Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1. o spaniu w biurze juz byla mowa- troche postow wczesniej
2. adopcja zalezy u kogo - u kazdego wygláda troché inaczej
3. hoteliki jest - nie ma kasy na hotelik - brak deklaracji stalych - przepraszam, jednorazowo oplata 1 miesiáca ok- ale co potem? taki psiak w miesiác nie znajdzie domu ,moze siedziec dozywotnio, a co miesiác trzeba 360zl - jest 120zl
4. Betta dzwoniác jedynie moze sié dowiedziec o jego sytuacje - pytania o psa jak sié czuje , czy marznie itd uwierz mi , nie majá sesnu.

Posted

A co ma sens?
Lepiej zadzwonić niż w ogóle się nie interesować. Podobnie jak Laikinia myślę, że obowiązkiem osób pracujących w schronisku jest zapewnienie psom odpowiednich warunków bytowania - na pewno nie jest to spanie na betonie czy śniegu. Skoro pies z jakiś poowdów nie chce lub nie może wejść do budy, muszą znaleźć jakieś rozwiązanie tej sytuacji, a nie pozwalać, żeby pies tracił zdrowie (życie?) marznąc na zewnątrz.

Posted

rozmawialyśmy z Martą przez GG i tak jak pisałam wcześniej to raczej nie jest możliwe - ze psiak ma właściciela.
Po pierwsze jak pisałam - on został znaleziony na początku stycznia- a nie oddany przez właściciela - pies nie jest znany w schronisku - więc też nie możliwe by to była powtarzająca się sytuacja. Po następnę nie ma w schronisku takiej opcji, ze właściciel oddaje i zabiera psa cyklicznie- bo to przecież nie jest przechowalnia, ale przede wszytskim własnie , ze to jego pierwszy pobyt w schronie ( przynajmniej o którym wiadomo). Poza tym sama osobiście własnie się pytałam o niego a poźniej Marta tez przecież rozmawiala.
WIęc jesli byłas w sob gdzie zawsze jest więcej ludzi a mniej pracowników - to może jakoś doszło do nieporozumienia, ale zeby miec 100% pewności jeszcze się dowiemy dokładnie.

Co do umieszczania psa w hotelu same widziecie -pogoda straszna -okropne mrozy a jemu i tak nie chce pomoc zbyt wiele osób :( - a pies bez fiannsów nie może jechać do płatnego miejsca, bo on tam moze byc rok, dwa czy 4lata i pamiętajcie , że płacic trzeba zawsze - czy ma się pracę, czy się ją traci itd obojętnie jak zmienia się nasze życie-dlatego prosimy o odpowiedzialne deklracje na niego

Posted

jemu przydaloby się wyróznione allegro czy mogę z tego co ma wydać 12,5zł na wyróznienie allegro?

cantadorra jesli możesz to wyślij , jesli nie pozniej będę oddawać kazemu na konto - sama nie wiem tez :roll: , najbardziej bym chciala zeby był już w bezpiecznym miejscu

Posted

Ja chce zabrac 2 pieski z Polski- jeden, to bedzie z pewnoscia Bernardyn (to wybor mojego meza), drugi- jakas nieagresywna, kochana "bieda". Dostalam informacje o : Nutka, Ozzy, no i Boro. Nie moge zabrac wszystkich :( Bede probowala zdobyc takie deklaracje dla stalych oplat tu na miejscu, ale to potrwa... Pomyslcie kogo mialabym zabrac!
Moim zdaniem wazne jest aby psy nie poumieraly- Boro natychmiast do hotelu- nawet jesli go odbiore- to potrwa 1-2 tygodnie. Jesli nawet nie on mialby do Berlina jechac- bede Was wspomagac- nie pozwole aby go znow wyrzucono na mroz!

Posted

Gdzie mam przeslac pieniadze- podajcie prosze namiary- przeleje pierwsza sume zeby wszystko mialo rece i nogi.
Musze sie zorientowac jak to z przelewami z Niemiec- musi byc specjalnie onumerowane konto- teraz przesle przez siostre z Gorzowa Wlkp. i moze przekonam ja z rodzicami do wziecia pieska (przygarneli kiedys przywiazana w lesie do drzewa onke, mieli ja 11lat, ale przed rokiem zmarla schorowana :( ) Teraz mama mowi, ze juz nie chce- ale ja tez tak przed paroma m-cami mowilam - jak nasz przygarniety rotti po 10 latach umieral (mial 12-13 lat, czyli sporo, ale i tak strasznie bolalo). Moze sie uda jeszcze kogos znalezc- ale bez zmuszania- potem tylko wiekszy problem..

Posted

[quote name='laikinia']Ja chce zabrac 2 pieski z Polski- jeden, to bedzie z pewnoscia Bernardyn (to wybor mojego meza), drugi- jakas nieagresywna, kochana "bieda". Dostalam informacje o : Nutka, Ozzy, no i Boro. Nie moge zabrac wszystkich :( Bede probowala zdobyc takie deklaracje dla stalych oplat tu na miejscu, ale to potrwa... Pomyslcie kogo mialabym zabrac!
Moim zdaniem wazne jest aby psy nie poumieraly- Boro natychmiast do hotelu- nawet jesli go odbiore- to potrwa 1-2 tygodnie. Jesli nawet nie on mialby do Berlina jechac- bede Was wspomagac- nie pozwole aby go znow wyrzucono na mroz!
co ma ci odpowiedziec dla mnie typ do zabrania to Boro, ale musisz już być pewna na 100% -tym bardziej, ze go widziałas sama.
Laikinia musisz zrozumieć, ze psa do hotelu można zabrać, bardzo bym sama tego chciala, ale już trochę w tym siedzę i wiem jak jest. Pozniej Ty wezniesz innego , on zostanie w hotelu na którego nie będzie pieniędzy - ludzie na dogo raz są, raz ich nie ma. Płacą deklaracje parę miesięcy a poźniej .....zostajesz sama z tym problemem, jak pisałam rodzą dzieci , tracą pracę , zmieniają tryb zycia, zakochują się , rozwodzą i nie mają już głowy do psich spraw, itd itd itd itd a pies przeciez ma zyc jak najdłuzej prawda? więc i płacic trzeba długo. To nie jest zła wola, ze jemu się nie chce pomoc - tylko ta pomoc musi być długoterminowa , przemyślana i pewna. gdyby było mnie stać to pierwsza bym go wysyłała w ciepłe bezpieczne miejsce.

Posted

Dostałam link od brosowej i zaglądam. Niestety nie zdeklaruję stałych finansów, bo ich nie mam, ale będę rozglądać się za domem dla Boro - rozsyłam wici i link do wątku, może ktoś z owczarkarzy go zauważy.

Posted

Ja też się martwię :-(. Cały czas jednak mam nadzieję, że pracownicy schroniska "poszli po rozum do głowy" i nie pozwolili psiakowi (za)marznąć na dworze.
Boro, trzymaj się!!!!!