__Lara Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='andzia69']a tu Jaaga nic nie napisała, że Jagi pojechał do domku!:):) to przeklejam z kieleckiego: "Jagi pojechał dzis do swojego domu. Będzie miał superowego pana i jego wnusię do zabaw. Pan przyjechał po Jagiego z pełną wyprawką. Jagi dostła nową smycz, obrożę i mięciuśkie legowisko. Oczywiście cyrki robił takie, jak Niko, bo wyczuł, co się święci, ale Pan i tak nie zrezygnował. Poza tym po legowisku sądząc, Pan myślał, że Jagi będzie mniejszy, ale nie zraziło go ani to, ani niepełnosprawność Jagiego. Na powitanie do samochodu pobiegła Sara, Pan ją wymiział za uszami, poklepał i Sara była w niebie. Już wtedy wiedziałam, ze jest dobrze. Od Jagiego zostały pieniądze. Zobaczymy, jak stoją finansowo Mitzi i Sonia i podzielę na nie obie. Rozpiszę rozliczenie na jego wątku. Na razie znikam, bo dokonuje się druga niespodzianka." to chyba cud normalnie:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] No to cudownie :D :D :D gratuluje Jaago :D :D :D :D Quote
Jaaga Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Też bardzo cieszę się z takiej adopcji. Quote
JOMA Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [B]Jaaga[/B] - masz ogromny ruch w adopcjach - powiedz czy wpisanie w ogłoszenie, że pies ma problemy neurologiczne pomaga czy przeszkadza ? - pytam bo mam do wyadoptowania kota bez przednich zębów i o ile nas na forum to wzrusza to niekoniecznie kogoś z zewnątrz. Nie chodzi mi o ukrywanie ale na poczekanie do momentu zakochania ;) Quote
Jaaga Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Asiu, ja mam kielecką kotkę niewidzącą na jedno oko i to chyba zniechęca do adopcji, bo poza tym jest zwierzęciem idealnym. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, po testach Felv, FIP, FIV, niewychodząca, łagodna. Wielu zniechęcają defekty, ale czasem znajdzie się ktoś, komu to bardzo nie przeszkadza i docenia cechy charakteru. Co do ruchu w adopcjach, przez ten cały czas, odkąd Jagi był u mnie, były o niego w sumie 2 telefony i ten drugi właśnie był szczęśliwy. Ja wolę pisać o wadach, bo potem i tak rezygnują. Zawsze możesz napisać, że nie jest stary, tylko na skutek urazu stracił zęby, to może kogoś chwyci za serce. Ruch jest w adopcjach dzięki przekochanym forumowiczom, którzy ogłaszają naszych tymczasowiczów, gdzie tylko sie da, za co przy okazji dziękuję. Quote
JOMA Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Dziękuję Jaaga :lol: Masz rację, odsieje się potencjalnych niezdecydowanych. Quote
__Lara Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='JOMA'][B]Jaaga[/B] - masz ogromny ruch w adopcjach - powiedz czy wpisanie w ogłoszenie, że pies ma problemy neurologiczne pomaga czy przeszkadza ? - pytam bo mam do wyadoptowania kota bez przednich zębów i o ile nas na forum to wzrusza to niekoniecznie kogoś z zewnątrz. Nie chodzi mi o ukrywanie ale na poczekanie do momentu zakochania ;)[/QUOTE] JOMA, dla niektórych brak zębów kota może oznaczać same +++ ;) Quote
ewab Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Bardzo się cieszę, że Jagi znalazł dom. Dwójka psiaków, z którymi wcześniej był nadal koczuje przy drodze. Suka pewnie niedługo będzie miała cieczkę (o ile juz nie ma). Quote
carolinascotties Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='ewab']Bardzo się cieszę, że Jagi znalazł dom. Dwójka psiaków, z którymi wcześniej był nadal koczuje przy drodze. Suka pewnie niedługo będzie miała cieczkę (o ile juz nie ma).[/QUOTE] :( co mozemy zrobic... jak pomoc?? Quote
GoskaGoska Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 a czy sunia Teri chyba teraz ma wątek czy nie? Bo miały mieć razem, ale widzę , że w tytule o niej nie ma ani słowa a wątek jest w działe szczęśliwych zakończeń Quote
Jaaga Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Teri ma swój wątek, tylko tu nie potrafię wstawić, bo nie działa mi edycja. To był wątek jej i Fuksika załozony, kiedy jeszcze błąkały sie razem. Fuksik juz dawno w domu. Quote
GoskaGoska Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 a to nie kojarzę tego wątku widać się nie zapisałam Quote
erka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ewab, ale sukę , która została na tej wsi, gdzie był Jagi , miała zabezpieczyc na razie hormonalnie kobieta, która sie tymi psami opiekuje. Miejmy nadzieję,że to zrobiła. GoskaGoska, wyślę Ci link do watku Teri na pw.:) Quote
erka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Tutaj tez wsatwię link do bliźniaczej sioistry Jagiego,może ktos pomoże znaleźć jej dom. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/149156-Sunia-w-typie-jagdteriera-zA-apana-po-roku-bA-AE-kania-siAE-czeka-na-dom[/URL] Quote
andzia69 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='ewab']Bardzo się cieszę, że Jagi znalazł dom. Dwójka psiaków, z którymi wcześniej był nadal koczuje przy drodze. Suka pewnie niedługo będzie miała cieczkę (o ile juz nie ma).[/QUOTE] suka miała dostać zastrzyk a potem miała mieć sterylkę - tyle mi powiedziała pani, dzięki której psiaki miały budę i która na zmianę jeździ je dokarmiać...one przy tej drodze będą koczować...nie ma innego wyjścia dla nich - to starsze psiaki i o domek będzie trudno, ale tam są w miarę bezpieczne - w końcu żyją tam dłuższy okres czasu... Quote
agnieszka24 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [SIZE=3][COLOR=Magenta][B]Zapraszam na bazarek szczeniakowy !!![/B][/COLOR][/SIZE] :) :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/180129-NOWE-FOTKI-Chcesz-chrzeA-niaka-Wybierz-imiAE-dla-szczeniaka-do-15-marca[/url] Zajrzyjcie chociaż i podrzućcie czasem. Quote
ewelinka_m Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [B]zajrzycie proszę na wątek Albinki, która jest pod opieką Jaagi... sytuacja bardzo ciężka...mamy 2 alternatywy uzbieranie 5tys albo śmierć :( pomóżcie nam jej pomóc..ona już tyle przeszła, a mimo to ma ogromną wolę walki! [url]http://www.dogomania.pl/threads/177257-GwaA-towne-pogorszenie-stanu-Albinki-Prosimy-gorAE-co-o-wsparcie-finansowe-na-leczenie/page76[/url][/B] Quote
joanna83 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Pozwolę sobie odświeżyć wątek, bo mamy pod opieką psiaka w podobnym stanie jak Jagi i szuka wszelkich informacji na temat porażenia po nosówce. Czy stan Jagiego poprawił się od czasu znalezienia go na ulicy? Jeśli mogłbybyście zajrzeć do naszego Helusia i coś nam doradzić, byłabym bardzo wdzięczna. Oto jego wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/213460-ma%C5%82y-szor%C5%9Bciaczek-z-przetr%C4%85conym-kr%C4%99gos%C5%82upem-potrzebuje-pomocy/page2[/url] Jakie leki dostawał Jagi? Czy one pomogły i w jakim stopniu? Nasz Heluś był dziś u weta i nie dostał nic. Wet powiedział, że z tym nie da się raczej już nic zrobić. Ewentulanie rehabilitacja może pomóc, ale nie określił dokładnie jaka. Możecie nam podpowiedzieć jak wyglądała opieka nad Jagim? Jak był masowany? Czy coś jeszcze było robione? Quote
Recommended Posts