Emigrantka Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Ulka18']Reno napisala prawde. Na Bube zglosil sie dom chetny, info o nim otrzymalysmy mailem w dniu 14.2.2010 o godz. 19.11. TEGO NIGDY na Forum nie bylo wiec wypraszam sobie jakies aluzje ze niby przeze mnie Buba stracila mozliwosc stalego domu w Niemczech czy gdziekolwiek indziej. Buba byla w schronisku, schronisko powinno podjac wtedy decyzje. Gdybym ja wiedziala ze byl faktycznie dom dla Buby - wycofalabym sie wtedy w momencie. Tyle ode mnie na ten temat - ja nic zlego Bubie nie zrobilam, wrecz przeciwnie. Psica jest pod dobra opieka, ma sie dobrze, jest doprowadzona do dobrego stanu zdrowia a znalezienie jej domu moze troche potrwa ale nie jest niemozliwe. Wiec moze zamiast pienic sie na mnie na Forum nie wiadomo o co - osoby ktorym tak niby zalezy na szczesciu Buby pomoga znalezc jej dom? Bo chyba o to chodzi? Quote
Emigrantka Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 AnnaA napisał(a): wyjazd Buby był bardzo szybki i nikt słowa nie pisnął, że Bubę ktoś inny chce adoptowac. Z tego co pamiętam to dośc długo szukano DT dla Buby. Może lepiej skoncentrowac się teraz na szukaniu domku dla Buby a nie przypominac sobie, że była inna możliwosc bo o tej innej możliwości wiedziałyście tylko Wy moje drogie dogomaniaczki i wyciągacie tę wiedzę teraz, gdy ta wiedza już niczemu i nikomu nie służy. I amen do tego - dzieki Anna za zdrowe podejcie do tematu Quote
Emigrantka Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 bela51 napisał(a):Czy dziewczyny, ktore teraz robia wymowki Emigrantce, płaca za pobyt Buby w DT? Poza tym niemieckie adopocje , w blizej nieokreslonym kierunku, to taki szczyt marzen dla psa ze schroniska? Emigrantke, jej serce i zaangazowanie w pomoc dla psów, wszyscy przynajmniej znamy. Nie wyszło, zdarza się. Bela - dzieki... widze ze widziasz to czego inni jakos nie potrafia zauwazyc.... AnnaA napisał(a):J...stan Buby jak przyjechała ze schronu do mnie był taki, że z Bubą nie dało się wysiedziec w jednym pokoju. Smród z jej gnijących zębów był powalajacy. Dzisiaj Buba przede wszystkim nie śmierdzi, wyleguje się na słoneczku....usatysfakcjonowani. Ot wlasnie.... A w ciagu 3 lat duzo sie jeszcze moze zdarzyc.... Quote
marta0731 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Ciotki, ja na tym wątku nie siedzę za długo, w Bubie się zakochałam stosunkowo niedawno, to się nie wypowiadam Ale... tak sobie myslę że to jest psinka dla jakichś starszych ludzi... Oni się mało ruszają i ona pewnie też;) Buba ma cały pakiet na necie, ale starsi ludzie tam nie szukają... Może jakieś ogłoszenia w gazecie lokalnej? Quote
majuska Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 To dobry pomysł, może Karolcia cos z Metrem poczarowałaby.....zapytam ją. Quote
Emigrantka Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Marta, Majuska - dzieki dziewczyny.. :) Wlasnie tez o tym myslalam i pare osob ktore pisaly do mnie PM tez to zasugerowaly... Nie znam polskich realiow, nie wiem gdzie najlepiej byloby oglaszac Bube wlasnie zeby trafic na starszych ludzi? Jezeli ktos podsunie konkretny pomysl gdzie oglaszac, ile to kosztuje, na ile jest ogloszenie - to pod koniec miesiaca, jak bede przelewc pieniazki na jedzenie dla Buby to na ogloszenie tez przeleje. Mysle ze dalsze Allegro i ogloszenia netow nie maja sensu - nie trafiaja tam gdzie powinny, do ludzi ktorzy byliby zainteresowani Buba.... Ma ktos jakies konkretne pomysly? Dzieki :) Buba - trzymaj sie... wszyscy mysla o tobie sunieczka... Quote
eloise Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 uważam, że allegro trzeba utrzymać i adopcje.org stamtąd jest baaardzo dużo zgłoszeń po psy Quote
marta0731 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Może jakieś ogłoszenia wydrukowane zwyczajnie ze zdjęciem i przyczepione gdzieś... Ja nie chcę tu być posądzona o jakieś nie wiadomo co, jakieś głupie myslenie w stosunku do starszych ludzi;) ale w jakichś miejscach gdzie czas spędzają, np. na bramie na działki, nie wiem... przychodnie...? że do oddania spokojny piesek, nie wymagający długich i "ruchliwych" spacerów Quote
majuska Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Emigrantko wszystkie ogłoszenia maja sens, zwłaszcza allegro, niech będą wszędzie gdzie tylko się da, nigdy nie wiadomo gdzie i kiedy ktos dojrzy Bubsona, tylko po prostu trzeba poszukać jeszcze dodatkowych mozliwości, dla przykładu napisze, że właśnie z allegro ostatnio 2 starsze, lekko dzikie i nie do końca zdrowe psiaki z boguchwalskiego przytuliska gdzie pomagam znalazły fantastyczny dom. po prostu ogłaszać, dużo, dużo wszędzie...jest jeszcze taka opcja jak Mój Pies, ale ja akurat nie pamietam jakiś sukcesów z ta gazetą, no i to jest dosyć duży koszt. Może jeszcze Bubę powrzucać na NK..?? Quote
AnnaA Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Za maj Buba ma już zapłacone, dopiero na poczatku lipca będzie za czerwiec. Co do tych ogłoszeń, to Metro lokalne byłoby chyba niezłym pomysłem tylko ja nie wiem jak to się robi. Wiem, ze tutaj , w rodomskim wychodzą anonse ale nie wiem czy starsi ludzie to czytają. Metro natomiast wychodzi chyba w różnych miastach i jest to gazeta bezpłatna, ogłoszenia mogą byc strzałem w 10. Ale zgadzam się z majuską; wszystkie ogłoszenia mają sens i napewno znajdziemy dla Buby człowieka. Quote
Emigrantka Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 _Lara - wisze Ci cos? BO zaplacilam za 2 wyrozione ale to sie juz chyba skonczyly, nie? Ja przesylam pieniazki do Polski tylko raz w miesiacy (inaczej oplaty by mnie zezarly) - pod koniec miesiaca... Jak Ci cos wisze to daj znac, bo nie umawialysmy sie na nowe Allegro - to jest chyba extra? Quote
Emigrantka Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Dzieki wszystkim za pomysly - jestem ZA na kazdy z nich. Tylko prosze dajcie mi znac co ile kosztuje - z gory... Pod koniec miesiaca (28 mam wyplate) przeleje pieniazki jak wymyslimy co gdzie jak i za ile....i podsumujemy ile to wszystko w sumie Prosze tylko nie robic nic finansowego za co mam ja pozniej placic zanim nie "zatwierdze" - musze wiedziec z gory na ile pieniazkow planowac na nastepny miesiac.... Anna- pewna jestes ze do konca czerwca Bubie zarelka wystarczy? A jak z odpchlaniem i przeciwko kleszczom czyms? Daj znac jak cos potrzeba... dzieki wszystkim Quote
eloise Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 ogłoszenie w metrze jest bezpłatne- ale trzeba mieć farta, zeby sie tam dostać-karolcia ma szczęście- majuska ja poprosi o ogłoszenie nie polecam Anie "przyjaciel pies" ani "mój pies"- drogo a odzew znikomy... Quote
__Lara Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Emigrantka napisał(a):_Lara - wisze Ci cos? BO zaplacilam za 2 wyrozione ale to sie juz chyba skonczyly, nie? Ja przesylam pieniazki do Polski tylko raz w miesiacy (inaczej oplaty by mnie zezarly) - pod koniec miesiaca... Jak Ci cos wisze to daj znac, bo nie umawialysmy sie na nowe Allegro - to jest chyba extra? Nie, nic :) tak, te dwa się skończyły, teraz wystawiłam jej zwykłe, za 0,60zł. Więc spokojnie, nic nie trzeba płacić :) Quote
Emigrantka Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 _Lara - 60 groszy zwykle? POwaznie? Lo matko..... POkaz linka do niego? I dzieki, przeleje od koniec miesiaca :) Quote
AnnaA Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Tak jak pisałam Buba jest opłacona do końca maja. Jeżeli przelewy robisz 28-go każdego miesica to poproszę w czerwcu za czerwiec. Buba ma obrożę przeciwkleszczową na trzy m-ce do konca czerwca. Na lipiec zabezpieczę ją fiprexem co kosztuje 13 zł. m-nie. Tak, że 28 czerwca poproszę o przelew za żarełko /tak jak ustalone/ plus 13 zł za fiprex. I to wszystko chyba, że pomyślimy o kontenerku dla Buby ale to spory wydatek i kupię wtedy jak dasz znac, że kupic. Quote
__Lara Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Emigrantka']_Lara - 60 groszy zwykle? POwaznie? Lo matko..... POkaz linka do niego? I dzieki, przeleje od koniec miesiaca :) Nie przelewaj, daj spokój :) Allegro: http://www.allegro.pl/item1037496479_sloda_buba_chce_miec_dom_nie_szczeniak_pies_psy.html Quote
Emigrantka Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Anna- dzieki ale wole placic z gory czyli koniec maja/poczatek czerwca na czerwiec... daj mi znac na maila ([email protected]) ile przelac na czerwiec zeby bylo.....:) Lara dzieki :) Quote
Dzika_Figa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 To ja też dźwignę Bubę. Zwłaszcza, że dawno mnie tu nie było... Quote
bela51 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Tez dawno Bubsona nie odwiedzałam. A jak postepy w odchudzaniu? Mnie tez przydałyby sie takie wczasy:evil_lol: Quote
Recommended Posts