Olga7 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Obawiam się jednak ,że cudu nie będzie i psa już dawno nie ma wśród żywych psów . Nagłe zagryzienie w noc poprzedzającą zabranie psa -tez chyba nie jest tego powodem. Prędzej ktoś mu w tym dopomogł -niestety. Gdyby pies zostal zagryziony -raczej by tego nie ukrywali i psa by pokazali rano -prawda ? Do tej pory pewnie pies by już się znalazł. Zle się dzieje w tym schronie -obozie zaglady i tak nie może już zbyt dlugo być . To ma być schronisko -a nie obóz zagłady bezbronnych psów i maszyna do robienia "interesów " ludzi ,którzy kosztem cierpienia i śmierci bezdomnych psów -robią na tym interesy i dorabiają się . To są schroniska utrzymywane za nasze podatki i mamy wszyscy prawo rozliczać takich okrutnych ,bezwględnych ludzi prowadzących schroniska .Rozliczać takich ,ktorzy nie mają żadnego sumienia i są bezwględni wobec zwierząt ,ktorymi powinni się opiekować - a nie unicestwiać latami kolejne psy ,aby zarabiać na ich śmierci . Quote
Szarotka Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 To mnie strasznie dziwi, ze teraz schroniska sa utrzymywane z podatkow i ludzie ktorzy nimi kieruja nie lubia zwierzat, a przeciez jest tyle ludzi w Polsce, ktorzy zwierzeta kocha, i Polacy placa swoje podatki na obozy zaglady. Przeciez w takim schronisku kierownictwo powinno byc natychmiast zmienione:angryy::angryy::angryy: Quote
Olga7 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Musimy walczyć o to by takich schronów-obozów zaglady i zlych ludzi-kierownikow schronów bylo jak najmniej -a następnie wcale. Przecież są schrony w Polsce ,które prowadzą -kierują nimi ludzie z sumieniem i sercem . Dlaczego schron w Zamościu nie może być jednym z nich ? Quote
lika1771 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Szarotka napisał(a):To mnie strasznie dziwi, ze teraz schroniska sa utrzymywane z podatkow i ludzie ktorzy nimi kieruja nie lubia zwierzat, a przeciez jest tyle ludzi w Polsce, ktorzy zwierzeta kocha, i Polacy placa swoje podatki na obozy zaglady. Przeciez w takim schronisku kierownictwo powinno byc natychmiast zmienione:angryy::angryy::angryy: Własnie w jaki sposob mozna sie dowiedziec co sie stało z piesiem jestem z daleka ale bardzo mnie ta historia wzruszyła i chciałabym ja wyjasnic Quote
Szarotka Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 lika1771 napisał(a):Własnie w jaki sposob mozna sie dowiedziec co sie stało z piesiem jestem z daleka ale bardzo mnie ta historia wzruszyła i chciałabym ja wyjasnic Na miejscu jest Tola, Sacred Pirania, Funia, chyba Bianka, ale tam sa stale walki plemienne z tym schroniskiem. Staramy sie psy wyciagac. Henio z mojego podpisu tez jest z tego schroniska. Quote
lika1771 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Zdaje sobie sprawe,ze osoby ktore tam działaja nic nie moga bo straca na tym psiunie, zastanawiam sie w jaki sposob dowiedziec sie co sie stało z piesiem moze sa jakies pomysły Quote
Vlk Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 nie znam się za bardzo na prawie ale nie ma jakiegoś kruczka prawnego, żeby zagiąć schroniskowych możnowładców? Takie działania są nie do przyjęcia Quote
funia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Długo nie zaglądałam do Hero ....Wstyd az:oops:Pamietam piesku o twoim wspaniałym serduszku .Fabian ,którego broniłes jest u mnie i jest szczęśliwy .Biega ,bawi sie .Przytył ,futerko ma ładne ...A ty biedaku gdzie jesteś :-( Quote
funia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Szarotko Bianka nie jest z Zamościa ona mieszka w Janowie Lubelskim ;) Quote
lika1771 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Moze On jest trzeba tylko dobrze poszukac,schronisko jest duze i pewnie duzo czasu by zajeło sprawdzanie klatka po klatce a na to nie ma czasu bo trzeba sie zajac psiuniami bardzo mi go szkoda Quote
funia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Sprawdzane było dokładnie i w przenośni .Klatka po klatce .Nasze schronisko nie jest duze więc kzady kto mógł był i na tyle ile nam pozwolono szukalismy . Quote
lika1771 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 W takim razie co sie z piesiem stało przeciesz nie był agresywny,chory,stary tak znikł i nikt nic nie wie Quote
Olga7 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Można domyslać się -jeśli pies zniknął nagle tuż przed zabraniem go do hoteliku -iż albo dziwnym zbiegiem okoliczności -został nagle w nocy zagryziony -albo mu w tym zaginięciu ktoś bardzo pomogł i być może prędko wyprawil na tamten świat. :shake: Tylko dlaczego i po co ? By zrobic na zlość wolontarisuzkom -za to ,że pomagają tym bezdomnym psom przetrwać -opiekują się nimi i choc niektore zabierają na dt ? Tak po prostu -aby odegrać się za mówienie prawdy o tym czy o tamtym -a co ma miejsce w schronie ? Jeszcze mógł byc wypuszczony celowo ze schronu -ale to mniej prawdopodobne chyba. Quote
anawa Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 A ja wierzę, że Hero sie jeszcze znajdzie........... Szarotka, odprawiaj te swoje czary.............. Quote
Szarotka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 anawa napisał(a):A ja wierzę, że Hero sie jeszcze znajdzie........... Szarotka, odprawiaj te swoje czary.............. Zrobie to :):) Quote
Tola Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Byłam dzisiaj w schronie z zadrą, agadą i TZ; nie ma Hero:-( Quote
lika1771 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Boze komu wadził ten psiunio nic złego nie zrobił i nie wiadomo jak skonczył bardzo mi przykro:shake: Quote
anawa Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Tola napisał(a):Byłam dzisiaj w schronie z zadrą, agadą i TZ; nie ma Hero:-( Na razie nie ma, tylko gdzieś się na chwilę schował i zaraz wyjdzie............ Quote
anawa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Hero, cały czas pamiętamy o Tobie. Pokaż się, chłopie............ Quote
Szarotka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Biedny Hero. Uratowal kolege a sam sie nie zalapal :(:( Quote
Recommended Posts