Malgossska Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 erka napisał(a):Prawda jest taka,ze z podnoszenia na dogo rzadko psiak znajduje dom, bo tu wszyscy zapsieni maksymalnie. Trzeba robić ogłoszenia na różnych portalach i w miarę często powtarzać. Masz rację, ja Usieńkę znalazłam na "kupiepsa" dzięki Karolci28 i nawet nie wiedzialam wczesniej ze cos takiego, jak Dogomania istnieje -zero w w Google - to chyba duży błąd. Trzeba nad tym pomysleć Quote
halcia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 To jeszcze raz podziękowania dla Ciebie:loveu: i Karolci!:loveu: Quote
Malgossska Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 halcia napisał(a):To jeszcze raz podziękowania dla Ciebie:loveu: i Karolci!:loveu: Halcia, ja szukałam małej suńki od lutego br. - niezbyt wiekowej bo Lara akceptuje sunie młodsze i mniejsze od siebie, a naprawde nie jest łatwo znaleźć takiemu laikowi (jak ja wtedy byłam). Latałam po ogłoszeniach jak latawiec i szukałam, szukałam, po stronach schronisk, azylów, przytulisk - zawsze coś szwankowało, a to ogłoszenie nie było już aktualne, a to ktoś nie odpisywał na moje mejle - ja, generalnie mało mam wolnego czasu bo już jak go mam to poświęcam moim psmo, a dopiero potem może siądę do kompa w domu... Pierwszy raz o Dogomanii usłyszałam od Jo37, gdy była u mnie na wizycie przed adopcynej, czyli dwa dni wczesniej przed adpcją Usieńki ... coś trzebaby zrobic, żeby Dogomania wyświetlała się w googlach na pierwszej stronie; myślę nad tym bo wiem że pozycjonowanie strony trzeba wykupić i chyba trzeba ki skontaktowac się z właścicielem portalu. W każdym razie, coś zrobić musze dla Dogomanii w zamian za tego małego kochanego diabełka - Usieńkę :D ona nawet do szkoły chodzi, jak to okresdlił mój TZ, tzn. przełazi pod siatką na teren szkoły, gania tam 10 minut i wraca spowrotem w świetnym humorze :D Quote
halcia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Czyli chętna do nauki,no i obrotna.Żeby jej dalsze wyprawy sie nie spodobały... Quote
divia_gg Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 U dziewczyn tez zaprosze: http://www.dogomania.pl/threads/194787-*R%C3%B3%C5%BCnisty-bazar-na-kieleckie-biedy-w-ogromnej-potrzebie.-Do-14.11-do-21.00.-ZAPRASZAM?p=15567356#post15567356 Kupujcie kupujcie;) Quote
andzia69 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 a czemuz to pańcie Usi zbanowano???:crazyeye: Quote
J_ulia Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Co tam u dziewczynek słychać?? Kurde takie dwie fajne psiny... to aż nieprawdopodobne ,że jeszcze nikt ich nie zechciał :( Quote
andzia69 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 J_ulia napisał(a):Co tam u dziewczynek słychać?? Kurde takie dwie fajne psiny... to aż nieprawdopodobne ,że jeszcze nikt ich nie zechciał :( ano siedzą dalej w hotelu i pewnie długu mają kupę:( tak jak i Mozart i Chopin:( Quote
kora78 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 ile tego dlugu? p.s. watek mozarta sie nie otwiera z lina na watku ogolnym.. Quote
kaskadaffik Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Długu mają bardzo dużo.... trzeba by zadzwonić i Asi zapytać bo ja o finanse sie nie wtrącam,a le wiem że duży dług mają Mozart, Koni, Elza i Szopek.... Quote
Ulka18 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Proponowalam na watku próbe znalezienia domu w Niemczech przynajmniej dla Elzy, ale jakos bez echa. Quote
kaskadaffik Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Oczywiście że pamiętamy, szkoda, że nikt się nie zainteresował "fatalnym" zagranicznym domem, dzięki Bogu teraz psy siedzą kolejny miesiąc w hotelu.... Quote
andzia69 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Agus...ja nie zauważylam tego, ze jest możliwosć znalezienia domku w Niemczech:-( wiesz przecież, ze ja nie mam nic przeciwko;):p Quote
kaskadaffik Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 A tu dzisiaj małe harce, jak ładnie Elzi siada :) http://www.youtube.com/watch?v=DwMsB0oMOy0 [video=youtube;DwMsB0oMOy0]http://www.youtube.com/watch?v=DwMsB0oMOy0[/video] Quote
J_ulia Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Do góry dziewczynki :) Takie ładne, młode i radosne ... Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 J_ulia napisał(a):Do góry dziewczynki :) Takie ładne, młode i radosne ... i nie kochane przez nikogo:( Quote
kaskadaffik Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Kochane, kochane i to bardzo :) W piątek robiłam Koni testy na ludzi, bo była Pani od karm, psiara, ona się Koni nie bała. Koniś jak ją zobaczyła pobiegła pod drzwi, żeby się skryć u siebie w budce, ale nie wpuściłam jej, tylko głaskałam, Pani podeszła, Koni sztywna była, ale nie zwiewała w krzaki, tylko bacznie obserwowała, agresji nie było, czujność, dała się dotknąć, ale nie cieszyła się. Potem był dobry znak, bo jak poszłyśmy na tyły, to Koni wyszła z kąta i dreptała za nami, co prawda w bezpiecznej odległości, ale kiedyś było to wogóle niemożliwe :) jak Pani sie na chwilę odwróciła, to Koniś myk, 10 kroków odskoczyła :) Potem byli dwaj panowie budowlańcy i oni obaj boidupy niestety, nawet szopena sie bali ;) ;) wzięłam Koni na smycz i do nich podeszłam, jeden zwiał za bramkę :), drugiego poprosiłam, żeby szedł w nasza stronę, Koni się cofnęła, za mną stanęła, zaczęła szczekać ale bardziej ostrzegawczo, nie zjeżyła się ani nic, myślę że po kilku chwilach byłoby dobrze :) A teraz proszę wyciągnąć chusteczki na chwilę wzruszenia :) Koni czesałam w piątek, głaskałyśmy się i drapałyśmy i zawołałam Marsa na jego kolej, zajęłam się nim, a Koniś podeszła do mnie. położyła się i położyła mi łapkę na kolanach, żebym ją dalej obłaskawiała, mówię Wam łzy mi pociekły :) Quote
kaskadaffik Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Eh miłość :) Koni jest osobno teraz z Aresem bo myślałam, ze ją dręczy a tu laska tylko wypadła od siebie, Ares jadł, podeszła do niego , zrobiła buuu, a chłopok się usunął i gwiazda zjadła spokojnie resztę :) taka bida ;) http://www.youtube.com/watch?v=xHaJj4kG2XQ Quote
erka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 To z Konisi się robi pieszczoszka:). Tylko domku brak:(. A jak tam Elzunia? Quote
Ulka18 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja proponowalam pomoc w znalezieniu domow, szczegolnie dla Elzuni. W swietle tych wydarzen w sprawie schroniska w Dyminach, deklaracji i 'obiecanej' pomocy z zagranicy, to pewnie domy sie znajda. Chociaz deklaracje sie zmieniaja i jakos na watku kieleckim nie widzialam listy fundacji, ktore wyadoptuja psy zagranice. Quote
kaskadaffik Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Elza tańczy :) [video=youtube;V-Kqr-RA4QQ]http://www.youtube.com/watch?v=V-Kqr-RA4QQ[/video] Quote
kaskadaffik Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Śliczności :) [IMG]http://img375.imageshack.us/img375/39/hpim4948.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Ulka18']Ja proponowalam pomoc w znalezieniu domow, szczegolnie dla Elzuni. W swietle tych wydarzen w sprawie schroniska w Dyminach, deklaracji i 'obiecanej' pomocy z zagranicy, to pewnie domy sie znajda. Chociaz deklaracje sie zmieniaja i jakos na watku kieleckim nie widzialam listy fundacji, ktore wyadoptuja psy zagranice.[/QUOTE] Ulka...ta "obiecana" pomoc była obiecana przez f. Emir...i jak potem się okazało...to dopiero mieli podjąć te "rozmowy";) Niestety jeśli chodzi o adopcje...to pomimo nagłośnienia jest ich jak na lekarstwo:( moze z 5-10 psów poszło tu na miejscu...11 pojechało do innego schronu, 1 do ds w Poznaniu, parę psiaków pojechało na dt - 2 do Jaagi, 2 do W-wy, 3 do Krakowa...i tyle:-( Quote
kaskadaffik Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Koni w maratonie, patrzcie jakie ma obfite doopsko ;) :) Oni tak cały czas jak się widzą z Aresem, a Koni wypuszczona biegnie pd razu pod bramke i czeka aż go wypuszczę :) [video=youtube;AR0dxv6-kOA]http://www.youtube.com/watch?v=AR0dxv6-kOA[/video] Quote
Recommended Posts