Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

Boże, jestem załamana:placz: Pałek miała kolejny atak, a ma średnie na jeża wyniki wątroby... więc lepiej, żeby jak najdłużej nie podawac leków przeciwpadaczkowych:shake: Ale najgorsze, że wczoraj przeglądałam mu zębole (myję, ale co jakieś miesiąc- dwa robię dodatkowe doczyszczanie) i odkryłam jakąś narośl:eek2: takie coś, nieforemne, nie jak krosta, tylko raczej jak... wodorost? no w różne strony się rozgałęzia... Nieduże, może z 1/2 cm max, ale dwa miesiące temu tego nie było... Zaraz lece do weta, uprę się przy badaniu histopatologicznym, tylko nie wiem, jak to można usunąć- czy da się w miejscowym znieczuleniu? Na narkozę się nie zgodzę, bo PAłek ma 13 lat, padaczkę i miał kłopoty z serduszkiem...:-( A jak wyjdzie coś złego? Kurde, nie mogę, nie przeżyję, jeśli jeszcze akurat Jemu coś sie stanie...:-( BOJĘ SIĘ!!!!!!

Posted

Dzięki!!! Trzymajcie z całej siły...:-(

PS.Gołąb wrócił... Po prostu wmaszerował bezczelnie do sklepu cioci, wlazł pod krzesło i zażądał żarcia:crazyeye: Niestety, coś musiało go niemiłego spotkać po drodze, bo ma spuchniete skrzydło w stawie... No i chyba postanowił udać się po pomoc tam, gdzie ostatnio mu pomogli, spryciul jeden. Tak więc jego też czeka wizyta u weta... Szpital, kurna, normalny szpital!!!!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Dzięki!!! Trzymajcie z całej siły...:-(

PS.Gołąb wrócił... Po prostu wmaszerował bezczelnie do sklepu cioci, wlazł pod krzesło i zażądał żarcia:crazyeye: Niestety, coś musiało go niemiłego spotkać po drodze, bo ma spuchniete skrzydło w stawie... No i chyba postanowił udać się po pomoc tam, gdzie ostatnio mu pomogli, spryciul jeden. Tak więc jego też czeka wizyta u weta... Szpital, kurna, normalny szpital!!!!

Ulv trzymaj się dzielnie. Oby już skończyły się te niemiłe niespodzianki.

Posted

loozerka napisał(a):
Trzymajcie sie tam, i niech choc jedno zdrowe zostanie, zeby mogło za pielęgniarkę dla pozostałych robic...
może Aksa ;)?

Ulv otwórz okno i wyrzuć te plagi egipskie na ulice, Wam nie potrzeba takich atrakcji.
Ciekawe jak tam zwiezrzyniec domowy się miewa?

Posted

No i nie było dziś sterylki, z różnych wzgledów przełożona na przyszły tydzień:roll:
Pałek ma nadziąślaka, wet mówi, żeby usunąć szybko, bo może zezłośliwieć:-( więc, chociaż umieram z nerwów, we wtorek, albo w środę zabieram małego na zabieg... W dodatku Aldona dzwoniła, że ze skórą Kongi się pogorszyło i chyba też musi do lekarza:-( Katastrofa!!!!

Posted

Ehh.. bedzie dobrze, Amy też miała coś na wardze, ale takie luźne to było, takie jakby kalafiorniak -taki jak u ludzi.. miała mieć to usuwane, ale naszczęście to coś nie dożyło zabiegu ;) Amy sama się tego pozbyła.. tylko nie wiem jak ? Magda mam sprawe do obgadnia.. wejdz na gg !

Posted

Ulv, ja swoją Melcię leczyłam róznościami na padaczkę(typowymi) i niestety ataki były mimo leków(ataki z bardzo głeboką utrata przytomności...) Pomogły mi dopiero homeopaty.Naprawdę zadziałały.Podawałam Melci Spascuprell z Heela.Może spróbuj z Pałkiem :roll:

Posted

Ulv Pałek dzielny chłopak, będzie dobrze innej opcji poprostu nie ma.
Tylko bidna Ulv się będzie zadręczać:-(
Ciotka trzymaj się mocno, a wszystko będzie dobrze - no to Ulv ma mały szpitalik w domu + gołąbek na podleczeniu.

Posted

Jeszcze nie wiem, na razie jutro jadę z Agą po szczylki;) gg mi zdechło...

Moje łobuzy znów szaleją:mad: Ściągnęły worek z karmą i wtrąbiły dobrze ponad KILOGRAM suchej Puriny:angryy: W związku z tym Pałek stęka, że go brzuch boli, a Aksa ma megasr...ę:angryy: Chyba ją normalnie zostawię w wannie na noc...
Poza tym były na spacerze w okolicach Niskich Łąk. KrA bardzo zainteresowały dziury uczynioene przez poszukiwaczy skarbów... Przynosiła baaardzo ciekawe łupy- a to cegłę, a to butelkę, szczególnie zaś jej się spodobał spory fragment zabytkowej, porcelanowej umywalki w kwiatki... W końcu dała się przekonać i do domu wróciła zaledwie z grubym, lanym, szklanym kielichem z ubitą nogą:eviltong:

Posted

ulvhedinn napisał(a):

Moje łobuzy znów szaleją:mad: Ściągnęły worek z karmą i wtrąbiły dobrze ponad KILOGRAM suchej Puriny:angryy: W związku z tym Pałek stęka, że go brzuch boli, a Aksa ma megasr...ę:angryy: Chyba ją normalnie zostawię w wannie na noc...
Poza tym były na spacerze w okolicach Niskich Łąk. KrA bardzo zainteresowały dziury uczynioene przez poszukiwaczy skarbów... Przynosiła baaardzo ciekawe łupy- a to cegłę, a to butelkę, szczególnie zaś jej się spodobał spory fragment zabytkowej, porcelanowej umywalki w kwiatki... W końcu dała się przekonać i do domu wróciła zaledwie z grubym, lanym, szklanym kielichem z ubitą nogą:eviltong:

Ulv zamiast lodówki i szafek trzeba Wam chybaj sejf zafundować, bo inaczej towarzystwo, zeżre wszystko co się da;)

Posted

ulvhedinn napisał(a):

Po jakie szczylki ? Ja jestem chora i nie dam rady go wyciągnąć, a Tanitka chce go zabrać do wawy, bo on wiekowy, a wielkowe sama wiesz jak kończą :(

Posted

No... w tej chwili w mojej kuchni śpi 5 smarkaczy:evil_lol: Na szczęście pojada wieczorem do Niemiec (mam nadzieję!!!), więc to przejściowe, ale aktualnie mój stan posiadania wynosi 7 psów + kot+ królik + gołąb:diabloti:

Posted

Korenia napisał(a):
Wstaw foty bulW!!

Ulv daj foty kruszynek :modla: Aksice i Pałka też, gołąbka nie bedziemy straszyć, ale może kocio i królik lubi pozować?

Posted

ALE CUDAKI :loveu: A jak reagują rezydenci??
Ulv wklejam zdjęcie mojego znajdki, któremu udało się znaleźć w zeszłym tygodniu dom. 6 miesięczny szczeniak wywalony z auta, po tygodniu u mnie WARIAT. Jakoś przypomina mi się stare zdjęcie Aksy - ma ten sam wyraz pyska i też lubi zjadać maskotki :diabloti: