kora78 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 no cos ty????????????? czemu nikt nic nie pisal? ja tu zaglaam przy kazdym nowym wpisie, liczac, ze to moze juz....a tu taka tajemnica. wstydzcie sie dziewczyny. po co tajemnice robic? dla mnie to totalna glupota, jak widze na innych watkach.. pfuj a jaki jest ten dom? te fotki to z jakiejs knajpy sa przeciez... dom z ogrodem? mieszkanie? dzieci w domu? ludzie pracujacy? taki sozk, ze az sie cieszyc nie moge!! Quote
zuziaM Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb2410b09a54bbdd.html[/URL] To mi sie nie chce otworzyc. Kilka razy probowalam.... Quote
zuziaM Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Zadnej tajemnicy nie bylo. Po prostu ludzie dzisiaj jeszcze raz sie odezwali i zapytali, czy ta rodzina z Warszawy sie zdecydowala. A Skubi zamieszkal wlasnie u Panstwa, ktorzy maja restauracje. Na raziwe nieczynna, bo w powodzi ucierpiala, ale juz wkrotce bedzie otwarcie. Quote
kora78 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 rozumiem, dzisiejszy spontan :) toz to szok!!! super!!! nareszcie Skubis :) ciesze sie bardzo :) a Skubi spi w domku, normalnie? Quote
AgusiaP Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Czytam i oczą nie wierzę :crazyeye:Skbiś tak strasznie się cieszę :multi::multi::multi: Bądż szczęśliwy mordeczko kochana :loveu: Quote
zerduszko Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Cudownie - tak długo bieda się wyczekała :) Quote
rita60 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ale wiadomosc:multi:powodzenia piesku:multi: Skubi został restauratorem;)dobrze pilnuj interesu malenki. Quote
lika1771 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='zerduszko']Cudownie - tak długo bieda się wyczekała :)[/QUOTE] Warto było,teraz ma wspaniały domek tak bardzo sie ciesze trzymaj sie pieseczku:multi::multi: Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Nic jeszcze nie wiem, idę dopiero czytać ostatnie posty. A o tym, że Skubiś już w domku, dowiedziałam się na wątku innego kudłaczka od ZuziM, na wątku Rumcia. Nie , no ja nie mogę :). Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Pewnie nic nie było wiadomo, bo leni356 nie ma, a to na nią w ogłoszeniach Skubisia był kontakt i to ona rozmawiała zwykle z domkami Skubisiowymi. A potem chyba ZuziaM. A gdzie Skubiś śpi ? W domku ? Mam nadzieję, że się dogada z tą sunią i będą razem żyć w przyjaźni :). ZuziuM, dziękuję Ci bardzo za opiekę nad Skubiniem :loveu:. I dziękuję bardzo wszystkim pomagającym dzięki którym było możliwe wyciągnięcie Skubisia ze schronu i szukanie mu domu :loveu:. Skubiś to była taka moja perełka, bardzo chciałam żeby znalazł dobry kochający dom. Od momentu kiedy go zobaczyłam na stronach wątku Celestynowa, i potem męczyłam dziewcznyny z stamtąd o informacje o nim i zdjęcia. Potem kiedy wyjeżdzał na taczkach ze schroniska, no i ta dramatyczna podróż, i nieudana adopcja, i potem to czekanie, bo nikt nie chciał starszego dużego pieska z uszkodzonym oczkiem. A teraz bardzo się cieszę :lol:. Chociaż na pełną radość poczekam jeszcze kilka dni, żeby się upewnić, że wszystko w nowym domu ok. Quote
zuziaM Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Domek naprawde zadba o Skubinia jak nalezy. Skubi mieszkac bedzie na dworze, ale razem ze swoja kolezanka Alfa. Wczoraj juz sie tak zaprzyjaznili, ze pan zadzwonil do mnie jeszcze poznym wieczorem, zeby powiedziec, ze Skubi nie ma zamiaru isc spac tylko szaleje z Alfa. Ja rowniez mam nadzieje, ze bedzie ok.... bo Skubi to najwspanialszy chlopak jakiego mialam pod swoja opieka. Wczoraj sie rozplakalam przy pozegnaniu i pewnie stad ten wieczorny telefon pana ... pocieszal mnie, ze wszystko jest w jak najleszym porzadku i zebym sie nie niepokoila........ Ale wiecie jak to jest, kiedy sie oddaje swojego ukochanego pupilka w inne obce i nieznane rece .... to silniejsze ode mnie ....i wyciska mi lzy .... Mam tylko wielka nadzieje, ze te moje lzy po rozstaniu zamienia sie w lzy szczescia, ze Skubi ma naprawde bardzo dobry domek.... Pobyt niunka zostal oplacony do 25.09.10 , a psiunio wyjechal 23.09 o 17 tej. Zostalo wiec 22 zl. Czy mam je przepisac na Igunie, czy inaczej chcecie je wykorzystac ??? I mam bardzo wazne pytanie. [B]Czy ktos moze mi sprawdzic jak najszybciej sie da, czy Skubi byl w schronisku zaczipowany ??????[/B] Bardzo bym chciala znac jego numer. Kiedy do mnie przyjechal nie dostalam zadnego dokumentu. Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Szkoda, że nie będzie spał w domku. Ale swobodny wstęp do domu ma tak ? Quote
leni356 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='kora78']no cos ty????????????? czemu nikt nic nie pisal? ja tu zaglaam przy kazdym nowym wpisie, liczac, ze to moze juz....a tu taka tajemnica. wstydzcie sie dziewczyny. po co tajemnice robic? dla mnie to totalna glupota, jak widze na innych watkach.. pfuj a jaki jest ten dom? te fotki to z jakiejs knajpy sa przeciez... dom z ogrodem? mieszkanie? dzieci w domu? ludzie pracujacy? taki sozk, ze az sie cieszyc nie moge!![/QUOTE] Byłam za granicą bez dostępu do internetu, mogłam rozmawiać tylko telefonicznie i byłam w stałym kontakcie z ZuziąM, więc żadne tajemnice Domek naprawdę fajny i sprawdzony dokładnie, było jeszcze 2 pytających o Skubiego ale nikt sensowny, a ten domek to bardzo fajni ludzie. Ja na pewno nie wydałabym psa do niefajnego czy nie sprawdzonego domu, Mię odmówiłam kilku domom bo okazały się nie za fajne. A Skubiś ma super rodzinkę :lol: Quote
kora78 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [SIZE="1"]ja lubie czytac wiesci, ze ktos tam sie zainteresowal. to zawsze rozrusza watek nawet, jak sie okazuje niewypalem. ale ludzie z watku nie znikaja. a takie dlugie cisze, w oczekiwaniu na jakiekolwiek zainteresowanie ds psem, przytlacza ludzi. ja zawsze tu bylam, ale co mialam pisac... w gore piesku. co tak pusto u ciebie, i inne puste frazesy. gdy sie pisze, ze jest jakies zainteresowanie, ale ludzie nieciekawi to chociaz ciotki sie zleca i pouzalaja sie grupowo, lub powsciekaja. watek zyje. a wtedy zawsze moze przyciagnac kogos, dzieki komu akurat ds sie znajdzie[SIZE="1"][/SIZE] [/SIZE] szkoda, ze Skubi na dworze, ale ciszmy sie i tak, bo lepszy dom, niz schron :) lepszy dom, niz hotel. tam musi miec dobrze i dozyc poznej starosci :) Quote
agata51 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jeszcze jedna cudna wiadomość. Bardzo, bardzo się cieszę! Wysyłać wrześniową deklarację czy mogę przeznaczyć ją na inną bidę. Znów trochę mi doszło. Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Leni356 - witamy po przerwie :). Kora78 - ja też lubię jak sytuacja z adopcją psiaka się rozwija, coś się dzieje :). Ale po pierwsze Leni nie było, a po drugie wyjątkowo w przypadku Skubisia to lepiej że już dowiedziałam się po tym jak psiak znalazł się w domku, ponieważ historia Skubisia obfitowała w same jak do tej pory zawiedzione nadzieje związane z jego adopcją, chociaż nie ukrywam że milej by się było wspólnie zastanawiać czy to dobry domek, debatować i podejmować decyzję. Quote
leni356 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='kora78'][SIZE="1"]ja lubie czytac wiesci, ze ktos tam sie zainteresowal. to zawsze rozrusza watek nawet, jak sie okazuje niewypalem. ale ludzie z watku nie znikaja. a takie dlugie cisze, w oczekiwaniu na jakiekolwiek zainteresowanie ds psem, przytlacza ludzi. ja zawsze tu bylam, ale co mialam pisac... w gore piesku. co tak pusto u ciebie, i inne puste frazesy. gdy sie pisze, ze jest jakies zainteresowanie, ale ludzie nieciekawi to chociaz ciotki sie zleca i pouzalaja sie grupowo, lub powsciekaja. watek zyje. a wtedy zawsze moze przyciagnac kogos, dzieki komu akurat ds sie znajdzie[SIZE="1"][/SIZE] [/SIZE] szkoda, ze Skubi na dworze, ale ciszmy sie i tak, bo lepszy dom, niz schron :) lepszy dom, niz hotel. tam musi miec dobrze i dozyc poznej starosci :)[/QUOTE] Akurat zainteresowani byli jak ja na wyjeździe więc nie miałam jak pisać. Skubiś trafił na super ludzi, no i to nie zwykła buda tylko pan psiakom tam pałace buduje, a pani nie pracuje, więc Skubi będzie miał towarzystwo człowieka cały czas. Rodzina kochająca zwierzaki, sami pomagają bezdomniakom. ZuziaM się bardzo ze Skubiniem zżyła i nie wydałaby go do innego niż super domek. I dziękujemy za opiekę nad tym kochanym misiem-pysiem. Skubi to też jeden z moich ukochanych kudłaczków. Dobrze że będzie miał kochających właścicieli Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 A gdyby się ktoś jeszcze przypadkiem pojawił zainteresowany Skubisiem to są dwie sunie w typie skubisiowym, i też czekają na dobre domki :). [B]Szczota.[/B] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_J2lVRHlTi9U/TJpCQjTFIXI/AAAAAAAAD5s/vU2jBql8APA/P1100821.JPG[/IMG] [B]Bursztynka.[/B] [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/1214/img9104resize.jpg[/IMG] Quote
leni356 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Na razie nie wykasowuję ogłoszeń, będziemy polecać inne kudłaczki. Dogo07, ze Skubisiem jest tak że nad jednym domem dla niego już deliberowaliśmy, a ja nie chciałabym żeby kolejny raz przechodził przez coś takiego. Państwo w Skubisiu się zakochali od razu jak go zobaczyli i czekali na odpowiedź domku z Warszawy, nie zrezygnowali z niego. Domek z Wwy to starsi ludzie, wzięli innego psa ze schroniska, zresztą to byłaby znowu droga w nieznane.. A ten domek w Skubisiu jest zakochany. Na razie się chłopczyk aklimatyzuje, to duża zmiana dla niego Restauracja będzie od psiaków odgrodzona, więc ludzie nie będą dokarmiać psiaków. Mam nadzieję że będziemy mieć dużo wiadomości i zdjęć Quote
Onaa Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Nigdy nie była w tamtych stronach, może , chociaż to jeszcze bardzo długo, ale pomarzyć sobie można, w przyszłym roku pojadę tam, odwiedzę ZuzięM, jej hotelik i psiaczki oraz zaglądnę do Skubisia :). Quote
E-S Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Bardzo się cieszę ze szczęścia Skubisia :) Oby to był koniec jego życiowego pecha. Na wszelki wypadek będę czujna i z subskrypcji nie skreślam ;) Fajnie :D Ale że nie jest - tak ogólnie - różowo, to wiadomo ... Mały szorściak, Żwirek omal nie został zagryziony przez psy na boksach ogólnych, to przytulak, mizianka, uległa ciapa, poza tym kurdupel, więc totalnie sobie nie radzi, czeka go zagryzienie, nie ma zmiłuj, psy go nie lubią, możecie dziewczyny jakoś pomóc ? obecność na wątku i psychiczne wsprarcie bardzo, bardzo potrzebne i mile widziane, także o to tylko proszę, bo o więcej nie mam śmiałości i nie umiem ... [url]http://www.dogomania.pl/threads/192953-%C5%BBwirek-male%C5%84ki-zagubiony-szor%C5%9Bciak-ma-szanse-na-DT-POTRZEBNE-WSPARCIE-FINANSOWE[/url] Quote
migdalena Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Skubisiowi zawdzięczam swoją pierwszą wizytę p.adopcyjną, choć jak wiadomo wszystko się wtedy posypało przez upór schroniska. Mam nadzieję,że już będzie szczęśliwy do końca życia .Trzymam kciuki !!! Quote
Mantis Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Zuziu, z biednego, nieszczęśliwego psiaka stworzyłaś "Pluszakowego Królewicza". :) Skubisiu, bądź szczęśliwy u boku swojej Rodzinki :loveu: Quote
polubek Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 ło matko ale ja jestem nie w temacie na dogo że hoho. widzę że mam mnóstwo do nadgonienia Quote
tanitka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 bardzo się cieszę i trzymam kciuki z całych sił :) ZuziaM, a Skubi ma w ogóle chipa? Quote
Recommended Posts