Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne, że mozna. Nie liczyłam, ze ktoś tak szybko sie znajdzie, dlatego pisałam o poniedziałku. Po podawanym od dwóch dni metacamie jest znaczna poprawa, ale oczywiście trzeba ten kręgosłup do porządku zbadać i leczyć, bo środek przeciwzapalny i przeciwbólowy nie jest wyjściem.
W piątek mój pies ma gastroskopię i musze być pod telefonem kilka godzin, w poniedziałek czekaja nas dwie sterylki, więc nijak w te dni nie mogę jechać. Jakby trzeba było jeszcze u dr. Gierka zrobić RTG kręgosłupa, to zrobie, bo jedziemy z moją suką tam na operację. tylko nie wiem jeszcze kiedy, bo mam tak wypełnione kolejne dni. Może na wtorek uda się umówić.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja zaprosze na nowootwarty bazarek[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] Na Kielce .
Zapraszam bardzo gorąco[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/181847-Figurkowo-pluszakowy-na-Kielce-I-cos-jeszcze-Do-1-04-10-ZAPRASZAM[/URL]

Posted

[quote name='Jaaga']Byłoby super, bo po dwóch dniach poprawy, dziś znowu przestała chodzić.[/QUOTE]

:( jej trzeba chyba jednak jak najszybciej rtg....ona się męczy...wy razem z nią:(:(

Posted

RTG trzeba zrobić w Katowicach, tam gdzie ewentualnie byłaby operowana( na Ceglanej), bo nie ma sensu robić w Tychach, żeby potem powtarzać u chirurga ortopedy. U mojej Cilki zrobiłam w Tychach, a lekarz i tak zrobi jej przed operacją sam drugie, bo ma swoje ustawienia, konieczne do operacji.
Do połowy przyszłego tygodnia nie dam rady nigdzie się ruszyć. Dopiero tam pojadę właśnie z Cilką na operację, ale musze operacje dozować, bo nie poradzę sobie z dochodzeniem do zdrowia zwierzaków po zabiegach. W poniedziałek czekają mnie 2 sterylki, wiec przed czwartkiem nie umawiam się.

Posted

Jaaga...ale co ma mieć operowane...bo juz zgłupiałam...Bez rtg to nawet nei wiadomo czy cos poważniejszego jej nie jest...bo jeśli to wszystko to wina również kręgosłupa...to chyba nie ma szans na poprawę...a co dopiero na dom:(

Rtg mozna również wysłać komuś do konsultacji - tylko trzeba by to chyba zeskanować czy coś - dopytałabym i poprosiła dziewczyn np. z Wrocławia o skonsultowanie...no ale musi byc rtg...i kręgosłupa i tej/tych łap:(

Posted

Kto ma podjechać? Oprócz Mony, która po pracy zadeklarowała jechac sie z Albinką do Tychów, nikt się nie zgłosił do pomocy. Albinka oczywiście nie musi mieć narkozy. Jest bardzo grzeczna. Mogę umówić ją nawet na konkretną godzine, ale nie ma kto jechać.

Posted

Nogę może mieć operowaną, a gdyby coś jeszcze coś wyszło, to też chyba lepiej już tam robić zdjęcia. Do dr Gierka przyjeżdżają ludzie ponoć z całej Polski. Ja nie mam jak zeskanowac zdjecia. Rozmawiałam już wcześniej z Erką, że konieczne jest zdjęcie kręgosłupa, bo to nie jest normalne, co się dzieje.

Posted

Do dalszej diagnostyki niestety jeszcze potrzebna kasa.
Przedstawiam rozliczenie, poprzednie było 25.02 na str.55, debet wynosił 60 zł.

Wpłaty:
20 zł - Karinsien
20 zł - Karinsien
100 zł - Klara Drewnik /GoldenLine/
40 zł - Karinsien
20 zł - Malicja
20 zł - Karinsien
30 zł - Jolanta08

Razem: 250 zł

Wydatki:
55 zł - wizyta u neurologa
50 zł - wizyta u dr Gierka i rtg
65 zł - leki
100 zł - Inflamex
40 zł - Metacam

Razem : 310 zł + 60 zł/debet/ = 370 zł

Saldo: 370 zł -250zł = [COLOR=red][B]- 120 zł[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[COLOR=black]Bardzo dziękujemy za wpłaty:):) i prosimy o dalszą pomoc dla Albinki.[/COLOR]
Niestety potrzebna dalsza diagnostyka, nie wiadomo ile potrwa leczenie.

Posted

[quote name='andzia69']ale to w Katowicach czy gdzie? przeca ja nie wiem;)[/QUOTE]

W Katowicach, ul. Ceglana.

Andzia szukaj chętnego do transportu. U mnie w kasie pokazało się dno kompletne, ale od każdego dna można się odbić, więc myślę, że mi się uda, stanę na głowie i zapłacę za rtg Albinki. To jest niestety podstawa, aby można było ją sensownie dalej diagnozować i nie wydawać kasy w ciemno.

Posted

Ja mogę na rentgen, niestety - nie jutro. Sobota od 18, niedziela, poniedziałek od 14, środa od 12. Jeśli któryś z tych terminów pasuje - nie ma problemu. W razie czego Mona powinna mieć mój numer.

Posted

ja jutro przeleję obiecaną kaskę :)
a co do podwózek to na razie odpadam, bo muszę auto do mechanika dać :( hamulce są nie teges...

Posted

[quote name='andzia69']

Rtg mozna również wysłać komuś do konsultacji - tylko trzeba by to chyba zeskanować czy coś [/QUOTE]

Ja wysyłałam RTG mailem - zrobiłam zdjęcie zdjęcia aparatem - tylko trzeba to zrobić w lecznicy na tym podświetlanym ekranie, inaczej nie będzie wyraźne.
Ja wysyłałam do dr Sterny z Warszawy (kręgosłup).

Posted

[URL]http://img246.imageshack.us/img246/3319/14193680.jpg[/URL]

podsyłam pierwszy dyplomik... mam jeszcze kilka ale czegoś mi w nich brakuje, mam też parę dodatkowych pomysłów. Będę je wprowadzać w życie w miarę możliwości. Mam nadzieję, że może być. Jeśli macie inny pomysł na tekst to dajcie znać :)

Mogłybyście zająć się allegro a także sprawami druku itp? W tym wypadku druk laserowy na nieco grubszej kartce nie powinien wyjść za drogo, około 1,5zł za a4 (może mniej, zależy od miejsca ;) )
Ja niestety nie dam rady :(

Posted

[quote name='Vlk'][URL]http://img246.imageshack.us/img246/3319/14193680.jpg[/URL]

podsyłam pierwszy dyplomik... mam jeszcze kilka ale czegoś mi w nich brakuje, mam też parę dodatkowych pomysłów. Będę je wprowadzać w życie w miarę możliwości. Mam nadzieję, że może być. Jeśli macie inny pomysł na tekst to dajcie znać :)

Mogłybyście zająć się allegro a także sprawami druku itp? W tym wypadku druk laserowy na nieco grubszej kartce nie powinien wyjść za drogo, około 1,5zł za a4 (może mniej, zależy od miejsca ;) )
Ja niestety nie dam rady :([/QUOTE]

Kilka plakacików wydrukowałam ;-)
Ekra napisz mi pw z danymi do wysyłki dla osob, które pomogły Albince to porozsyłam ;-)

Posted

no a jeszcze by na allegro może można cegiełkową aukcję wystawić z takim dyplomikiem? Kurcze nie pamiętam czy ja przypadkiem a5 tego nie zrobiłam :D
NO w każdym razie aukcję cegiełkową by można tak zorganizować, żeby dla chętnych był druk a jak ktoś niekoniecznie chce płacić za wysyłkę to dostanie na maila ;D
mam nadzieję,że się podoba dyplom. Nie jest to szczyt moich marzen ale jak codziennie chodzę spać koło 4-5, i muszę tak jeszcze przez tydzień... ;)