Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarotka napisał(a):
No niestety sa takie watki na dogo. Drugi to Willy - wielki, bardzo chory i lagodny Willy podhalan. Wyratowany, uciekl i nigdy sie nie znalazl, mimo wysilkow ............

Willy uciekł?!!:crazyeye: Dawno temu? On wcześniej się nazywał Franek - czy dobrze pamiętam?:roll:

Jeśli tak, to szczególnie przykra sprawa, bo dotąd w mojej świadomości był to wątek z happy endem...:-(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UBOCZE napisał(a):
Willy uciekł?!!:crazyeye: Dawno temu? On wcześniej się nazywał Franek - czy dobrze pamiętam?:roll:

Jeśli tak, to szczególnie przykra sprawa, bo dotąd w mojej świadomości był to wątek z happy endem...:-(

No niestety, chyba ktos z rodziny na moment otworzyl brame od ogrodu i Franek dal dyla, a to bylo akurat w okresie powodzi i juz nie udalo sie go znalezc :(:(
Dziewczyny wlozyly tyle wysilku, zeby go uratowac, byl taki strasznie chory..........

Posted

Szarotka napisał(a):
No niestety, chyba ktos z rodziny na moment otworzyl brame od ogrodu i Franek dal dyla, a to bylo akurat w okresie powodzi i juz nie udalo sie go znalezc :(:(
Dziewczyny wlozyly tyle wysilku, zeby go uratowac, byl taki strasznie chory..........

Wiem, bo pamiętam Twój bazarek chyba na jego leczenie. Pamiętam tę niesamowitą determinację w jego ratowaniu, choć w wątku nie uczestniczyłem, tylko podczytywałem. To ironia losu, że po tylu przejściach po prostu tak przepadł...

• 4 weeks later...
Posted

herusiu gdziekolwiek jestes, czy gdziekolwiek cie nie ma - pamietamy...
ida swieta, moglbys we wlasnym domku zrzucac bombki z choinki, czekac pod stolem na jakis smaczny kasek, grzac sie przy kominku...

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Szarotka']Stonka obudzilas sie poniewczasie :):) juz sie skonczylo........[/QUOTE]

Nie no myśmy głosowali całą familią, ale tak mi się coś długo wydawała bo wczoraj jeszcze pw z prośbą o głosy dostałam, tak sobie pomyślałam że może jeszcze:)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Cleo2008']mozesz mozesz, poprosze o namiary na ten schron,
czy to ten?
http://schronisko.la.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26
czy jest jeszcze jakis inny, zebym nie pomylila

Cleo, nie, to strona niegdyś prowadzona przez emir, teraz przez Tolę i Zadrę o ile się nie mylę, nigdy nie była to strona schroniska.
Strona oficjalna schroniska zamojskiego jest tutaj:

http://www.schroniskozamosc.pl/

Wątek psów "znikających" ze schroniska w Zamościu na fb: http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=175806792454906

Wyjaśniam Ci przy okazji, że "zniknięciem" zwykło się na dogomanii na wątku zamojskim określać każdy przypadek zmiany miejsca pobytu psa ze schroniska na inne miejsce - czy to będzie adopcja, szpital, inny boks, DT, śmierć itp.

Nie ma wglądu w dane adresowe osoby adoptującej ani osoby trzecie nie mogą sobie czytać dokumentów schroniska, dlatego osoby trzecie nie wiedzą co stało się z psem, który był 2 tyg. czy miesiąc czy dzień wcześniej w schronisku, a że stosunki osób najczęściej tam bywających z kierownikiem i pracownikami są fatalne i nacechowane agresją (przykładem choćby dobór słownictwa, choćby te "znikające" psy roztrąbione po całej Polsce :D), to i niczego akurat te osoby nie są się w stanie dowiedzieć o psie.

Posted

Ale tez i schronisko bardzo czesto tez nic nie chce o psie powiedziec. Poza tym slyszalam, ze pies zniknal, nikt go nie mogl znalezc, po czym sie nagle objawil nie wiadomo skad............

Posted

Szarotka napisał(a):
Ale tez i schronisko bardzo czesto tez nic nie chce o psie powiedziec. Poza tym slyszalam, ze pies zniknal, nikt go nie mogl znalezc, po czym sie nagle objawil nie wiadomo skad............

Ale od kogo Szarotko to słyszałaś ? Od Toli, czy od Zadry ?

A schronisko nie jest zobligowane do tłumaczenia się komu wyadoptowali psa ani mnie, ani tobie, ani pozostałym osobom. Nawet nie mogą tego robić, bo popełniliby przestępstwo ujawniając dane osobowe.

Poza tym - my pytamy o Hero, czy innego Kajtka - oni nie identyfikują i nie kojarzą psów po imionach, które im nadajemy tutaj na dogomanii.

W Zamościu nie ma adopcji - psy "znikają". Tak się to nazywa na wątku zamojskim.
Nie zdychają - "znikają".
Nie idą do szpitala na sterylkę, kastrację, czy coś innego - znikają ... potem jak wyjdą "znajdują się" cudownym sposobem.

Szarotko, bez mydlenia oczu - jak się kogoś nienawidzi i chce zdyskredytować to zawsze można odpowiednio dobrać słowa i zrobić mu PR, prawda ?
Określeniem "zniknął" można sugerować zabicie psa tylko po to, żeby Tola i Zadra nie mogły go zabrać.
A od tego mamy mózgi, żeby weryfikować takie zagrywki. Tylko jak już raz zweryfikujesz albo złapiesz na ordynarnym kłamstwie i to wytkniesz - przygotuj się na to, że będziesz śmiertelnym wrogiem i z urzędu "poplecznikiem" Piotra Łachno, co jak wiesz na tym forum oznacza ZŁOOOO - choćbyś go nawet w życiu na oczy nie widziała ani nigdy nie rozmawiała nawet przez telefon :D :D :D co poniektórym nie przeszkadza to pisać publicznie, że masz z nim "układy" :D
Tak to już jest ...