Nawet ucieczkowe skłonności nie są im straszne, ich Sonia też to ma :)

Posted

[quote name='ona03']Tayga skąd Ty te domki bierzesz ????? :lol:[/QUOTE]
Z wykopalisk chyba :)... bo właśnie dobry domek jest teraz tak trudny do zdobycia jak cenne wykopalisko :)
Widzisz... są jeszcze tacy ludzie jak Daria i jej rodzinka, którzy chcą przygarnąć taką bidę.
Oby więcej takich!!!!

Posted

Witam!
wlasnie mija 4 godzina gdy Nero jest z nami w nowym domku :)
naprawde radosny i zywy pies :D na podworku odrazu zaczal biegac z Sonia, choc raczej to ona go podgryza, a on ucieka(a ze ona gruba i bez ruchu ostatnio, to brak jej kondycji,ale szybko przy nim odzyska)

oczywiscie Nero potrafi tez uczyc - naprzyklad jesc snieg, co Sonia szybko podlapala i tez pojadla troche

no i przede wszystkim psa trzeba bylo wykapac:) , co nie bylo zbyt latwe, bo po poczatkowym sukcesie i spokoju, Nero zaczal wyc gdy zaczalem myc mu tylne nogi, tylek, czy ogon(akurat go, to prawie ruszyc nie moglem)
hehe, gdy skonczylismy i wyskoczyl z wanny, to odrazu mielismy caly dom mokry, a Nero? Nero mial miske jedzenia :

i w calej mokrej okazalosci:

Tak wiec psiak sie aklimatyzuje w nowym domku, a na początku widac bylo,ze jest przytłoczony tym miejscem - ale wiadomo wpierw sam, pozneij w malym kojcu,a teraz duzo ludzi, pies, dwa koty, rybki i duzo, duzo miejsca:)

ps, mial nic nie jesc? - je jak oszalaly, dzieki temu juz niedlugo bedzie wygladal conajmniej dobrze,a moze jak sonia mu pozwoli, i organizm sie przystosuje, to jak ona(puszysta beczka) :)

i na koniec kilka zdjec z odbioru i transportu psa do nowego domu(w aucie przez pierwsza godz spokojny, choc bardzo chcial do przodu, a na koniec, to juz wyl,ale to dlatego,ze sikac mu sie chcialo, bo po otwaricu drzwi odrazu zaatakowal drzweo ;P )

i jeszcze jedno, jest bardzo grzeczny, podczas kapieli tylko wyl,nic nie atakowal, czy cos, a co najważniejsze jak chce wyjść na dwór sie załatwić, to podchodzi pod drzwi i wyczekuje :)

i na koniec roznica pomiedzy "wypasionym" psem, a psem bez domu :(

ale to na pewno szybko się zmieni :)

teraz bawi sie piłką, a zazdrosna Sonia która nigdy sie nia nie bawiła chce mu zabrać:P

pozdrawiam:)

Posted

z góry przepraszam za offa
kochani zapraszam
na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami.
Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest

Posted

Dziękuję!!! Dziękuję!!!!!
Jesteście wspaniali!!! Jestem taka wzruszona, że trudno mo się wysłowić.
Uwielbiam Was!!!
Przesyłam buziaki dla całej rodzinki - z psiakami włącznie :)

Posted

ick... wpadłaś jak śliwka w...kanalizację. Nie opędzisz się. Wszystkie moje wątki będą obanerkowane przez Ciebie :) A na dniach nowy bazarek:eviltong:

Ale Neruś ma domek... cuuuudowny:loveu:

Posted

Suuuuuuuuuuuuper :) No to suńka teraz odzyska forme hihi. Moje sunie tak szleją razem na spacerach że nawet się specjalnie innymi psami nie interesuja, to sie nazywa samowystarczalne :) a co najważniejsze od kilku dni reaguja na gwizdek i przybiegaja galopem :crazyeye: po kielbaske oczywiscie :eviltong: ale to i tak u nich sukces ze hoho. Przepraszam Tayga ale tu takie dobre wiadomości ze tez musialam sie pochwalic ;) Mam nadzieje że beda dalsze relacje z domku.

Posted

Siemka wszystkim:)

dzis z rana Nero odwiedzil klinike weterynaryjna w celu malego przegladu:
- wazy 27,3kg (tyle samo co gruba sonia! a wiec jak przytyje to bedzie z niego potwor :D )
- dostal tablete na odrobaczenie
- przeciw wsciekliznie moze byc zaszczepiony dopiero jak przytyje
- odpchlony za 3 dni bedzie, bo wczoral bral kompiel, i jest jeszcze za wczesnie

a poza tym, to ma otrzymal nowa wlasna ksiazeczke i nakaz obserwacji przez najblizszy czas, aby sprawdzic czy sie dobrze rozwija i czy nie ma zadnych problemow z chodzeniem(teraz troche dziwnie chodzi, ale to pewnie przez oslabienie)
i kilka zdjec spokojnego psa:

a poza tym sie zmienia, juz jakby mniej widac zebra, choc to pewnie dlatego ze lubi duzo zjesc no i biega, jak sarna po sniegu, ale ma dzieki temu duzo zabawy:) no i dzis w nocy/nad ranem zrobil maly(choc naprawde duzy) prezent na wykladzinie:P

pozdrawiam:)