yewcia1 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 U Aksicy dziura w skarpecie:-( Pomyślę o bazarku( może uda się dziś z kaską krucho mnie w tej chwili PUP sponsoruje:-( ) Quote
Monia70 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Ulv, stadko jest superaśne!!!!!!:lol: :lol: :lol: Na AFN kapkę grosika coby załatac dziureczkę. Quote
ulvhedinn Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Boże, jestem załamana:placz: Pałek miała kolejny atak, a ma średnie na jeża wyniki wątroby... więc lepiej, żeby jak najdłużej nie podawac leków przeciwpadaczkowych:shake: Ale najgorsze, że wczoraj przeglądałam mu zębole (myję, ale co jakieś miesiąc- dwa robię dodatkowe doczyszczanie) i odkryłam jakąś narośl:eek2: takie coś, nieforemne, nie jak krosta, tylko raczej jak... wodorost? no w różne strony się rozgałęzia... Nieduże, może z 1/2 cm max, ale dwa miesiące temu tego nie było... Zaraz lece do weta, uprę się przy badaniu histopatologicznym, tylko nie wiem, jak to można usunąć- czy da się w miejscowym znieczuleniu? Na narkozę się nie zgodzę, bo PAłek ma 13 lat, padaczkę i miał kłopoty z serduszkiem...:-( A jak wyjdzie coś złego? Kurde, nie mogę, nie przeżyję, jeśli jeszcze akurat Jemu coś sie stanie...:-( BOJĘ SIĘ!!!!!! Quote
fona Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ulv, trzymam kciuki, zeby to byly tylko Twoje leki, zeby wet je rozwial i Pałek czuł się wspaniale. Mocno kciuki trzymam! Quote
ulvhedinn Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Dzięki!!! Trzymajcie z całej siły...:-( PS.Gołąb wrócił... Po prostu wmaszerował bezczelnie do sklepu cioci, wlazł pod krzesło i zażądał żarcia:crazyeye: Niestety, coś musiało go niemiłego spotkać po drodze, bo ma spuchniete skrzydło w stawie... No i chyba postanowił udać się po pomoc tam, gdzie ostatnio mu pomogli, spryciul jeden. Tak więc jego też czeka wizyta u weta... Szpital, kurna, normalny szpital!!!! Quote
yewcia1 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 ulvhedinn napisał(a):Dzięki!!! Trzymajcie z całej siły...:-( PS.Gołąb wrócił... Po prostu wmaszerował bezczelnie do sklepu cioci, wlazł pod krzesło i zażądał żarcia:crazyeye: Niestety, coś musiało go niemiłego spotkać po drodze, bo ma spuchniete skrzydło w stawie... No i chyba postanowił udać się po pomoc tam, gdzie ostatnio mu pomogli, spryciul jeden. Tak więc jego też czeka wizyta u weta... Szpital, kurna, normalny szpital!!!! Ulv trzymaj się dzielnie. Oby już skończyły się te niemiłe niespodzianki. Quote
loozerka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Trzymajcie sie tam, i niech choc jedno zdrowe zostanie, zeby mogło za pielęgniarkę dla pozostałych robic... może Aksa ;)? Quote
yewcia1 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 loozerka napisał(a):Trzymajcie sie tam, i niech choc jedno zdrowe zostanie, zeby mogło za pielęgniarkę dla pozostałych robic... może Aksa ;)? Ulv otwórz okno i wyrzuć te plagi egipskie na ulice, Wam nie potrzeba takich atrakcji. Ciekawe jak tam zwiezrzyniec domowy się miewa? Quote
Seaside Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 A jak y tzmczasem dla Aksy zglosil sie ktos? Quote
ulvhedinn Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 No i nie było dziś sterylki, z różnych wzgledów przełożona na przyszły tydzień:roll: Pałek ma nadziąślaka, wet mówi, żeby usunąć szybko, bo może zezłośliwieć:-( więc, chociaż umieram z nerwów, we wtorek, albo w środę zabieram małego na zabieg... W dodatku Aldona dzwoniła, że ze skórą Kongi się pogorszyło i chyba też musi do lekarza:-( Katastrofa!!!! Quote
Korenia Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ehh.. bedzie dobrze, Amy też miała coś na wardze, ale takie luźne to było, takie jakby kalafiorniak -taki jak u ludzi.. miała mieć to usuwane, ale naszczęście to coś nie dożyło zabiegu ;) Amy sama się tego pozbyła.. tylko nie wiem jak ? Magda mam sprawe do obgadnia.. wejdz na gg ! Quote
Monia70 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ulv, ja swoją Melcię leczyłam róznościami na padaczkę(typowymi) i niestety ataki były mimo leków(ataki z bardzo głeboką utrata przytomności...) Pomogły mi dopiero homeopaty.Naprawdę zadziałały.Podawałam Melci Spascuprell z Heela.Może spróbuj z Pałkiem :roll: Quote
yewcia1 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ulv Pałek dzielny chłopak, będzie dobrze innej opcji poprostu nie ma. Tylko bidna Ulv się będzie zadręczać:-( Ciotka trzymaj się mocno, a wszystko będzie dobrze - no to Ulv ma mały szpitalik w domu + gołąbek na podleczeniu. Quote
justynavege Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 ulv trzymam kciuki co by wszystko było dobrze Quote
BeataSabra Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Zaglądnijcie tutaj stworzenie szuka domu a jednocześnie może pomoc psiakom ULV : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2768880#post2768880 Quote
Korenia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ulv dalabys rade w czwartek może środę wyciągnąć psiaka ze schro i przekazać go na transport do wawy ? Quote
ulvhedinn Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Jeszcze nie wiem, na razie jutro jadę z Agą po szczylki;) gg mi zdechło... Moje łobuzy znów szaleją:mad: Ściągnęły worek z karmą i wtrąbiły dobrze ponad KILOGRAM suchej Puriny:angryy: W związku z tym Pałek stęka, że go brzuch boli, a Aksa ma megasr...ę:angryy: Chyba ją normalnie zostawię w wannie na noc... Poza tym były na spacerze w okolicach Niskich Łąk. KrA bardzo zainteresowały dziury uczynioene przez poszukiwaczy skarbów... Przynosiła baaardzo ciekawe łupy- a to cegłę, a to butelkę, szczególnie zaś jej się spodobał spory fragment zabytkowej, porcelanowej umywalki w kwiatki... W końcu dała się przekonać i do domu wróciła zaledwie z grubym, lanym, szklanym kielichem z ubitą nogą:eviltong: Quote
yewcia1 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 ulvhedinn napisał(a):Jeszcze nie wiem, na razie jutro jadę z Agą po szczylki;) gg mi zdechło... Moje łobuzy znów szaleją:mad: Ściągnęły worek z karmą i wtrąbiły dobrze ponad KILOGRAM suchej Puriny:angryy: W związku z tym Pałek stęka, że go brzuch boli, a Aksa ma megasr...ę:angryy: Chyba ją normalnie zostawię w wannie na noc... Poza tym były na spacerze w okolicach Niskich Łąk. KrA bardzo zainteresowały dziury uczynioene przez poszukiwaczy skarbów... Przynosiła baaardzo ciekawe łupy- a to cegłę, a to butelkę, szczególnie zaś jej się spodobał spory fragment zabytkowej, porcelanowej umywalki w kwiatki... W końcu dała się przekonać i do domu wróciła zaledwie z grubym, lanym, szklanym kielichem z ubitą nogą:eviltong: Ulv zamiast lodówki i szafek trzeba Wam chybaj sejf zafundować, bo inaczej towarzystwo, zeżre wszystko co się da;) Quote
Korenia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 ulvhedinn napisał(a):Jeszcze nie wiem, na razie jutro jadę z Agą po szczylki;) gg mi zdechło... Po jakie szczylki ? Ja jestem chora i nie dam rady go wyciągnąć, a Tanitka chce go zabrać do wawy, bo on wiekowy, a wielkowe sama wiesz jak kończą :( Quote
ulvhedinn Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 No... w tej chwili w mojej kuchni śpi 5 smarkaczy:evil_lol: Na szczęście pojada wieczorem do Niemiec (mam nadzieję!!!), więc to przejściowe, ale aktualnie mój stan posiadania wynosi 7 psów + kot+ królik + gołąb:diabloti: Quote
yewcia1 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Korenia napisał(a):Wstaw foty bulW!! Ulv daj foty kruszynek :modla: Aksice i Pałka też, gołąbka nie bedziemy straszyć, ale może kocio i królik lubi pozować? Quote
ulvhedinn Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Całe towarzystwo... Jina jr. Bilbo jr. Pałek jr...:loveu: podobny, nie? Pumka Tiger Imiona oczywiście są "robocze":eviltong: Quote
Seaside Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 ALE CUDAKI :loveu: A jak reagują rezydenci?? Ulv wklejam zdjęcie mojego znajdki, któremu udało się znaleźć w zeszłym tygodniu dom. 6 miesięczny szczeniak wywalony z auta, po tygodniu u mnie WARIAT. Jakoś przypomina mi się stare zdjęcie Aksy - ma ten sam wyraz pyska i też lubi zjadać maskotki :diabloti: Quote
julqa Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Ulv super masz teraz sfore:loveu: nie to,zeby was sporo bylo, ale,zeby jeszcze goląb;) cudne szczeniorki:loveu: Quote
Recommended Posts