Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysle, ze od razu powinno sie zaczac szkolenie, to dla jego dobra, wiec po co zwlekac. Zle nawyki sie utrwalaja a codziennosc przynosi kolejne :)

Ja bym poprosila o zdjecia uroczych Dam, skoro o nich mowa na forum, pewnie chcialyby sie pokazac :)

Posted

[quote name='darjerz']Wyśle że będzie dobrze - bo młodsza kotka jest na etapie ocierania się o Maksa ... pacnięcia w nos i,... ucieczki :d.
Ale ja tu o czym innym miałem, maks ma ok 10 m-cy i czas nauczyc go podstaw dyscypliny.
Pytanie jest takie - czy dać mu jeszcze parę dni na ochłonięcie ze zmianą w życiu czy ... brać sie ostro za nauke dyscypliny (bo widzę, że trzeba zacząć od podstaw ... choć na razie nie stara się dominować - nauczył się już wchodzić do domu za mną, ale nie chce siadać , szarpie ostro na spacerze) Poprzedniego psa uczyłem od szczeniaka... a Maks to już dużo starszy szczeniak :D - jakieś porady? dać mu jeszce pare dni czy ...ostro do roboty?[/QUOTE]
, Witam i mocno poozdrawiam! Jeżeli chodzi o szkolenie Maksa to powtarzam po koleżankach, zadnych taryf ulgowych piesek już u nas w domu był uczony zasad dobrego wychowania;). Polecam książkę z której chętnie korzystam John Fisher "Okiem psa". Ze mną już po paru dniach chodził przy nodze ale z uporem maniaka musiałam mu to przypominac:lol:

Posted

Sorki za offa ale:
Chodzi o dwie sunie też z Uciechowskiego schroniska :
SZILA I KREMÓWKA:

• Poszukiwany jest dla suniek transport na trasie WROCŁAW - ZGORZELEC

Mają szansę jechać do hoteliku u zuziaM .

• Potrzebne deklaracje. Trzeba uzbierać przynajmniej 350 zł/m-c ( I TO ZA JEDNĄ!!!)
    Liczymy na Wasze wsparcie.
  • Prosimy również o hopkanie wątku i rozsyłanie go znajomym .

wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/1780...7#post13926267

Prosimy o wparcie, one tego potrzebują!

Posted

Dzisiaj Martynka z rodzicami przywiopzla dla Liska puszki ,makaron i ryz....
Przepraszam Skarbie ze nie moglam pojechac z Wami....
ale mam nadziej ze bylas u Liska bo rodzice obiecali ze pojada....
moze Renatka napisze

Posted

Dzisiaj Martynka z rodzicami przywiopzla dla Liska puszki ,makaron i ryz....
Przepraszam Skarbie ze nie moglam pojechac z Wami....
ale mam nadzieje ze bylas u Liska bo rodzice obiecali ze pojada....
moze Renatka napisze

Posted

Przepraszam ale ja napisze :)
Nie wiadomo kiedy ciocia Renata znajdzie czas i nas odwiedzi.
Byli u Liska, spotkali PANA!!!! Juz wracal z dzialki!!! Nie zoorientowal sie, ze ida do liska - pomyslal, ze ldzie z dzieckiem spaceruja :) hahaha chyba!
Lisek nakarmiony - TZ renaty przeskakiwal, ja z Renata z tych niskopiennych i nozki za krotkie.
Jak mawial dziadek - nozki jak u kaczuszki, dupcia tuz tuz... :)

Posted

[quote name='darjerz']Wyśle że będzie dobrze - bo młodsza kotka jest na etapie ocierania się o Maksa ... pacnięcia w nos i,... ucieczki :d.
Ale ja tu o czym innym miałem, maks ma ok 10 m-cy i czas nauczyc go podstaw dyscypliny.
Pytanie jest takie - czy dać mu jeszcze parę dni na ochłonięcie ze zmianą w życiu czy ... brać sie ostro za nauke dyscypliny (bo widzę, że trzeba zacząć od podstaw ... choć na razie nie stara się dominować - nauczył się już wchodzić do domu za mną, ale nie chce siadać , szarpie ostro na spacerze) Poprzedniego psa uczyłem od szczeniaka... a Maks to już dużo starszy szczeniak - jakieś porady? dać mu jeszce pare dni czy ...ostro do roboty?[/QUOTE]
Do roboty, ale nie ostro, tylko na spokojnie, konsekwentnie, każdego dnia i przez cały czas tak samo.

Nie baw się w "teorie dominacji" (obowiązkowo Ty pierwsza w drzwiach, Ty jesz, tylko Ty na kanapie itp. bzdury - lepiej włożyć to między bajki), tylko ciesz się psim towarzystwem i układaj Maksa tak, aby wasze wspólne egzystowanie było wygodne i przyjemne. Dużo przysmaków, albo zabawek na nagrody, współpraca całej rodziny, używane spójnych komend, swobodny ruch, praca oraz zabawa dla psa i powinno być ok ;)

Posted

Tak jak Edyta napisała byliśmy u Liska, mąż skakał po rowach i przerzucał karmę a my z Martynką "podziwiałyśmy" zagrodę Liska TRAGEDIA:-( ale udało nam się zobaczyc Liska zanim schował się do budy. Cudny jest trochę do akity podobny... A ja mam słabośc szczególną do tej rasy, bo przecież moja Tajgusia to akita:-)

Posted

A daje rade po woli zaczyna łapać co to dyscyplina :D
Najlepsze to jest ze z młodszą kotką jest sztama (dopóki Maks nie usiłuje jej podgrzcać lub przyciskać łapą - wtedu obrywa w nos ale... bez pazurów). Natomiast starsza tak jak i poprzedniego psa toleruje obecność, ale nie pozwala na nic wobec siebie - ba Maks to: cwaniak zanosi jej zabawki w próbie przekupstwa ...i nic :)
I naprawdę jest super grzeczny jak... na takiego młodzieńca.

Posted

qrcze, to ci bystrzacha i wie jak kobitki podejsc! Starsza, madrzejsza - zna zycie, nie da sie wpedzic w maliny mlodzieniaszkowi :) coz, mlodsza juz przepadla :)

trzymam kciuki za Maksa i prosze czasem sie odezwac do nas :)

Przy okazji zaspamuje, watek psow z Dobrocina - prosze zajrzec do naszych bezbronych przyjaciol i przeczytac ich historie:

http://www.dogomania.pl/threads/179244-ZdAE-A-yAE-na-czas-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie-Ponad-100psA-w-czeka

• 4 weeks later...
Posted

Cantadorra napisał(a):
Odnosze wrazenie, ze Maksiu coraz ladniejszy :) Domek mu sluzy :) A towarzystwa ma sporo, bo i krolika wypatrzylam na zdjeciu :) Maksiu, pamietaj, badz gentlemanem!

Nie dość,że coraz ładniejszy to przypomina Owczarka Belgijskiego Malinois :lol: