Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Aksa chyba nie zna pojęcia "wolniejsze tempo" ;)
A w ogóle to do tego zupełnie nie wiem jak się zabrać:roll:

No własnie w tym jest cały kunszt ze układać ślad po którym pies ma isć, albo rewirować, można tak to przygotować ze pies aby nie zgubić śladu będzie musiał iść wolniej i sam będzie to sobie regulować. Mozesz mu ułozyć starszy slad, albo isć łagodnymi zakolami i potem pies będzie musiał iść tą trasą którą wyznaczysz. A jak pokluczysz sobie i mu namieszasz to wtedy bedzie musiał sie trochę nabiegać i pomyśleć aby odnalazł.
A slad można zrobić nawet ze dwa km. Do klubu do nas przyjechała kiedyś M. Kuncewicz ze swoja hovka. Ułożyła rano ślad a po południu przyjechała na tor i suka musiała dwie polany przejśc aby znaleźć rózne zguby. Mozna ułozyc ślad na wiele wariantów. A przy okazji Mraia zbiera chętnych w lecie na jakieś seminarium z zawodami;) Kto wie moze, miałabyś dyscyplinę sportowa która byś mogła uprawiać z Aksa:lol:

Posted

A wiesz, pomysł niegłupi:razz: bo ta diablica musi mieć zajęcie, inaczej świruje... a tu zajęcie i dla ciała i dla głowy;)
Spadł właśnie śnieg i dzieciaki miały taka piękną śnieżną głupawkę, aż miło. Aż dziwne, jak sie patrzy na nie, kiedy szaleją- przecież to 13-latek i inwalidka- no po prostu sama radość!!! Chociaż trochę mnie boli, że nie ma Misi- ona tak kochała śnieg, turlała się w nim i łapała w pychol...:-(

KrA pokazała dziś że ma już dość głupich ludzi. Łaziliśmy nad fosą i oczywiście nie było jak zawsze człowieka, który by się na Aksę nie wygapił... A ona chyba nie lubi nachałów, poza tym wie, kiedy ktoś mówi o niej i w jakim tonie. A już wyśmiewania to nie cierpi!!! I właśnie dziś jakieś dwie pannice, nie dość, że się rechotały jak durne (no strasznie śmieszne- pies inwalida:mad: ), to jeszcze rzuciły kilka naprawdę niemiłych komentarzy, na tyle głośno, żebym je usłyszała... i dalej chichoczą. Aks, wyraźnie zirytowana, popatrzyła na mnie, a jak kiwnęłam głową (nic nie mówiąc!) odwróciła się do dziouch i ..."powiedziała" im co o tym sądzi:evil_lol: bardzo dobitnie powiedziała:evil_lol: Rany jakie miały głupie miny:evil_lol:
I to było takie szczekanie nie jak u rozzłoszczonego atakującego psa, tylko takie "zwymyślanie", normalnie im nawrzucała:eviltong:

Posted

Co za wredne babska - ale masa ludzi jest co ma pół mózgu,a może mniej.
Bardzo "zabawny widok pies na wózku" - głupie buraczanki bez serca i tyle.
Dobrze, ze Aksica umie się odszczekać:lol:

Posted

Patia napisał(a):
Właśnie dostałm list od Roberta , który na swojej stronie poświęconej suczce Sabince , która też porusza się na wózku , umiescił link do wątku Aksy i Oskarka.Dziękujemy bardzo!:loveu:
http://www.sabina.studioonline.pl/linki.htm

A kiedy Państwo Sabinki sie zarejestrują na dogo? A może już są?:cool3:
Przyznam, ze chetnie bym pogadała, bo kazda wymiana doświadczeń może sie przydać... I może... może.. kiedyś zorganizujemy zlot wózkowców? Wyobrażacie sobie takie stadko psów kółkowych??:evil_lol:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
A kiedy Państwo Sabinki sie zarejestrują na dogo? A może już są?:cool3:
Przyznam, ze chetnie bym pogadała, bo kazda wymiana doświadczeń może sie przydać... I może... może.. kiedyś zorganizujemy zlot wózkowców? Wyobrażacie sobie takie stadko psów kółkowych??:evil_lol:

Rajd wózkowców:lol:

Posted

Cieszcie się Aksą, póki się da, bo ja ją jak nic zamorduję!!!:mad: :mad: :mad:
Ta .... zgryzła linoleum, pożarła ziarno dla gołębia, oczywiście mnóstwo wysypała, rozgryzła wapienko królika, podarła dwie reklamówki, jedno pudełko i gazety... wywaliła naczynie z kamieniami, a najgorsze, że pogryzła zapięcie od mojej NOWEJ saszetki na treningi, bo nie mogła sobie piłki wyjąć!!!!!:angryy:

Posted

Ulv ale masz małpiszona w domu, a tak niewinnie wygląda.
Jej to chyba wszystko do główki przychodzi z tego powodu, że się dziewczyna nudzi i energii ma za dużo.

Posted

Widzę, że panna Aksa dewastator - wszędzie wszytko podgryza.
Moja sucz przynosiła patyki do domu przez długi czas a ja zbierałam wióry, Aksica pewnie też do domciu zabrałaby gałązkę:lol:

Posted

fona napisał(a):
Pałek pobił rekord świata! Obłedne masz te psy ;)

O, nawet Pałek jest podlinkowany :evil_lol: . Oszalec mozna z tym :angryy:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Cieszcie się Aksą, póki się da, bo ja ją jak nic zamorduję!!!:mad: :mad: :mad:
Ta .... zgryzła linoleum, pożarła ziarno dla gołębia, oczywiście mnóstwo wysypała, rozgryzła wapienko królika, podarła dwie reklamówki, jedno pudełko i gazety... wywaliła naczynie z kamieniami, a najgorsze, że pogryzła zapięcie od mojej NOWEJ saszetki na treningi, bo nie mogła sobie piłki wyjąć!!!!!:angryy:

Hmmmmmmm a może opisujesz moją Sabrę :lol: :lol: ;) ;)
Ona takie numery wycina pozdrawiam

Jak mnie Sabra wkurzyy bo coś zniszczy to jej mówie:"Sabra uśpie Cię wypcham i postawie na kominku" - tylko kominka brak :diabloti:

Posted

O, nawet Pałek jest podlinkowany :evil_lol: . Oszalec mozna z tym :angryy:

Moje posty też chceli podlinkować, ale się im nie dałam. Piszę bez polskich liter:evil_lol:

Posted

Pałka to nawet sensownie podlinkowali:diabloti:

Słuchajcie!!! Aksa mi się sklonowała...

Dwoi mi sie w oczach?

...daj piłecke!!!

Czarne tyłeczki...

Dwie na jednego?? Ratuj sie kto może!!!!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Pałka to nawet sensownie podlinkowali:diabloti:

Słuchajcie!!! Aksa mi się sklonowała...

Dwoi mi sie w oczach?

...daj piłecke!!!

Czarne tyłeczki...

Dwie na jednego?? Ratuj sie kto może!!!!

ulv :crazyeye:
o rety............