Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakis czas temu na dt do mnie przyjechały oneczki ze schroniska w Nowodworze. Razem z nimi przyjechały również dwa szczeniaki, niestety sunia umarła, piesio przeżył i ma sie dobrze.

Sunie sa trzy, a właściwie 4 bo jest jeszcze jedna na mojej działce ale opiekują sie nia Golf (dzięki ).

Sonia to młoda ok 2 letnia sunia, która dla mnie jest cudowna. Uwielbiam ją:)
Sonia do tej pory jest troche nieśmiała, ale robi postępy. Niestety wciąż nie chodzi na smyczy, jak ma smycz natychmiast sie kładzie i próbuje czołgac lub wręcz przeciwnie biegiem usiłuje dopaśc swojego kojca. Na spacerki chodzimy bez smyczy, w drodze powrotnej próbujemy na minutkę tę smycz przypiąc. Musze spróbowac z szelkami moze tak bedzie jej łatwiej. Nieśmiało patrzy w oczy i łapką zaczepia zza krat kojca. Wypuszczona juz zaczyna dokazywac skacze i daje brzyszek do głakania:).
Dla niej najlepszy bedzie dom z ogrodem, zdala od centrum miasta.

Tara to piekna onka długowłosa, zjawiskowa, mądra i kochana. Piszczocha bardzo tęskniąca za człowiekiem. Uwielbia spacery, ładnie chodzi przy nodze na smyczy i bez. Karna.
Nie lubi kotów. Może byc dom z innym psem. Tara nie nadaje sie na stórża, chyba że ktos boi sie zalizania na śmierc :). Tara jest diagnozowana w związku nawracającymi biegunkami.

Lara to sunia która jest pod moja opieka, ale przebywa w hoteliku u Gajowej bo u mnie jest full.
Larka jest bardzo młoda, zastanawiam sie czy ma rok..
W ciągłym ruchu, biega skacze, wida że to jeszcze psie dziecko. Ma fajny charakter.
Więcej wiadomości na jej temat za kilka dni jak sie lepiej poznamy.

Roksa to owczarka długowłosa ok 5 letnia.
Nie przepada za innymi psami, kocha ludzi :).
Bezproblemowo jeździ samochodem, uwielbia spacery. Dla aktywnych .

Milus - wesoły , rozbrykany (czytaj rozpuszczony ) szczenior.
Moje suczki pozwalaja mu prawie na wszystko i chyba nie potrafią do skarcic. Wiec rośnie sobe mały dominant...
Świetnie sie czuje w towarzystkie innych psów i najlepiej żeby w nowym domku był jakiś psiak, bo Milus pozostawiony sam bardzo płacze (wyje...).

Ciotka Paulina wstawi zdjęcia (dziękuję)

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lara to żywiołowa, młodziutka ONeczka, uwielbia towarzystwo człowieka. Jest bardzo dobrze utrzymana,
sierść nie skołtuniona, błyszcząca, nie jest wychudzona - właściciel dbał o nią.
Jest możliwe, że sunia zagubiła się... może przestraszyła się petard.
Dowiedzcie sie proszę gdzie została odłowiona i kiedy póki jeszcze kierownik pamięta o którego psa chodzi.
Została zabrana ze schronu wieczorem 9.01. razem z dalmatem.
Może ktoś jej szuka...

Posted

Gajowa, to samo myślałm o Trze, że penie jej ktoś bedzie szukał i nic. A chętni są owszem: albo do kojca, albo do budy.
Ona potzrbeuje kontaktu z chłowiekiem a nie kojca czy wiel;kiej działki.
Poza tym ciągle ma problemy z brzuszkiem......

Posted

Zaznaczę sobie wątek,na wypadek spotkania super ludzi chcących adoptować ONka;)
A tu akurat jest taki wybór - sama nie wiedziałabym,którego brać:evil_lol:

Posted

W badaniach kału Tary nic nie wyszło. Ani robali ani lambii. Dziś robimy morfologie i badanie w kierunku trzustki....

A Paulinka wysyłam Ci nowe fotki Milusia, który zaczął rosną ałtownie. łapska ma takie grubaśnie :)

Posted

beka napisał(a):
Gajowa, to samo myślałm o Trze, że penie jej ktoś bedzie szukał i nic. A chętni są owszem: albo do kojca, albo do budy.
Ona potzrbeuje kontaktu z chłowiekiem a nie kojca czy wiel;kiej działki.
Poza tym ciągle ma problemy z brzuszkiem......

A co je? Udało się ustalić przyczynę tych biegunek?
Onki często mają wrażliwy przewód pokarmowy,fajnie by było gdyby jadła karmę w tym kierunku.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Piękne są, piękne.:loveu: Wszystkie.
Domy zaraz będą się bić, czuję to:evil_lol:

Gdzie psiaki są ogłaszane?

Myszka one są u mnie od listopada....
no w wyjątkiem Lary.
Niestety owczarek to pies stróżujący i powinien mieszkac w budzie w kojcu, a u miłosników psów bez kojca. Może i tak ale nie moje dziewczynki. One wszystkie kochaja ludzi i szukaja kontaktu z człowiekiem. Zadne budy nie wchodzą w grę

Posted

beka napisał(a):
Myszka one są u mnie od listopada....
no w wyjątkiem Lary.
Niestety owczarek to pies stróżujący i powinien mieszkac w budzie w kojcu, a u miłosników psów bez kojca. Może i tak ale nie moje dziewczynki. One wszystkie kochaja ludzi i szukaja kontaktu z człowiekiem. Zadne budy nie wchodzą w grę

No co Ty, buda to podstawa. I łańcuch.:evil_lol:

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Przyszłam za Myszą;)

Piękne są te psy....wszystkie bez wyjątku, a maluch po prostu tak chwyta za serducho, że.....:loveu:

Bardzo fajne.

Pytałam o ogłoszenia- gdzie mają? Może pomogę trochę.