LALUNA Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 ulvhedinn napisał(a):Aksa chyba nie zna pojęcia "wolniejsze tempo" ;) A w ogóle to do tego zupełnie nie wiem jak się zabrać:roll: No własnie w tym jest cały kunszt ze układać ślad po którym pies ma isć, albo rewirować, można tak to przygotować ze pies aby nie zgubić śladu będzie musiał iść wolniej i sam będzie to sobie regulować. Mozesz mu ułozyć starszy slad, albo isć łagodnymi zakolami i potem pies będzie musiał iść tą trasą którą wyznaczysz. A jak pokluczysz sobie i mu namieszasz to wtedy bedzie musiał sie trochę nabiegać i pomyśleć aby odnalazł. A slad można zrobić nawet ze dwa km. Do klubu do nas przyjechała kiedyś M. Kuncewicz ze swoja hovka. Ułożyła rano ślad a po południu przyjechała na tor i suka musiała dwie polany przejśc aby znaleźć rózne zguby. Mozna ułozyc ślad na wiele wariantów. A przy okazji Mraia zbiera chętnych w lecie na jakieś seminarium z zawodami;) Kto wie moze, miałabyś dyscyplinę sportowa która byś mogła uprawiać z Aksa:lol: Quote
ulvhedinn Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 A wiesz, pomysł niegłupi:razz: bo ta diablica musi mieć zajęcie, inaczej świruje... a tu zajęcie i dla ciała i dla głowy;) Spadł właśnie śnieg i dzieciaki miały taka piękną śnieżną głupawkę, aż miło. Aż dziwne, jak sie patrzy na nie, kiedy szaleją- przecież to 13-latek i inwalidka- no po prostu sama radość!!! Chociaż trochę mnie boli, że nie ma Misi- ona tak kochała śnieg, turlała się w nim i łapała w pychol...:-( KrA pokazała dziś że ma już dość głupich ludzi. Łaziliśmy nad fosą i oczywiście nie było jak zawsze człowieka, który by się na Aksę nie wygapił... A ona chyba nie lubi nachałów, poza tym wie, kiedy ktoś mówi o niej i w jakim tonie. A już wyśmiewania to nie cierpi!!! I właśnie dziś jakieś dwie pannice, nie dość, że się rechotały jak durne (no strasznie śmieszne- pies inwalida:mad: ), to jeszcze rzuciły kilka naprawdę niemiłych komentarzy, na tyle głośno, żebym je usłyszała... i dalej chichoczą. Aks, wyraźnie zirytowana, popatrzyła na mnie, a jak kiwnęłam głową (nic nie mówiąc!) odwróciła się do dziouch i ..."powiedziała" im co o tym sądzi:evil_lol: bardzo dobitnie powiedziała:evil_lol: Rany jakie miały głupie miny:evil_lol: I to było takie szczekanie nie jak u rozzłoszczonego atakującego psa, tylko takie "zwymyślanie", normalnie im nawrzucała:eviltong: Quote
Patia Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Właśnie dostałm list od Roberta , który na swojej stronie poświęconej suczce Sabince , która też porusza się na wózku , umiescił link do wątku Aksy i Oskarka.Dziękujemy bardzo!:loveu: http://www.sabina.studioonline.pl/linki.htm Quote
yewcia1 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Co za wredne babska - ale masa ludzi jest co ma pół mózgu,a może mniej. Bardzo "zabawny widok pies na wózku" - głupie buraczanki bez serca i tyle. Dobrze, ze Aksica umie się odszczekać:lol: Quote
fona Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ulv, kilka dni u Was nie bylam i ile radosci mam teraz :) zaliczylam kilka odcinków mojego ulubionego serialu i nastrój o razu lepszy Quote
ulvhedinn Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Patia napisał(a):Właśnie dostałm list od Roberta , który na swojej stronie poświęconej suczce Sabince , która też porusza się na wózku , umiescił link do wątku Aksy i Oskarka.Dziękujemy bardzo!:loveu: http://www.sabina.studioonline.pl/linki.htm A kiedy Państwo Sabinki sie zarejestrują na dogo? A może już są?:cool3: Przyznam, ze chetnie bym pogadała, bo kazda wymiana doświadczeń może sie przydać... I może... może.. kiedyś zorganizujemy zlot wózkowców? Wyobrażacie sobie takie stadko psów kółkowych??:evil_lol: Quote
yewcia1 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 ulvhedinn napisał(a):A kiedy Państwo Sabinki sie zarejestrują na dogo? A może już są?:cool3: Przyznam, ze chetnie bym pogadała, bo kazda wymiana doświadczeń może sie przydać... I może... może.. kiedyś zorganizujemy zlot wózkowców? Wyobrażacie sobie takie stadko psów kółkowych??:evil_lol: Rajd wózkowców:lol: Quote
ulvhedinn Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Cieszcie się Aksą, póki się da, bo ja ją jak nic zamorduję!!!:mad: :mad: :mad: Ta .... zgryzła linoleum, pożarła ziarno dla gołębia, oczywiście mnóstwo wysypała, rozgryzła wapienko królika, podarła dwie reklamówki, jedno pudełko i gazety... wywaliła naczynie z kamieniami, a najgorsze, że pogryzła zapięcie od mojej NOWEJ saszetki na treningi, bo nie mogła sobie piłki wyjąć!!!!!:angryy: Quote
yewcia1 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ulv ale masz małpiszona w domu, a tak niewinnie wygląda. Jej to chyba wszystko do główki przychodzi z tego powodu, że się dziewczyna nudzi i energii ma za dużo. Quote
ulvhedinn Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Moje paszcze zgłupły kompletnie i świrują w śniegu... ...coś ze śniegu sie wynurza... Quote
LALUNA Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 ULv teraz to ty Aksie jakieś sanie powinnaś zmontować:lol: Quote
ulvhedinn Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Eee.. wystarczy kółka na płozy zamienić:evil_lol: Ciąg dalszy w rozmiarze przepisowym... Quote
fona Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Pałek pobił rekord świata! Obłedne masz te psy ;) Quote
yewcia1 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Widzę, że panna Aksa dewastator - wszędzie wszytko podgryza. Moja sucz przynosiła patyki do domu przez długi czas a ja zbierałam wióry, Aksica pewnie też do domciu zabrałaby gałązkę:lol: Quote
Korenia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Ja dałam ubranko dla Pałka a on nie nosi :mad: To moze przekazesz jakiemys zmarzluchowi- ja mam chetna. Quote
ulvhedinn Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Oj zaraz będzie nosił bo wczoraj zmarzł biedactwo... A kochana KrAksica właśnie roz.... wózek ZNÓW!!!! Tym razem pękła pręt od "dyszla"...:angryy: Quote
fona Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 fona napisał(a):Pałek pobił rekord świata! Obłedne masz te psy ;) O, nawet Pałek jest podlinkowany :evil_lol: . Oszalec mozna z tym :angryy: Quote
BeataSabra Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 ulvhedinn napisał(a):Cieszcie się Aksą, póki się da, bo ja ją jak nic zamorduję!!!:mad: :mad: :mad: Ta .... zgryzła linoleum, pożarła ziarno dla gołębia, oczywiście mnóstwo wysypała, rozgryzła wapienko królika, podarła dwie reklamówki, jedno pudełko i gazety... wywaliła naczynie z kamieniami, a najgorsze, że pogryzła zapięcie od mojej NOWEJ saszetki na treningi, bo nie mogła sobie piłki wyjąć!!!!!:angryy: Hmmmmmmm a może opisujesz moją Sabrę :lol: :lol: ;) ;) Ona takie numery wycina pozdrawiam Jak mnie Sabra wkurzyy bo coś zniszczy to jej mówie:"Sabra uśpie Cię wypcham i postawie na kominku" - tylko kominka brak :diabloti: Quote
LALUNA Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 O, nawet Pałek jest podlinkowany :evil_lol: . Oszalec mozna z tym :angryy: Moje posty też chceli podlinkować, ale się im nie dałam. Piszę bez polskich liter:evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Pałka to nawet sensownie podlinkowali:diabloti: Słuchajcie!!! Aksa mi się sklonowała... Dwoi mi sie w oczach? ...daj piłecke!!! Czarne tyłeczki... Dwie na jednego?? Ratuj sie kto może!!!! Quote
fona Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Faktiko! A Konga juz ok i na dwiescie procent zostaje? Quote
ulvhedinn Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Jeszcze ucholki sie leczą... Poza tym zostaje:evil_lol: no może na 199%, zawsze tfu tfu coś się może zdarzyć, prawda? Quote
justynavege Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 ulvhedinn napisał(a):Pałka to nawet sensownie podlinkowali:diabloti: Słuchajcie!!! Aksa mi się sklonowała... Dwoi mi sie w oczach? ...daj piłecke!!! Czarne tyłeczki... Dwie na jednego?? Ratuj sie kto może!!!! ulv :crazyeye: o rety............ Quote
Seaside Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Ale jaja - aż czarno na tych zdjęciach :evil_lol: Quote
Recommended Posts