Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na 99 niestety nie

piesek jest "czyjs" i z chodzenia z nim po podworku wiemy,ze ma pana, gdzy kilka os mowilo,ze nie raz go widzialo(choc na osiedlu jest troche huskych).

czekamy teraz, wywiesilismy pierwsza kartke ze zdjeciem,ze znalezlismy go i wisi jzu w jednym sklepie osiedlowym, jutro bedzie w wiecej miejsc.

Posted

Nero jutro ma wizytę u lekarza. Nie ma ataków, jest wesoły, chyba zadowolony (bo nie płacze) i podejmuje próby zostania przewodnikiem "stada". Niestety ma pecha, bo Sonia nie da sobie odebrać przewodnictwa. Jest już ufny i w końcu chętnie przebywa w naszym towarzystwie oczekując pieszczot.

Posted

wczoraj rozpoczelismy okres grillowania, niestety - albo stety, Nero ma to "gdzies" :P

wsumie to on najbardziej lubi .... nic nie robic :)

poza tym sie juz napewno pokochali z sonia, i nawet razem spia.... no chyba,ze zachce mu sie zabawiac

poza tym pieski sobie razem zyja, sonia je za dwoje, bo co spadnie Nerowi, to Sonia zaraz zjada :P
na dodatek jak Nero zaczyna szybko biec, to gruba wie,ze nie ma co biec, bo itak go nei dogoni, wiec Nero sam biega chwile i pozniej dalej sie gryza:)

i jeszcze troche Nera

Posted

Rewelacja!!!!!
Serce mi rośnie jak takie fotki ogladam :)
Nero rozkoszny jak zawsze... niech poprawia Soni kondycję i figurę :)
Jesteście wspaniali!!!

Posted

Mijają cztery tygodnie odkąd Nero jest z nami. Widać nareszcie, że nam zaufał. Wie, że ma swoją wolność, ale także wie, że musi podporządkować się ustalonym zasadom. Całe szczęście, że nie ma ataków. Może były spowodowane stresem wynikającym ze zmiany warunków? Żal mi, że musi brać ciągle leki. Może nie musi ich brać? Jak o tym się dowiedzieć? Bierze od początku najmniejszą dawkę.

Posted

Jak ten czas szybko leci... prawie miesiąc, a mi się ciężko z banerkiem w podpisie rozstać. Nero chwycił mnie za serce jak żaden pies nigdy wcześniej.
Znacie się na rasie, więc rozumiecie zachowanie Nerusia. Bardzo się cieszę, ze się zadomowił.
A o leki chyba najlepiej spytać weta. Wiem, że po jakimś czasie można je odstawić, ale nie wiem po jakim.
Przesyłam Wam gorące pozdrowienia, a dla Soni i Nera buziaki w nochale :)

• 3 weeks later...
Posted

nero ma juz swoj portret od jendego z najlepszych poznanskich malarzy:

poza tym to pies na medal:)
i uwielbia zabawe - jak nie ma pilki, to zawsze mozna wziac kawalek palety :

aha, pieski dostaly nowe szelki i choc nie chca, to beda musialy sie przyzwyczaic i w nich chodzic:P

ps sonia itak woli swoje ulubione zajecie, a nie zabawe:

pozdr:)

Posted

Dziękuję:loveu:

To niezmierne szczęście spotkać na swojej drodze takich ludzi jak Wy:loveu:
Nero znalazł taki dom, o jakim dla niego marzyłam! Co ja gadam... nie śmiałam nawet marzyć o czymś tak wspaniałym.

Cudnowne fotki! Widzieć szczęśliwe psy - bezcenne :)
A Sonia zupełnie normalna, moja Nala ma tak samo :)

• 7 months later...
Posted

NERO jest tatusiem trzech ślicznych i zdrowych psiaczków (2 suczki i jeden piesek, który ma nowy dom u znajomych). Opiekuje się nimi jak na wzorowego tatę przystało. Sam NERO musi brać leki ale nie ma dzięki temu ataków. Jest pod stałą kontrolą
lekarza. :lol:

Posted

Boimy się, ale szczeniaczki są pod kontrolą lekarza. Te szczenięta to wpadka, gdy nie udało się jeden dzień przypilnować pary. Pytaliśmy o opinię lekarza, który stwierdził, że szczenięta nie muszą być chore, bo u Nera prawdopodobnie padaczka jest pourazowa, a ponadto Husky są rasą podatną na padaczkę. Zdjęcia dodamy może jutro. Nero jest kapryśny i wciąż musimy przyzwyczajać go do "miejsca w stadzie". Jednak ojcem jest wspaniałym. Pozdrawiam.:lol:

Posted

Już się martwiłam, że to było celowe...
Może warto wykastrować psiaka? Nie dość, ze powinien mu się polepszyć charakter, to nie będzie kolejnych "wpadek".