magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='andzia69']:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: z chrupkami czy bez???:diabloti: no to czekamy na wieści...:p[/QUOTE] Jasne, że z chrupkami.... sama galareta za drogo by wyszła:diabloti: Mała juz u mnie:) Większej przylepy pod słońcem nie widziałam.... Obsikała wszystkie możliwe pomieszczenia u mnie w domu i miejsca (legowisko Airy kilkakrotnie)... Straszny żebrak z niej:evil_lol: Jedzenie (mała ilośc royala rozmoczona w wywarze z kurzych łapek) pochłania jak odkurzacz :) Poza tym strasznie ma dużą "wyprawkę":crazyeye: [B]Kana[/B] musisz mi napisać co i jak. Jak używać tych kosmetyków, jak ją smarować i kiedy, co to za olejek? Ta mała buteleczka to co ? Antybiotyk ??? I kiedy kąpałaś w manusanie? Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Kochana to nic ! Tu jeszcze widzę że nie wszystko spakowałam! Kąpiesz ją raz dziennie w manusanie. Wysusz suszarką. Jak ją dokładnie wysuszysz możesz troszeczkę wetrzeć w nią olejku. Niech zawsze nosi jakieś ubranko. Te w reklamówce miała pozwężane. Kropli do uszu już jej nie dawaj. W środę musi iść do veta na obejrzenie uszu, ewentualne wyczyszczenie i szczepienie(komplet) a także odrobaczenie. Książeczkę wyślę Ci priorytetem w poniedziałek rano. Wychodziłam z nią rano około 7. Później kolo 14. później 17 i na końcu o 21. Bierzesz na ręce stawiasz na siku i np. kupkę, bierzesz na ręce i biegiem do domu :D Kąpałam ją zawsze po ostatnim spacerze. Jedzenie kilka razy dziennie najlepiej po wyjściu na siusiu w małych porcjach. Dobrze jakby pod koniec tygodnia jakiś specjalista obejrzał jej skórę. Czy uda Ci się iść z sunią do jakiegoś veta co umie strzyc grzywki ? Ona musi jak najszybciej iść. Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Teraz to mam dwie zazdrośnice w domu i obie chcą być w jednym czasie na rękach;) Dejzi jest wszędzie! Wszędzie jej pełno i wszędzie wejdzie taka malutka jest... Robi siooooo na dwóch przednich łapkach... zarypiaście to wygląda :D Ma bardzo suchą skórę.....:( Quote
gameta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 A teraz to jeszcze ja poproszę o rozliczenie, żebym wiedziała ile komu z bazara powpłacać, jak już w końcu pw wyślę i kasę zbiorę... BTW u Kany mała nie sikała w domu, zdaje się, że ani razu... Wyjdzie na to, że mała to lejek... Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Kana'] Czy uda Ci się iść z sunią do jakiegoś veta co umie strzyc grzywki ? Ona musi jak najszybciej iść.[/QUOTE] Jak strzyc???????? Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gameta']A teraz to jeszcze ja poproszę o rozliczenie, żebym wiedziała ile komu z bazara powpłacać, jak już w końcu pw wyślę i kasę zbiorę...[/QUOTE] To do Kany [QUOTE]BTW u Kany mała nie sikała w domu, zdaje się, że ani razu... Wyjdzie na to, że mała to lejek...[/QUOTE] ja się nawet zastanawiałam, czy to aby na pewno sunia... Ale męskich organów brak:D Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Sunia przez pierwszy dzień siusia. Fakt u znajomej też tak bylo. Ale już na drugi, trzeci dzień będzie wiedziala że u Ciebie też są spacery i nie będzie siusiać. Chyba że już bardzo wytrzymać nie będzie mogla przy dluższej nieobecności. Pfff nie u veta strzyc tylko u fryzjera. Maa musi być profesjonalnie ostrzyżona. I to jak najszybciej. Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Ze strzyżeniem (goleniem) to ja bym sie wstrzymała do czasu, aż jej się poprawi skóra.... Ja mogę ja sma ogolić, bo mam maszynkę, ale ona ma tak minimalne owłosienie, że hej.... Ja ją wykąpie w szamponie, potem w manusanie, a naoliwie ją olejem palmowym.... On działa na włos i na skóre łagodząco.... rozumiem, że antybiotyku już nie trzeba.... Poza tym manusanem codziennie? Ja czytałam, że 1x w tygodniu.... Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Kana'] Pfff nie u veta strzyc tylko u fryzjera. Maa musi być profesjonalnie ostrzyżona. I to jak najszybciej.[/QUOTE] Kana - myślę, ze Magdola będzie wiedziała co zrobic z grzywką;) i w sumie to ja nie wiem czy grzywki się strzyże (wg mnie goli:) i to tylko te "łyse" miejsca)...no ale ja się nie znam na grzywkach:) Quote
gameta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='andzia69']Kana - myślę, ze Magdola będzie wiedziała co zrobic z grzywką;) i w sumie to ja nie wiem czy grzywki się strzyże (wg mnie goli:) i to tylko te "łyse" miejsca)...no ale ja się nie znam na grzywkach:)[/QUOTE] ale jak łyse to po co golić ??? Ja się zupełnie na takich łysych nie znam - to wogóle jest pies ??? ;) Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Ja ją codziennie kapałam. Antybiotyk dostawała przez tydzień więcej niet. Jak skóra się nie poprawi to trzeba zrobić jakieś testy zapewne. Tam gdzie dzisiaj napisałaś gdzie myślałaś ze mnie nie ma masz duzo info :D Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Lyse się goli gdyż im normalnie rośnie meszek lub krótsze wloski, który podobno jest bardzo szkodliwy. Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Kana']Lyse się goli gdyż im normalnie rośnie meszek lub krótsze wloski, który podobno jest bardzo szkodliwy.[/QUOTE] A skąd ty wykopałaś takie info????:crazyeye: Pierwsze słyszę!!! Nie chcę się przemądrzać, ale ..... nic nie wiem na ten temat. Grzywki sie goli, żeby były piękne :loveu:i to nawet przed wystawą to jednorazówką, żeby gładsze były, ale o szkodliwości nie słyszałam.....:crazyeye: Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='gameta']to wogóle jest pies ??? ;)[/QUOTE] Mi Dejzi przerośniętego chomika przypomina:D:D:D Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Mowila mi to moja dobra koleżanka ktora zajmuje się strzyżeniem. Niestety nie umie golasków strzyc. Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Kana']Mowila mi to moja dobra koleżanka ktora zajmuje się strzyżeniem. Niestety nie umie golasków strzyc.[/QUOTE] Chyba nie miała racji :) Strzyżenie z tego co mi wiadomo (tone książek przeczytałam) jest tylko ze względów wizualnych;) i higienicznych. Jest duża rozpiętość w owłosieniu....Jedne są całkiem łyse, inne częściowo, a niektóre z przewagą i takie sie podgala, bo rzeczywiście wyglądaja strasznie :D Ja na razie się wstrzymam, albo ogole jej tylko pysio bo grzywki nie lubią mieć brudnych owłosionych pycholi bo wycierają w dywan (Dejzi też tak robi:)) Zresztą pójdziemy do weta i zobaczymy.... co "w niej siedzi" :D Quote
LAZY Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Bardzo się ciesze, ze sunia tak dobrze się zadomowiła! Zaraz wrzuce kilka zdjec z podrózy:) Quote
LAZY Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Sunia początkowo troszkę popiskiwała, ale potem wygodnie położyła sie na moich kolanach i spała aż do samego Szczecina. Pod koniec jak szukalismy domu Magdy nieco się ożywiła i zwiedziła całe auto. Najlepiej było jej u kierowcy na kolanach:) [URL=http://img31.imageshack.us/i/p1040106v.jpg/][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/8716/p1040106v.jpg[/IMG][/URL] Magda podziekuj córce za misia! Było mi bardzo miło, ze go dostałam! Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Zdjęcie za duże. [img]http://img686.imageshack.us/img686/2130/p1040106ni.jpg[/img] Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Zdjęcie za duże. [IMG]http://img686.imageshack.us/img686/2130/p1040106ni.jpg[/IMG] Quote
gameta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Zdjęcie genialne - ten idiotyczny jęzor :D Kana, nie tęsknisz ???? Quote
Greven Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='LAZY'] Magda podziekuj córce za misia! Było mi bardzo miło, ze go dostałam![/QUOTE] Miś o tej porze roku powinien spać. Do adopcji, czy ma już DS? :diabloti: Fajnie, że grzywka przewieziona. Quote
Kana Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Nie :D Żartuje! Pewnie że tęsknie! Nie mam teraz kogo pielęgnować! Quote
Litterka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [B]Kana[/B], przydałby mi się jakiś masaż, kąpiel, oliwienie, kiedy mogę wpaść?:diabloti: Quote
magdola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Najpierw małą wykąpałam w szampoo, potem w manusanie, następnie odżywka, ręcznik, suszarka i olej palmowy :) A teraz jej się oczy zamykają.... dziewczyny zasypiają przytulone do mojego TZ, który nie może się przekonać do małej.... :D Zapomniałam dodać, że koooo też bylo w domu ;) W pn porobię fotki i wybiorę się do weta :) Ja nie wiem czy ona tasiemca nie ma.... non stop piszczy i prowadzi mnie do kuchni :evil_lol: Acha i prawdopodobnie te krostki to kaszaki.... I wągry takie czarne....oooooo zapomniałam zrobić peeling...... jutro zrobimy :) Quote
Recommended Posts