Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam tel. do dr Wrzoska, który ma zrobić rezonans. Moja mama moze załatwić transport dopiero na przyszły wtorek. Czy ktos dałby radę wcześniej Albinke zawieźć do Wrocławia?
Może w tytule zrobić zmianę, że potrzebne pieniadze, żeby mogła chodzić? Jest nieciekawie, praktycznie coraz gorzej. Dzis po kilku minutach spaceru zapiszczała i uciekła do domu. Już wiecej nie dała sie wyciągnąć.
Miałam wysłać zdjęcia ewab, ale w takiej sytuacji bedą potrzebne we Wrocławiu, wiec ich nie wysłałam.

Posted

[B]Bardzo prosimy pomóżcie zawieźc Albinkę do Wrocławia! [/B]
[B]Konieczne są dalsze badania, właściwie nie wiemy w tej chwili, co jest powodem tego,że sunia nie może chodzić.[/B]

[B]Ta suczyna juz tyle przeszła, pomóżcie ją uratowac! [/B]
[B]Brakuje równiez funduszy, bardzo prosimy o pomoc![/B]

Posted

Trzeba w tytule napisać, że potrzebny transport do Wrocławia.
I co dalej po badaniach? Pobyt w klinice? DT we Wrocku? Powrót do Katowic? Inne?

Posted

Ech, biedna Albinka... A już wydawało się, że wszystko idzie ku lepszemu. Mam nadzieję, że konsultacja we Wrocławiu coś pomoże.

Przelałam 50 zł na sunię. W przyszłym tygodniu postaram się coś wpłacić, jak dostanę trochę większą gotówkę za zlecenie. A póki co myślę, że trzeba zmienić tytuł wątku na bardziej dramatyczny, bo mam wrażenie, że mało kto tu zagląda, a jak już to tylko stałe cioteczki.

Trzymaj się, Albinka!

Posted

ŚRUT?! Ile jeszcze na tej biednej suni? Gdzie jest ten niby dobrotliwy bóg? Ludzie są podli. Brak słów.

Sunia nie daj się.

Posted

Nic nie da samo zawiezienie Albinki do Wrocławia, wiec nie ma co zawracac komus głowę. Ją czeka tam konsultacja i samo badanie. Ktos musi z nia cały czas być. Czyli chyba tylko wtorek wchodzi w grę?

Posted

[quote name='Od-Nowa']jakby była potrzebna pomoc we Wrocławiu to proszę pisać. na ile będę umiała pomóc to pomogę.[/QUOTE]
przypomnę , że od-nowa napisała , ze jeśli będzie potrzebna pomoc to pomoże - więc proszę dowiedzcie się jaka pomoc wchodzi w grę - czy Albinka mogłaby się u niej zatrzymać i czy dała by radę pojechać z nią na kliniki. Napiszcie jeszcze do demi - ona często jeździ na kliniki z psami może jakoś się uda to połączyć?

Już Edziu , ze śląska był właśnie na konsultacjach we Wrocławiu - i tak po troszkę każdy pomógł.

Posted

Erka powiedziała, że Od-nowa podobno cały dzien pracuje, więc nie da pewnie rady w srodku tygodnia spedzic pół dnia w klinice.
Nie potrafie sie dodzwonic do doktora Wrzoska. Bede dalej próbować. Podobno jest w gabinecie, ale nie odbiera.

Posted

Jaaga,ja już nie pracuję po 12 h, mam inną pracę.
mogłabym być z Albinką w lecznicy wiedząc wcześniej jaki dzień wchodzi w grę,żeby rozłożyć sobie pracę.
nie mam samochodu,żeby ją ewentualnie gdzieś przewieźć.
erka ma mój nr tel.

Posted

a gdzie mała jest?
Można wcześniej zadzwonić na ar powiedzieć jaki jest problem i czy dany lekarz przyjmuje, a kilku dobrych by sie znalazło. Wiadomo czekać trzeba zawsze, wizyta na ar to pół dnia roboty:/ można jechać nawet jutro i bedzie ok.

Posted

Demi, problem jest w tym, że Albinka jest w Katowicach. Nie za bardzo na razie ma kto ja zawieźć.
Może byłaby możliwość we wtorek , ale osoba, która by zawiozła nie pójdzie z Albinką do kliniki. Potrzebny by był ktoś , kto by z nia tam poszedł i był przy badaniach .
Dobrze by było, gdyby Albinka mogła zostać u kogos we Wrocławiu do środy, bo w środę jedzie do Wrocka mąz Jaagi i mógłby ją zabrać z powrotem.

Od-Nowa oferuje pomoc we Wrocławiu, tylko,ze jest bez samochodu i to jest problem, bo Albinka nie chodzi.

My mamy poleconego dr Wrzoska, ale Jaaga dzisiaj przez cały dzień nie mogła sie do niego dodzwonić.
Nie mamy do niego nr komórki.

Posted

dzwoncie do demi , bo Asia prawie ciągle gdzieś lata, ale demi może będzie mogła pojechać na kliniki autem , bo ona ciągle na tych klinikach i to już ma w krwi - i może przetrzyma tez Albinkę - co Asiu?

Posted

Dziś rozmawiałam z ela40 jeżeli nikt wcześniej nie da rady jechać z Albinką do Wrocławia to ela40 może jechać ale dopiero we wtorek 6.04 po swietach.

Posted

Stan finansów Albinki:
Poprzednie rozliczenie było 18.03 post 666, debet wynosił wtedy 120 zł.

Wpłaty:
22 zł - Vlk
15 zł - Monika z Katowic
40 zł - Iwona Maciszewska
50 zł - Karinsien
150 zł - Marzena /siostra _Mony/
53 zł - erka
Razem:[B]330 zł[/B]

Wydatki:
60 zł - 2 zabiegi rehabilit.
150 zł - wizyta u neurologa , rtg , transport
Razem: [B]210 zł[/B]

[B]Saldo: [/B]330 - (210+120) = [B][COLOR=red]0 zł[/COLOR][/B]

Tomografia , to koszt ok 700 zł, rezonans ok 500 zł, najtańsza mielografia - ok. 350 zł, ale wg neurolog wprowadzenie kontrastu może pogorszyc stan.
A jeszcze przecież koszt transportu do Wrocławia.
I to tylko na początek, bo jeżeli okaże sie ,że konieczna jest operacja, to dalsze ogromne koszty.

Inna sprawa , to jeżeli by doszło do operacji, to kwestia dt dla niej. Nie wiem, czy mama Jaagi dałaby sobie radę z opieką nad sunia w takim stanie. Ona sama ma chory kregosłup i nie jest w stanie dźwigać.

Ja jestem załamana, naprawde nie wiem co robić:shake:. Czy zdołamy uzbierac takie pieniądze?
Ale przecież nie możemy tak suni zostawić, może jest jakaś szansa dla niej.

Na razie spróbujemy umówic się na ten rezonans, o ile sie uda, bo to tydzień przedświąteczny i róznie może być , założymy pieniądze.
Bardzo prosze porozsyłajcie wątek z prośbą o pomoc, bo w tym małym gronie, które dzielnie wspiera Albinke jednak nie damy rady.

Dziekuję wszystkim,którzy wpłacili na sunieczkę:loveu:.:loveu:

Posted

[quote name='erka']Stan finansów Albinki:
Poprzednie rozliczenie było 18.03 post 666, debet wynosił wtedy 120 zł.

Wpłaty:
22 zł - Vlk
15 zł - Monika z Katowic
40 zł - Iwona Maciszewska
50 zł - Karinsien
150 zł - Marzena /siostra _Mony/

Razem:[B]277 zł[/B]
;

Wydatki:
60 zł - 2 zabiegi rehabilit.
150 zł - wizyta u neurologa , rtg , transport[/QUOTE]

i z czym tu się porywać:(

znalazłam e-maila do dr Wrzoska...może choć skonsultować meilowo:(

e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

miałam kiedyś nr tel. do niego na komórkę...ale nie mogę znaleźć

znalazłam stronke, gdzie są podani specjaliści:
[URL="http://www.psy.pl/zdrowi*****/art122,lekarze-specjalisci.html"]http://www.psy.pl/zdrowie - p s y/art122,lekarze-specjalisci.html[/URL]

Posted

Andzia69, to co zacytowałaś, to niepełne rozliczenie, bo przez pomyłke wysłałam post za wcześnie, teraz juz jest całość. Niestety dalej jest debet.