malagos Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Ludzie z psem pod naszą furtką, to nie rzadkość, przychodzą go gabinetu wet. Ale ci państwo przyprowadzili psiaka, który został na ich oczach wyrzucony z samochodu. Potłuczony, chudy, ale radosny i żywiołowy szedł za nimi. Wiedza, ze my szukamy domów takim życiowym rozbitkom.... Pies ma ok. 8 miesięcy, stały juz zęby, ale siusia jeszcze jak panienka. Wysokości do kolana, nie urośnie już. Chudy, przecisnął sie przez sztachety w ogrodzeniu i po chwili biegał po drodze. Zawołany, zaraz przybiega. Zamknęliśmy go w kojcu z Sonią, i w budzie im byłoby cieplej, ale znów wyszedł przez ogrodzenie. Tomek stwierdził potłuczoną łapkę przednią, jest niewielki krwiak, ale to nie przeszkadza szaleć psu w śniegu. Chcąc nie chcąc zaprowadziłam Toffika do kojca w sadzie: śnieg leży tam nieruszony, po kolana, kojec zaśnieżony, z przedsionka budy wymiotłam śnieg... Ale lesze takie locum, niż ulica. Teraz zaniosłam mu michę ciepłego ryżu z mięsem, to wyszedł zaspany z budy. OPójdę rano i odśnieżę choćby ścieżkę, a jego wypuszczę i dokładnie zostanie obejrzany, odpchlony i odrobaczony. Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/178209-CiepA-e-skarpetki-na-drutach-kalendarz-ksiAE-A-k-sweter-na-szczepeinie-Tofika-do-27-01?p=13938275#post13938275 Tak smętnie spoglądał przez furtkę, przez te sztachetki wyszedł i czekał, aż go wpuszczę :roll: A taki śnieg w sadzie, przecież w budce nie ma nikogo, obie tymczasowe panny są na wersalce ;) Quote
malagos Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Toffik jest slicznym miksem teriera. Quote
E-S Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Śliczny, młodziutki, biedny psiak bez domu. Kolejny. Czy ci Państwo spisali przynajmniej nr rejestracyjne samochodu tego gnoja, który go wyrzucił ? Ewa Quote
Ania&Rudy Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 słodziak ze smutnymi oczkami, dziwni są ludzie... Quote
tomcug Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Chyba znowu trzeba ogłoszenia trzaskać. :cool3: Quote
evel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Cudaczny :) Jakiej on jest wielkości - tak pod kolano? Quote
malagos Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Ci ludzie nie spisali numeru, nie wiedzieli, ze powinni. Tak, Toffik jest taki pod moje kolano. Przyjacielski, wesoły. Miseczkę wczorajszego ryzu po podgrzaniu wtrąbił bez gadania. Już studzi się obiad, znów dostanie. Powinnam sie nim zająć, wziać na smycz, czy przypilonwac by pobiegał a nie uciekł z naszego terenu, ale dzis mam 2 adopcje tymczasowiczek, wieciei, porządki, ciasteczka i takie tam.... Quote
malagos Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Jak tak patrzę na niego, to jest to mały pies, pod kolano, wagi tak z 8 kg. Wylizał mi dziób z radości, ze go wypuściłam z kojca i że może poszaleć w śniegu z Dalią. Obroża to nowość, ale dał założyć sobie bez gadania. Jutro mu przypnę smycz i niech tak ciagnie za sobą. Nauczymy sie wszystkiego, powolutku. Quote
Sylwia K Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ale on śliczny, wygląda troszkę jak nieostrzyżony terier irlandzki;) Quote
esperanza Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Eh, Małgosiu, tak to właśnie jest, że gdy jednego uda się wyadoptować, pojawia się następny. Śliczny z niego psiak. Quote
malagos Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Własnie, a moze pod jakąs rasę go da sie podciągnąć? Quote
rita60 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 malagos napisał(a):Własnie, a moze pod jakąs rasę go da sie podciągnąć? Moze pod teriera irlandzkiego,oba rude:razz: Quote
esperanza Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Też jestem za terierem irlandzkim, ale podobny jest jeszcze ten wyżeł węgierski szorstkowłosy http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=XZH&um=1&sa=1&q=wy%C5%BCe%C5%82+w%C4%99gierski+szorstkow%C5%82osy&btnG=Szukaj&aq=0&oq=&start=0 Trzeba zapytać tanitkę, czy on bardziej wyżeł, czy terier Quote
Jo37 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ale miał fart chłopak . Dobrze,że nie błąkał się w takim zimnie. Quote
malagos Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Żartujecie? Taki mały? to znaczy będzie drobniutki, choc łapki ma dość duże. Zaraz wgram zdjecia. w środę ma przyjechać obejrzeć psa nasz znajomy. Szuka futrzaka do domu. Wiec jakby nie wziął go, to poproszę o ogłoszenia. Wczoraj założyłam Toffikowi obrożę, ale wisiał za długi koniec. Dziś ten koniec juz nie wisi, został obgryziony. Muszę mu sprawić coś mniejszego. Quote
rita60 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Przeca pisałam,ze to prawie terier irlandzki:razz::evil_lol: Quote
malagos Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 no dobra, wygrał terier! :) Nawet ładnie brzmi, terier irlandzki :) muszę mu to powiedzieć, ale po polsku, bo moze po angielsku sie bidak na wsi nie nauczył. Quote
Recommended Posts