luka1 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Velvet – takie imię mu nadałyśmy ze względu na jego miękkie spojrzenie, delikatność w przytulaniu się do ręki. [/FONT] [FONT=Calibri]Pewnego dnia pojawił się na stacji benzynowej. Jego samochód wraz z jego ludźmi odjechał. Pozostał sam, w obcym mieście, nie znał tych ulic, ale cóż jego pan na pewno zaraz wróci, jak tylko zauważy że nie ma psiny na tylnym siedzeniu. I tak siedział i czekał. Zrobiło się zimno. Szybko odkrył, że przy drzwiach wejściowych jest cieplej. Jednak siedząc tam powodował ciągłe otwieranie się drzwi. Kierownik stacji szybko odkrył intruza. Niestety nie można było dopuścić by drzwi były ciągle otwarte. I co myślicie, że pies został przegoniony? Otóż nie! Kierownika zaczął psa wpuszczać do swojego biura. Szybko polubili go wszyscy na stacji, ale niestety nie mógł tam pozostać. Pracownicy dostali wiadomość, że urząd miasta ma wysłać po psinę hycla. No i tak Velvet trafił do nas.[/FONT] [FONT=Calibri]Pies ma bardzo zaniedbane futro. Wszędzie kołtuny i supły. Po wejściu do boksu natychmiast zbadał wnętrze budki, chyba wcześniej miał doświadczenia z mieszkaniem w takim lokum. Z drugiej strony świetnie zachowuje się w samochodzie i według relacji pracowników stacji – potrafi zachować czystość.[/FONT] Quote
Igiełka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Velvet tak jak każdy inny psiak jest wierny ludziom do końca. Biedak jeszcze na nich czekał.Kierownik okazał się dobrym człowiekiem tylko szkoda że nie mógł tam zostać i nikt nie dał mu szansy na dom. Mądry i już pewnie nie jedno przeszedł słodki Velvet. Quote
elmira Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ale Kozak;) I wielkie ukłony dla tego Pana Kierownika ze stacji, że tego mopa nie przegonił. Quote
elmira Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Trzeba małego zgłosić do Kudłaczy w potrzebie:) Quote
Panca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 jest przesliczny wiec na pewno szybko sie znajdzie jakis chetny na niego Quote
luka1 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 To piekny, madry i młody - ok 2 - 3 lata- psiak Quote
elmira Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 On ma umaszczenie, zupełnie, jak yorczek. To mamy w końcu Sochaczewskiego yorczka? Quote
luka1 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 to prawdziwie sochaczewski york - zwłaszcza rozmiarami Quote
enia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Elmira ma racje - sierść jak u joraska tylko okropnie zaniedbana... luka wpisz w tytule mix jorka od razu ruch sie zrobi :) a na jakiej stacji siedzial? nie kojarze go..... Quote
Ziutka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 enia napisał(a): a na jakiej stacji siedzial? nie kojarze go..... Na Orlenie przy Jankazie Quote
bico Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 kolejny biedak:( dobrze, że do Kudłaczy zgłoszony. i dobrze, że choć kierownik tej stacji okazał mu trochę serca, szkoda, że nie mógł go przygarnąć na zawsze...:( Quote
luka1 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Velvet jest typem psa, który mnie powala no sami popatrzcie :-( Quote
luka1 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Mój Tz stwierdził, że to bardzo miły pies, a on ma zakodowane gderanie (Tz oczywięcie). Prześliczny, przymilak - zabić drania, który go zostawił na pastwę losu :mad: Quote
elmira Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Jest na prawdę prześliczny. Ma w sobie coś, co chwyta za serce. Quote
luka1 Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Kochane psisko, uwielbia głaskanie i przytulanie Quote
enia Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 jak tam Velvecik? Ziutka a ta mix astka brązowa śpi w okienku piwnicznym na tyłach mojego bloku- to cud że ona te noce przetrzymuje, właśnie zaniosłam jej cieplą wodę i tluste jedzenie, uciekła a jakże, i przyglądała się co ja robie w tym oknie- położyłam wycieraczkę i odeszłam ......... dzwoniłam Ziutka do Ciebie jestem bezsilna ona nie da podejść do siebie....:shake: jest taka śliczna.........a jej dzień to wędrówka od śmietnika do śmietnika a one zamknęte na klucz:-( Quote
Ziutka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 enia napisał(a): jest taka śliczna.........a jej dzień to wędrówka od śmietnika do śmietnika a one zamknęte na klucz:-( Wiem...wiem, dzwonili dzisiaj do nas z Urzędu żebyśmy zabrały suńkę... Zobaczymy co przyniesie jutro! Quote
enia Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ziutka napisał(a):Wiem...wiem, dzwonili dzisiaj do nas z Urzędu żebyśmy zabrały suńkę... Zobaczymy co przyniesie jutro! dzis rano 5,30 wychodze z goracą wodą a to nieszczęście śpi w tym dole okiennym, oczywiście odskoczyła gdy nalewałam do miski, dostała udo z kurczaka ale była tak zmraznięta ,że nawet nie zaczeła jeść......:shake: u nas rano -22 st. Ziutko ona musi dostac sedalin a i tak nie ma gwarancji ze w stresie nie zacznie szaleć jak Dasza z pkp, naprawde nie mam pomysłu jak złapać,ona podchodzi do moich psów wącha się z nimi bo wie że będzie jedzenie, gdy ja chce ją dotknąć ucieka jak oparzona:-( Quote
enia Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 luka1 napisał(a):nie mam budy czy chodzi o miejsce czy o budę? bo żabusia wystawiła 3 budy po 100 zł chyba...... Quote
Recommended Posts