Kar0la Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Huuraaa! Będzie dobrze. Nie ma wyjścia. Kamień z serca. Quote
Olga7 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Zapisuję wątek choć -i podniosę .Niech sunia nam zdrowieje -zawsze ktos jeszcze dojrzy ,poczyta i groszem pomoże. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Wiedziałam że będzie dobrze :) Albineczko trzymaj się kochana . Erko dzięki za wieści :) [CENTER][COLOR=Red][B]Zapraszam na kolejny bazarek dla kieleckich psiaków głównie dla Albinki i Jagiego [/B][/COLOR] [/CENTER] [url]http://www.dogomania.pl/threads/177374-Karteczki-dla-Babci-i-Dziadka-na-kieleckie-bidy-do14-01-otwarte-zapraszam-serdecznie?p=13861695#post13861695[/url] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S0n5fd8iNUI/AAAAAAAAByU/mruKuOV4aLo/s576/Nowy%20folder6.jpg[/IMG] Quote
Jaaga Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Widze, że dobre wieści szybko sie rozchodzą. Albinka ma całe mnóstwo leków przepisanych, do wykupienia w aptece, ale myslę, że bedzie dobrze. Wszystko, co mogła już dostać, to dostała w lecznicy. P. doktor była tak miła, że przyjechała specjalnie dla nas do , podarowała Albince część leków i zapłaciłam za tą niedzielną wizytę 174 zł ( w tym był pokazany też terierkowaty Jagi). Pogodę mielismy na droge paskudna, ale już Albinka grzeje pupkę w domu. Mam jeszcze lepsze wieści. Po wzmacniających lekach juz poczuła się lepiej i...prosiła o jedzonko. Całą daną jej porcję od razu wsunęła. Jeszcze nie sikała, bo nie miała czym sikać, ale teraz dostanie kroplówkę. Leczenie ma dwa kierunki, jeden pooperacyjny, a drugi rdzeniowy. Quote
betel Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='Asiaczek']Poprosze o nr konta - wpłacę 30 zł. Pzdr.[/QUOTE] Asiaczku jesteś jak zwykle niezaawodna i przekochana. Zaraz wyślę Ci pv z nr konta Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Kurde.... Albinka jest niesamowicie podobna do mojej byłej tymczasowiczki - Bianci... aż szukałam u siebie zdjęć Bianeczki, żeby się upewni, że to na pewno nie ona. Jak będzie wam potrzebny jakiś przewóz w okolicy Katowica lub Katowice-Kraków [bo rozumiem, że Albinka jest u Jaagi w Katowicach] to dajcie znać - postaram się pomóc Quote
Ancyk Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='bonsai_88']Kurde.... Albinka jest niesamowicie podobna do mojej byłej tymczasowiczki - Bianci... aż szukałam u siebie zdjęć Bianeczki, żeby się upewni, że to na pewno nie ona. [/QUOTE] Bianeczki, która jest siostrą Gobiego:)) Quote
Jaaga Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Albinka w drodze do lekarza: [URL=http://img511.imageshack.us/i/2891e.jpg/][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/5223/2891e.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://g.imageshack.us/img511/2891e.jpg/1/][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/2891e.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL] Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='Ancyk']Bianeczki, która jest siostrą Gobiego:))[/QUOTE] Tak, właśnie o tej bianeczce piszę ;)... Prawda, że są bardzo podobne.... tylko Bianka ma trochę czarnego na pyszczku :) Quote
Diuna B. Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Uffff.....Najważniejsze ,że wiadomo co jej jest,teraz musi być już tylko lepiej. Quote
Ancyk Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='bonsai_88']Tak, właśnie o tej bianeczce piszę ;)... Prawda, że są bardzo podobne.... tylko Bianka ma trochę czarnego na pyszczku :)[/QUOTE] Bardzo podobne.. mam link do wątku, ale oczywiscie nie działa.. Powodzenia psinko.. Quote
ewelinka_m Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 tak się cieszę!:) p.s Jaaga już mam w domu te leki od p.ani.. jutro z samego rana wysyłam do Ciebie :) ale proszę w nadmiarze radości po dobrych nowinach nie zapominajmy, że leczenie nadal będzie kosztowne..i wsparcie finannowe potrzebne :oops: Quote
ewab Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='ewelinka_m'] ale proszę w nadmiarze radości po dobrych nowinach nie zapominajmy, że leczenie nadal będzie kosztowne..i wsparcie finannowe potrzebne :oops:[/QUOTE] Oj, tak, nie zapominajmy... Quote
Lato_09 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Wysłałam 20 zł na konto ERKA. Z dopiskiem , chyba dojdzie? Quote
erka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dzięki Lato_09:), jutro już sprawdzę konto i potwierdzę wpłaty. Quote
Lato_09 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Ok. To jestem spokojna. A teraz marsz z Latem na spacer! Quote
Jaaga Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Jutro czeka nas najkosztowniejsza sprawa, czyli wizyta w aptece. Leczenie jest skuteczne, ale bardzo kosztowne. Ja więc też prosze o pomoc finansową dla sunieczki. Za to mam naprawdę dobre wiadomości. Albinka była na spacerze wtedy, kiedy my i jest super. Możecie śmiało ją zacząć ogłaszać. Gdyby ktoś chętny znalazł się, to troszkę poczeka. Albinka ma najbardziej pożądaną cechę, mianowicie uwielbia dzieci. Jak tylko zobaczyła Minię na sankach, to przypadła do niej i przykleiła sie, a widziała ją pierwszy raz w życiu. Mama bała sie, żeby Albinka nie przemarzła, a ona nie chciała odejść do domu od Mini. Niesamowity widok. Jak załadują się baterie w aparacie, to wstawię fotki. Leczenie daje już rezultaty. Dostała tez steryd. Albinka... chodzi. Koślawo i na 3 nogach, ale zawsze o własnych siłach. Niewładna jest tylko noga po tej stronie, gdzie był krwotok i zrobił się zator. Z czasem powinno być lepiej. Dostała kroplówke. Problemem jest siusianie. Widac, że oddawanie moczu sprawia jej trudność. Jutro dowiem się, co z tym zrobić. Widać, że bardzo potrzebuje w człowieku oparcia. Dobrze byłoby, gdyby znalazła się szybko dla niej rodzina, żeby nie przyzwyczaiła sie za bardzo i po leczeniu mogła pojechac do nowego domu. Ona pragnie kontaktu z człowiekiem całą sobą. Jest też świetna w relacjach z innymi psami. Quote
kika22 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Jaaga dziekujemy za takie wiesci o Albince Quote
Rudzia-Bianca Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Znaczy się , że Albinka już chodzi ??? Cudownie , trzymaj się maleńka wszystko będzie dobrze . Quote
danal1983 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 świetne wiadmosci. czy ktos zrobi allegro cegielkowe dla sunci? Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Cieszę się, że Albinka sama chodzi :). Jakich ona jest rozmiarów? Mam kubraczek na psa wielkości suki bordera czy husky... jak maleńka marznie na spacerach to mogę wam go podrzucić - na moja sukę jest już za mały Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Jestem pod wielkim wrażeniem walki o te piękną suńke , powodzenia ...... Quote
Recommended Posts