Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
Prawda jest taka,ze z podnoszenia na dogo rzadko psiak znajduje dom, bo tu wszyscy zapsieni maksymalnie.
Trzeba robić ogłoszenia na różnych portalach i w miarę często powtarzać.

Masz rację, ja Usieńkę znalazłam na "kupiepsa" dzięki Karolci28 i nawet nie wiedzialam wczesniej ze cos takiego, jak Dogomania istnieje -zero w w Google - to chyba duży błąd. Trzeba nad tym pomysleć

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halcia napisał(a):
To jeszcze raz podziękowania dla Ciebie:loveu: i Karolci!:loveu:

Halcia, ja szukałam małej suńki od lutego br. - niezbyt wiekowej bo Lara akceptuje sunie młodsze i mniejsze od siebie, a naprawde nie jest łatwo znaleźć takiemu laikowi (jak ja wtedy byłam). Latałam po ogłoszeniach jak latawiec i szukałam, szukałam, po stronach schronisk, azylów, przytulisk - zawsze coś szwankowało, a to ogłoszenie nie było już aktualne, a to ktoś nie odpisywał na moje mejle - ja, generalnie mało mam wolnego czasu bo już jak go mam to poświęcam moim psmo, a dopiero potem może siądę do kompa w domu...

Pierwszy raz o Dogomanii usłyszałam od Jo37, gdy była u mnie na wizycie przed adopcynej, czyli dwa dni wczesniej przed adpcją Usieńki ... coś trzebaby zrobic, żeby Dogomania wyświetlała się w googlach na pierwszej stronie; myślę nad tym bo wiem że pozycjonowanie strony trzeba wykupić i chyba trzeba ki skontaktowac się z właścicielem portalu. W każdym razie, coś zrobić musze dla Dogomanii w zamian za tego małego kochanego diabełka - Usieńkę :D ona nawet do szkoły chodzi, jak to okresdlił mój TZ, tzn. przełazi pod siatką na teren szkoły, gania tam 10 minut i wraca spowrotem w świetnym humorze :D

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

J_ulia napisał(a):
Co tam u dziewczynek słychać?? Kurde takie dwie fajne psiny... to aż nieprawdopodobne ,że jeszcze nikt ich nie zechciał :(

ano siedzą dalej w hotelu i pewnie długu mają kupę:( tak jak i Mozart i Chopin:(

Posted

Kochane, kochane i to bardzo :)

W piątek robiłam Koni testy na ludzi, bo była Pani od karm, psiara, ona się Koni nie bała.
Koniś jak ją zobaczyła pobiegła pod drzwi, żeby się skryć u siebie w budce, ale nie wpuściłam jej, tylko głaskałam, Pani podeszła, Koni sztywna była, ale nie zwiewała w krzaki, tylko bacznie obserwowała, agresji nie było, czujność, dała się dotknąć, ale nie cieszyła się. Potem był dobry znak, bo jak poszłyśmy na tyły, to Koni wyszła z kąta i dreptała za nami, co prawda w bezpiecznej odległości, ale kiedyś było to wogóle niemożliwe :) jak Pani sie na chwilę odwróciła, to Koniś myk, 10 kroków odskoczyła :)

Potem byli dwaj panowie budowlańcy i oni obaj boidupy niestety, nawet szopena sie bali ;) ;) wzięłam Koni na smycz i do nich podeszłam, jeden zwiał za bramkę :), drugiego poprosiłam, żeby szedł w nasza stronę, Koni się cofnęła, za mną stanęła, zaczęła szczekać ale bardziej ostrzegawczo, nie zjeżyła się ani nic, myślę że po kilku chwilach byłoby dobrze :)

A teraz proszę wyciągnąć chusteczki na chwilę wzruszenia :)
Koni czesałam w piątek, głaskałyśmy się i drapałyśmy i zawołałam Marsa na jego kolej, zajęłam się nim, a Koniś podeszła do mnie. położyła się i położyła mi łapkę na kolanach, żebym ją dalej obłaskawiała, mówię Wam łzy mi pociekły :)

Posted

Ja proponowalam pomoc w znalezieniu domow, szczegolnie dla Elzuni. W swietle tych wydarzen w sprawie schroniska w Dyminach, deklaracji i 'obiecanej' pomocy z zagranicy, to pewnie domy sie znajda. Chociaz deklaracje sie zmieniaja i jakos na watku kieleckim nie widzialam listy fundacji, ktore wyadoptuja psy zagranice.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ulka18']Ja proponowalam pomoc w znalezieniu domow, szczegolnie dla Elzuni. W swietle tych wydarzen w sprawie schroniska w Dyminach, deklaracji i 'obiecanej' pomocy z zagranicy, to pewnie domy sie znajda. Chociaz deklaracje sie zmieniaja i jakos na watku kieleckim nie widzialam listy fundacji, ktore wyadoptuja psy zagranice.[/QUOTE]

Ulka...ta "obiecana" pomoc była obiecana przez f. Emir...i jak potem się okazało...to dopiero mieli podjąć te "rozmowy";)

Niestety jeśli chodzi o adopcje...to pomimo nagłośnienia jest ich jak na lekarstwo:( moze z 5-10 psów poszło tu na miejscu...11 pojechało do innego schronu, 1 do ds w Poznaniu, parę psiaków pojechało na dt - 2 do Jaagi, 2 do W-wy, 3 do Krakowa...i tyle:-(

Posted

Koni w maratonie, patrzcie jakie ma obfite doopsko ;) :) Oni tak cały czas jak się widzą z Aresem, a Koni wypuszczona biegnie pd razu pod bramke i czeka aż go wypuszczę :)

[video=youtube;AR0dxv6-kOA]http://www.youtube.com/watch?v=AR0dxv6-kOA[/video]