Jaaga Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jasne, że mozna. Nie liczyłam, ze ktoś tak szybko sie znajdzie, dlatego pisałam o poniedziałku. Po podawanym od dwóch dni metacamie jest znaczna poprawa, ale oczywiście trzeba ten kręgosłup do porządku zbadać i leczyć, bo środek przeciwzapalny i przeciwbólowy nie jest wyjściem. W piątek mój pies ma gastroskopię i musze być pod telefonem kilka godzin, w poniedziałek czekaja nas dwie sterylki, więc nijak w te dni nie mogę jechać. Jakby trzeba było jeszcze u dr. Gierka zrobić RTG kręgosłupa, to zrobie, bo jedziemy z moją suką tam na operację. tylko nie wiem jeszcze kiedy, bo mam tak wypełnione kolejne dni. Może na wtorek uda się umówić. Quote
divia_gg Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 A ja zaprosze na nowootwarty bazarek[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] Na Kielce . Zapraszam bardzo gorąco[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181847-Figurkowo-pluszakowy-na-Kielce-I-cos-jeszcze-Do-1-04-10-ZAPRASZAM[/URL] Quote
_Mona Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jaaga dziś ide na noc do pracy i jutro moge podjechać z Albinką , zadzwonie do Ciebie. Quote
Jaaga Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Byłoby super, bo po dwóch dniach poprawy, dziś znowu przestała chodzić. Quote
andzia69 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Jaaga']Byłoby super, bo po dwóch dniach poprawy, dziś znowu przestała chodzić.[/QUOTE] :( jej trzeba chyba jednak jak najszybciej rtg....ona się męczy...wy razem z nią:(:( Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Masz rację Andzia, rtg kręgosłupa jeszcze przed konsultacją neurologiczną. Quote
Jaaga Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 RTG trzeba zrobić w Katowicach, tam gdzie ewentualnie byłaby operowana( na Ceglanej), bo nie ma sensu robić w Tychach, żeby potem powtarzać u chirurga ortopedy. U mojej Cilki zrobiłam w Tychach, a lekarz i tak zrobi jej przed operacją sam drugie, bo ma swoje ustawienia, konieczne do operacji. Do połowy przyszłego tygodnia nie dam rady nigdzie się ruszyć. Dopiero tam pojadę właśnie z Cilką na operację, ale musze operacje dozować, bo nie poradzę sobie z dochodzeniem do zdrowia zwierzaków po zabiegach. W poniedziałek czekają mnie 2 sterylki, wiec przed czwartkiem nie umawiam się. Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jaaga, a może ktoś da radę podjechać na Ceglaną zrobić tylko rtg. Rozumiem, że nie musi to być powiązane z podawaniem narkozy? Quote
andzia69 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jaaga...ale co ma mieć operowane...bo juz zgłupiałam...Bez rtg to nawet nei wiadomo czy cos poważniejszego jej nie jest...bo jeśli to wszystko to wina również kręgosłupa...to chyba nie ma szans na poprawę...a co dopiero na dom:( Rtg mozna również wysłać komuś do konsultacji - tylko trzeba by to chyba zeskanować czy coś - dopytałabym i poprosiła dziewczyn np. z Wrocławia o skonsultowanie...no ale musi byc rtg...i kręgosłupa i tej/tych łap:( Quote
Jaaga Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Kto ma podjechać? Oprócz Mony, która po pracy zadeklarowała jechac sie z Albinką do Tychów, nikt się nie zgłosił do pomocy. Albinka oczywiście nie musi mieć narkozy. Jest bardzo grzeczna. Mogę umówić ją nawet na konkretną godzine, ale nie ma kto jechać. Quote
Jaaga Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Nogę może mieć operowaną, a gdyby coś jeszcze coś wyszło, to też chyba lepiej już tam robić zdjęcia. Do dr Gierka przyjeżdżają ludzie ponoć z całej Polski. Ja nie mam jak zeskanowac zdjecia. Rozmawiałam już wcześniej z Erką, że konieczne jest zdjęcie kręgosłupa, bo to nie jest normalne, co się dzieje. Quote
andzia69 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 idę kogoś poszukać....ech Jaaga - czy ten rtg to gdziekolwiek? bo nie wiem o co mam prosić - transport od ciebie do????? Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Andzia, Jaaga napisała, że ew. operacja byłaby na Ceglanej. Rozumiem, że u dr Gierka. Quote
Jaaga Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Tak, u dr Gierka na Ceglanej. Dopytywałam w sprawie operacji kolana mojej Cilki i podobno jest w tym najlepszy. Quote
andzia69 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 ale to w Katowicach czy gdzie? przeca ja nie wiem;) Quote
erka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Do dalszej diagnostyki niestety jeszcze potrzebna kasa. Przedstawiam rozliczenie, poprzednie było 25.02 na str.55, debet wynosił 60 zł. Wpłaty: 20 zł - Karinsien 20 zł - Karinsien 100 zł - Klara Drewnik /GoldenLine/ 40 zł - Karinsien 20 zł - Malicja 20 zł - Karinsien 30 zł - Jolanta08 Razem: 250 zł Wydatki: 55 zł - wizyta u neurologa 50 zł - wizyta u dr Gierka i rtg 65 zł - leki 100 zł - Inflamex 40 zł - Metacam Razem : 310 zł + 60 zł/debet/ = 370 zł Saldo: 370 zł -250zł = [COLOR=red][B]- 120 zł[/B][/COLOR] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [COLOR=black]Bardzo dziękujemy za wpłaty:):) i prosimy o dalszą pomoc dla Albinki.[/COLOR] Niestety potrzebna dalsza diagnostyka, nie wiadomo ile potrwa leczenie. Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='andzia69']ale to w Katowicach czy gdzie? przeca ja nie wiem;)[/QUOTE] W Katowicach, ul. Ceglana. Andzia szukaj chętnego do transportu. U mnie w kasie pokazało się dno kompletne, ale od każdego dna można się odbić, więc myślę, że mi się uda, stanę na głowie i zapłacę za rtg Albinki. To jest niestety podstawa, aby można było ją sensownie dalej diagnozować i nie wydawać kasy w ciemno. Quote
leonarda Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Ja mogę na rentgen, niestety - nie jutro. Sobota od 18, niedziela, poniedziałek od 14, środa od 12. Jeśli któryś z tych terminów pasuje - nie ma problemu. W razie czego Mona powinna mieć mój numer. Quote
leonarda Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Nie wiem, ile kosztuje badanie, ale jakieś 50 zł mogę zabrać ze sobą i dorzucić. Quote
Vlk Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 ja jutro przeleję obiecaną kaskę :) a co do podwózek to na razie odpadam, bo muszę auto do mechanika dać :( hamulce są nie teges... Quote
mag.da Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='andzia69'] Rtg mozna również wysłać komuś do konsultacji - tylko trzeba by to chyba zeskanować czy coś [/QUOTE] Ja wysyłałam RTG mailem - zrobiłam zdjęcie zdjęcia aparatem - tylko trzeba to zrobić w lecznicy na tym podświetlanym ekranie, inaczej nie będzie wyraźne. Ja wysyłałam do dr Sterny z Warszawy (kręgosłup). Quote
Vlk Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [URL]http://img246.imageshack.us/img246/3319/14193680.jpg[/URL] podsyłam pierwszy dyplomik... mam jeszcze kilka ale czegoś mi w nich brakuje, mam też parę dodatkowych pomysłów. Będę je wprowadzać w życie w miarę możliwości. Mam nadzieję, że może być. Jeśli macie inny pomysł na tekst to dajcie znać :) Mogłybyście zająć się allegro a także sprawami druku itp? W tym wypadku druk laserowy na nieco grubszej kartce nie powinien wyjść za drogo, około 1,5zł za a4 (może mniej, zależy od miejsca ;) ) Ja niestety nie dam rady :( Quote
kika22 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Vlk'][URL]http://img246.imageshack.us/img246/3319/14193680.jpg[/URL] podsyłam pierwszy dyplomik... mam jeszcze kilka ale czegoś mi w nich brakuje, mam też parę dodatkowych pomysłów. Będę je wprowadzać w życie w miarę możliwości. Mam nadzieję, że może być. Jeśli macie inny pomysł na tekst to dajcie znać :) Mogłybyście zająć się allegro a także sprawami druku itp? W tym wypadku druk laserowy na nieco grubszej kartce nie powinien wyjść za drogo, około 1,5zł za a4 (może mniej, zależy od miejsca ;) ) Ja niestety nie dam rady :([/QUOTE] Kilka plakacików wydrukowałam ;-) Ekra napisz mi pw z danymi do wysyłki dla osob, które pomogły Albince to porozsyłam ;-) Quote
Vlk Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 no a jeszcze by na allegro może można cegiełkową aukcję wystawić z takim dyplomikiem? Kurcze nie pamiętam czy ja przypadkiem a5 tego nie zrobiłam :D NO w każdym razie aukcję cegiełkową by można tak zorganizować, żeby dla chętnych był druk a jak ktoś niekoniecznie chce płacić za wysyłkę to dostanie na maila ;D mam nadzieję,że się podoba dyplom. Nie jest to szczyt moich marzen ale jak codziennie chodzę spać koło 4-5, i muszę tak jeszcze przez tydzień... ;) Quote
Recommended Posts