Jump to content
Dogomania

PILNE!!!!! Potrzebna osoba z Inowrocławia do wizyty poadopcyjnej!!!

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na wątku się wprawdzie nie udzielałam, ale czytałam od samego początku. Coś strasznie długo te zdjęcia idą. To taki problem cyknąć zdjęcie komórka i przesłać?

21 stycznia wyciągnięty ze schronu, dzisiaj mamy 29, a zdjęć jak nie było tak nie ma... :roll:

Posted

i mnie - czytam od początku..... a zastanawiające jest brak kastracji....
mamy tu jakiś wolontariuszy z tego schroniska? czy dzwonić do kierownika?

Posted

Na Czarnych Kwiatkach jej nie widziałam, ale zachodzę w głowę jak długo można mieć problemy ze wstawieniem choć 2 zdjęć wyciągniętego ze schroniska pieska? No ponoć taki przygotowywany do kąpieli był, do czesania, to może jednak warto pochwalić się na Forum?

Posted

Dobra, a jaką macie pewność, że taki pies w ogóle istniał?
Ja nie wierzę na słowo osobie która jest od dawna na czarnych kwiatkach. A oprócz opisów Golden Evity nie ma żadnego dowodu że w schronisku był jakiś york.
Kiedy na forum pojawiła się osoba (Iza) która chciała go wziąć do siebie, nagle znalazł się domek w postaci znajomego - co za niespodzianka! - Golden Evity.

Golden Evita kilkakrotnie prosiła o pieniądze, podawała ceny ponad 100 zł za wykup psa, prosiła o bazarki, itd.

Nadal wierzycie w dobre intencje?

Posted

[quote name='pinkmoon']Dobra, a jaką macie pewność, że taki pies w ogóle istniał?
Ja nie wierzę na słowo osobie która jest od dawna na czarnych kwiatkach. A oprócz opisów Golden Evity nie ma żadnego dowodu że w schronisku był jakiś york.
Kiedy na forum pojawiła się osoba (Iza) która chciała go wziąć do siebie, nagle znalazł się domek w postaci znajomego - co za niespodzianka! - Golden Evity.

Golden Evita kilkakrotnie prosiła o pieniądze, podawała ceny ponad 100 zł za wykup psa, prosiła o bazarki, itd.

Nadal wierzycie w dobre intencje?[/QUOTE]

Cholera! Chyba masz racje, za krótko tu jestem....I zla na siebie jestem, tylko mnie zastanawialo, ze york nie ma 'zbytu'.....:(

Posted

Wg Golden Evity koszt wyciągnięcia psa ze schroniska to 150 zł, a pies poszedł niewykastrowany i bez podpisanej umowy ze zobowiązaniem do kastracji.

Info ze strony bydgoskiego schronu:
"Kwarantanna trwa 14 dni. Po tym okresie zwierzę jest sterylizowane (dorosłe psy i koty) i może zostać przekazane nowemu opiekunowi. Adopcja odbywa się w oparciu o szczegółowy regulamin, każdy przyszły właściciel musi wypełnić specjalny formularz i własnoręcznym podpisem zaświadczyć, że podejmuje się opieki, zapewniając zwierzęciu odpowiednia warunki.
Zwierzęta oddaje się do adopcji za dobrowolną wpłatą na rzecz Schroniska. "

(http://www.schronisko.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=68 )

Ja mogę jutro zadzwonić do schroniska i spytać czy był w podanych dniach taki psiak, ale może lepiej żeby zrobiła to jakaś osoba która śledziła wątek od początku i lepiej się orientuje?

Czy na tego yorka w końcu były jakieś bazarki? Ktoś wpłacał pieniądze?

Posted

Bazarkow nie bylo, i chyba nikt nie zdazyl wplacic... Ja postaram sie jutro zadzwonic ... Poza tym u nas w schronie sterylizuje sie tylko suki i kotki... Kastracji nie :(

Posted

O cholercia :angryy: Z ta kwarantanną to chyba bylo tak, ze Yorka juz Evita dojzala wczesniej ale z jakis nieznanych przyczyn, przeszla na tym do porzadku dziennego. Czyli, ze pies kwarantanne odbył...

A od jak dawna Evita jest na CzK? Piszecie, ze od dawna ale z tego co pamietam jest na dogo od grudnia 2009?

Szlaq jasny czlowieka trafia. Angazujemy sie, chcemy pomoc, wplacamy kase a tu takie cos :shake: