gameta Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='mala_czarna']Wolałabym przed zgłoszeniem zobaczyć zdjęcia psa. No jakoś tak durnie uparta jestem, i bardzo chce się mylić, ale śmierdzi mi to jakoś.[/QUOTE] Ale w cuda wierzysz? Chcesz zdjęcia? To zaraz ci coś wygrzebię z netu i wstawię. nawet może przed i po. Zdjęć ze schronu nie ma - no bo było tylu wolontariuszy, że nie można było ich zrobić. Zdjęcia wstawione teraz nie bedą niczego warte. Czy pytałaś o kastrację w schronie? To bardzo ważne... Quote
mala_czarna Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='gameta']Ale w cuda wierzysz? Chcesz zdjęcia? To zaraz ci coś wygrzebię z netu i wstawię. nawet może przed i po. Zdjęć ze schronu nie ma - no bo było tylu wolontariuszy, że nie można było ich zrobić. Zdjęcia wstawione teraz nie bedą niczego warte. Czy pytałaś o kastrację w schronie? To bardzo ważne...[/QUOTE] Nie był kastrowany. Gdyby miał papiery to nie wydaliby go bez kastracji, a tak to... sama wiesz. Ja nie jestem w stanie tylko jednej rzeczy zrozumieć. Każdy z Dogo kto adoptował psa/suczkę, zwłaszcza dzięki pomocy Dogomaniaków, zakłada później pieskowi nowy wątek. I może nie tyle po to żeby się pochwalić, co nie dopuścić do zarzutów wobec własnej osoby, albo do posądzeń. A tu nic! Cisza! Quote
magdola Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 zwlaszcza ze evita przestala sie udzielac a przedtemmmm.... ja dzisiaj nie moglam zadryndac bo dystrykta mialam na glowie.... Quote
Kana Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dziewczyny... przecież to wszystkie śmierdzi ściemą! I to taką ściemą że od GE czy tam EG czuje aż do Gdańska! Na litość boską! Dziewczyna wymyśliła pierw choroby, potem wykup, następnie kastracje. Napisaliśmy jej że kasy nie damy, wymyśliła wersję o przyjacielu i dala dyla! Po prostu jak bym dzieciaka spotkała to utłukła ! Jeszcze historia z samoyedem! Zbanować oszustkę i na czarne kwiatki drukowanymi!!! Quote
dusje Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Warto ja zapytac o shelti. Zdjecia wprawdzie byly chyba ze schronu, no a potem szybka adopcja przez jej znajomych i bye. Moge sie jednak mylic. Quote
anetta Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Gameta, ja jeszcze nie zgłaszałam bo jednak chciałam dać jej szansę ze wstawieniem fot. Ale to chyba marzenie ściętej głowy :cool1: Nie rozumiem takich osób, PO CO zakłada się takie wątki?? No PO CO? Brak jej wrażeń, zainteresowanie swoją osobą? :niewiem: Jest wątek założony prze znią, ale tam pies a nawet dwa, są w schronie a nawet zdjęcia są, co prawda nie robione przez nią ale są. Więc się da cykać. http://www.dogomania.pl/threads/177253-Szczeniaki-mix-afgana-z-kaukazem-w-bydgoskim-schronisku-pomA-A-my-im-znaleA-AE-dom Quote
Izis1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 http://www.psy.pl/myspace---profile/art5471,golden-evita-of-angel-virta-valofci.html - na tej stronie dziwi mnie podana lokalizacja bo to ani Bydgoszcz ani pruszków A tutaj mamy całą naszą Evite: http://grono.net/gallery/8246652/ - pełno fotek, w tym sheltie tez sie znalazł :) Quote
Asior Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Izis1984']http://www.psy.pl/myspace---profile/art5471,golden-evita-of-angel-virta-valofci.html - na tej stronie dziwi mnie podana lokalizacja bo to ani Bydgoszcz ani pruszków A tutaj mamy całą naszą Evite: http://grono.net/gallery/8246652/ - pełno fotek, w tym sheltie tez sie znalazł :) kurde śledzctwo jak na wykopie :) Quote
mala_czarna Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='anetta']Jaka szkoda że yorka nie ma :diabloti:[/QUOTE] Tyle tylko, że to przestaje robić się smieszne. Zdjęć nie ma, informacji o psie też żadnych. Ja rozumiem, że kolega może nie mieć chęci ani ochoty logowania się tutaj w celu prezentacji psa, ale na Boga, skoro to ona wyciągnęła go ze schroniska to czy nie obliguje jej to do informacji?!? Asior, powiedz mi, bo ja kompletnie nie w temacie. Jesli to GE podpisała umowę adopcyjną, to czy są jakieś procedury w schronie do sprawdzenia co na dzień dzisiejszy dzieje się z psem? Quote
Izis1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Asior']kurde śledzctwo jak na wykopie :)[/QUOTE] :diabloti: [quote name='anetta']Jaka szkoda że yorka nie ma :diabloti:[/QUOTE] :roflt: Quote
Madallena Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nic sie nie da ukryc na dogomanii :) polowa minela sie z powolaniem :) Agencja Detektywistyczna - to jest to :):) Nie no, normalnie az sie boje podskoczyc bo i mnie namierza i brudy z "pudelka" wyjma :):) Quote
Asior Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 jesli ten pies istniał i jeśli ona rzeczywiście podpisała umowę, to schron ma obowiązek wysłać kogoś kto z ich ramienia zrobi kontrolę bo pies nie przebywa już u osoby adoptującej go.... Na pewno mają kogoś kto sprawdza takie zgłoszenia... Jeśli wydała psa dalej ma obowiązek przedłożyć w schronie umowę na nową osobę... Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Witam, Kurde, wybaczyć sobie nie mogę, że do samej Izy Sz. z Bydgoskiego schroniska nie zadzwoniłam wtedy, gdy wyszła sprawa tego yorka tu na dogo. Jestem na siebie zła jak diabli, mój synek miał wtedy zapalenie oskrzeli i jakoś mi w tej gorączce to wyszło z głowy. Jak zawsze w przypadku Yorków i malutkich piesków jest tak wielkie zainteresowanie "maskotkami", że wyluzowałam.... Potem zajrzałam na wątek i wyszło, ze pies już jedzie do nowego domu, skacze radośnie i je i ogólnie "sweet". Tylko mnie zszokowało, że bez kastracji poszedł i dziwnie omijano temat zrobienia głoszeń i zdjęć w wiszącej nad tym wszystkim atmosferze, że komuś pies zaginął ( tak naprawdę, to nie wszyscy, gdy ginie im pies zaraz dzwonią do schroniska...życie już mi różne sytuacje pokazało). A zdjęć jak nie ma , tak nie ma.... i już nigdy nie będzie. Gdzie pies jest naprawdę, tez nie wiadomo. A mnie meczą wyrzutu sumienia, bo mogłam zadzwonić. Kana ma rację, kasa jest królem tego świata we wszystkich aspektach. Quote
Izis1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Trzeba wiedziec z kim sie tańczy, hihi :evil_lol: A tak serio, to wciaz jestesmy świadkami niezrozumiałego dla nas milczenia. Pies taki istanial, ok. Zastanawia mnie tylko sprawa pieniedzy....apropos tego chcialabym cos uslyszec, bo to sprawa ktora mogla ruszyc nasze kieszenie. Skoro OTOZowe psy mają zapewniona opieke weta przez jakis-tam okres to skad zbiorki na weta/kastracje? Quote
mala_czarna Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Asior']jesli ten pies istniał i jeśli ona rzeczywiście podpisała umowę, to schron ma obowiązek wysłać kogoś kto z ich ramienia zrobi kontrolę bo pies nie przebywa już u osoby adoptującej go.... [/QUOTE] Zdaje się, że schron ma to w dupie. Ot po prostu kolejna gęba do karmienia mniej. Mała to mała, ale zawsze. Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Asior']jesli ten pies istniał i jeśli ona rzeczywiście podpisała umowę, to schron ma obowiązek wysłać kogoś kto z ich ramienia zrobi kontrolę bo pies nie przebywa już u osoby adoptującej go.... Na pewno mają kogoś kto sprawdza takie zgłoszenia... Jeśli wydała psa dalej ma obowiązek przedłożyć w schronie umowę na nową osobę...[/QUOTE] Rozumiem, ze ktoś z Was dzwonił ostatnio w tej sprawia do schroniska? dajcie mi na pw znać, mogę skontaktować się z odpowiednimi osobami i dowiedzieć co dalej w tej sprawie, pisze to by uniknąć sytuacji, ze nagle do schronu zaczną dzwonić wszyscy. Quote
Izis1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Śledztwa ciąg dalszy dziewczyny, zobaczcie to: http://bydgoszcz.olx.pl/kto-znalazl-mojego-pieska-iid-64954603 Quote
mala_czarna Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='A.Matyja-Mierzecka']Rozumiem, ze ktoś z Was dzwonił ostatnio w tej sprawia do schroniska? dajcie mi na pw znać, mogę skontaktować się z odpowiednimi osobami i dowiedzieć co dalej w tej sprawie, pisze to by uniknąć sytuacji, ze nagle do schronu zaczną dzwonić wszyscy.[/QUOTE] Ja dzwoniłam. Info masz w tym temacie, w poście nr 171, strona 18 Quote
Madallena Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Izis1984']Śledztwa ciąg dalszy dziewczyny, zobaczcie to: http://bydgoszcz.olx.pl/kto-znalazl-mojego-pieska-iid-64954603 No brawo :) A zdjecia yorka nie mamy :( Ciekawe czy ta wysoka nagroda starczy na kastracje i inne takie tam :P:P Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Golden Evita']a co do umowy adopcyjnej... ja moge zaznaczyc ze biore malucha na tymczas i osoa ktorej bede go dawac podpisze mi umowe ktora ja pozniej dostarcze do schroniska:)) Tak było w przypadku szetlanda:)[/QUOTE] Tak siedzę czytam i własnym oczom nie wierze.... ogólnie pierwsze posty są stekiem bzdur... Quote
Madallena Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='A.Matyja-Mierzecka']Tak siedzę czytam i własnym oczom nie wierze.... ogólnie pierwsze posty są stekiem bzdur...[/QUOTE] No to akurat nie jest bzdura. sama tak robie... podpisuje umowe o DT a pozniej podpisuje umowe o DS z DS :) Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Madallena']No to akurat nie jest bzdura. sama tak robie... podpisuje umowe o DT a pozniej podpisuje umowe o DS z DS :)[/QUOTE] tak, wiem że tak się robi... to nie jest bzdura, tym bardziej ,że napisała później że nikt dalszych umów adopcyjnych i potwierdzenia kastracji nie ściąga...więc am drogę wolna do wszystkiego... pisząc, że bzdura- - mam na myśli założenie wątku i próbę wymuszenia kasy od naiwnych... Quote
Izis1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Piesek z ogłoszenia został znaleziony, takze to nie "nasz" York.... Quote
Izis1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Chcociaz moze nawet to ten, tylko został dostarczony przez nasz tajemniczy DSza pobraniem nagrody :diabloti: EDIT: Na tym watku http://www.dogomania.pl/threads/143491-Yorki-w-potrzebie-znalezione-zaginione/page13 Evita pisze, ze dzwonila do schronu gdzie poinformowal ją uprzejmie Pan, ze warunkiem adopcji jest kastracja Yorka. Gdzie lezy prawda??? :crazyeye: Quote
Recommended Posts