Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarotka napisał(a):
Taka szkoda, ze nie zdazylismy pomoc Hero :(:(

Szarotka, czyżbyś straciła nadzieję? Nie wolno Ci!!!! Wiosna idzie, Hero się znajdzie!!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ingrid44']To nie Schronisko to OBOZ ZAGLADY i najgorsze ze nic sie nie da zrobic zeby to zmienic.

Musiala by jakas Fundacja albo TOZ przejac a tak to szkoda mowic. Noz sam sie w kieszeni otwiera ! ! !

Czy naprawdę nie da się nic zrobić -by zmienić na lepsze los zwierząt z tego schronu ? Czy nikt inny nie może wystartować tam do przetargu i prowadzić tam schronisko -a nie obóz zaglady kolejnych dziesiątek i setek bezbronnych psów ? O ile wiem -to w schronisku w Elblągu bylo przedtem chyba podobnie -a jednak wywalczono tam zmianę kierownika /kierowniczek/ schronu i teraz panują tam dobre warunki życia dla psów oraz pracy dla personelu.
Widać tam prawdziwe zaangażowanie i starania ,by psy mialy tam dobrą opiekę .Może podobnie podejść do spraw zmian w schronie w Zamościu ? Tam schronisko prowadzi fundacja Animals a schron jest wlasnością miasta i gminy Elbląg. Jak okazuje się -można prowadzić dobrze i solidnie schronisko .
http://www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/141474,elblag-konflikt-i-zmiany-w-schronisku,id,t.html
http://www.schronisko.elblag.pl/
No i schronisko w Elblągu -jak widać na dogo -jest przykladem energicznie oglaszanych do adopcji psów.
http://www.dogomania.pl/threads/77385-SCHRONISKO-ELBLAE-G-Psy-do-adopcji-POST-NR-1-NR-4-Miejsca-na-80-a-psA-w-220-Pomocy
Czy tak nie może być w zamojskim schronisku ? Wszystko zależy od samych ludzi -ich zaangażowania i podejścia do swych podopiecznych -czyli psów ,ktore wcale nie muszą być w schronie złem koniecznym i tak traktowane .Podobnie jak i wolontariusze ,ktorzy są tam doceniani i szanowani -o ile wiem.Nadmienię tylko także ,że psy elbląskie nie są glodne i nie walczą o pokarm -mają pod dostatkiem dobrej karmy .Dlaczego tak nie może być w Zamościu -dużym ,pięknym zabytkowym mieście -perle naszej polskiej architektury ? Może utworzyć w Zamościu fundację ANIMALS - Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt ,ktore wspolpracuje z zach.organizacjami pro/zwierzęcymi /jeśli się nie mylę/.

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Czy ktos jeszcze chodzi do schronu i szuka Hero ?

zawsze jak jestem w schronie, to przede wszystkim ide do bo9ksu, gdzie był Hero....
W niedzielę tez to zrobię.

Posted

Tola napisał(a):
zawsze jak jestem w schronie, to przede wszystkim ide do bo9ksu, gdzie był Hero....
W niedzielę tez to zrobię.

Moze jest gdzie indziej a pracownicy nie pamietaja poszukaj tego bohatera

Posted

[quote name='lika1771']A nie da rady sprawdzic tego przeciez pies nie moze wyparowac[/QUOTE]

W Tym Schronie wszystko mozliwe. Przeciez to Oboz Zaglady :( :( :( Pieski gina bez wiesci :(